• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Σύλλογος Γονέων 1ου Δημοτικού Λευκίμμης: Ελλείψεις σε υποδομές - Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς

October 13, 2022 448

 

 

Σχετικά με τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την προχθεσινή κακοκαιρία και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λευκίμμης  εξέδωσε ανακοίνωση ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τ

Αναλυτικά:
Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες των ελλείψεων σε υποδομές και έργα στην περιοχή μας. Τρανταχτά παραδείγματα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε σχολεία της περιοχής μας ανάμεσα σε άλλα και στο δικό μας.

Το πρωί της Τρίτης 11/8 μια μεγάλη καταιγίδα, από αυτές που συνηθίζονται στο νησί μας, μετέτρεψε τον δρόμο μπροστά από το σχολείο μας στα Μελίκια σε ποτάμι, με αποτέλεσμα η πρόσβαση σε αυτό να γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Στην συνέχεια και ενώ τα παιδιά βρίσκονταν στο σχολείο τα ταβάνια σε τρεις τουλάχιστον αίθουσες και στους διαδρόμους άρχισαν να στάζουν νερά, ενώ νερά έμπαιναν κι από τα κουφώματα με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να εκκενώσουν αίθουσες και διάδρομους, όπου είχαν καταστεί επικίνδυνοι. Οι τουαλέτες που βρίσκονται εκτός του κεντρικού κτηρίου χωρίς στέγαστρο, γέμισαν περιμετρικά με νερά, κάνοντας την επίσκεψη σε αυτές επικίνδυνη επιχείρηση για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Παράλληλα στο υπόγειο, όπου στεγάζεται το λεβητοστάσιο και έχει χρόνιο πρόβλημα εισροής υδάτων από το έδαφος, η αντλία που διώχνει έξω τα νερά δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού να ανέβει αρκετά, βάζοντας σε κίνδυνο την εγκατάσταση της θέρμανσης. Μετά από παρέμβαση της διεύθυνσης η Πυροσβεστική άντλησε τα νερά που είχαν συσσωρευτεί και ο Σύλλογος Γονέων φρόντισε να αντικαταστήσει την αντλία προσωρινά.

 

Το σχολείο έκλεισε για δυο μέρες ύστερα από οδηγία της Πρωτοβάθμιας και απόφαση του Δήμου Νότιας Κέρκυρας όπως και όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου. Να τονίσουμε εδώ ότι πολλοί γονείς αδυνατούσαν να έρθουν να παραλάβουν τα παιδιά γρήγορα είτε γιατί δεν μπορούσαν να αποχωρήσουν από την εργασία τους, είτε γιατί ήταν και οι ίδιοι εγκλωβισμένοι σε σπίτια δρόμους και χώρους εργασίας που είχαν πλημυρίσει.

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε το πρωί της Τρίτης στο 1ο Δημοτικό Λευκίμμης μόνο κεραυνός εν αιθρία δεν ήταν για μας τους γονείς, που από την έναρξή της σχολικής χρονιάς ανησυχούσαμε ιδιαίτερα για την κατάσταση των υποδομών του σχολείου. Την ανησυχία μας την είχαμε εκφράσει αρκετές φορές στην διεύθυνση, που με την σειρά της απέστειλε παραπάνω από μια φορά όλα τα απαραίτητα αιτήματα προς την διεύθυνση της Πρωτοβάμιας και τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας, για την άμεση παρέμβαση στα παραπάνω ζητήματα, με τελευταίο το εγγραφο με αρ. πρωτ. 130 προς την Πρωτοβάθμια, την Σχολική επιτροπή του Δήμου και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου.

Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν και η ανησυχία μας εντείνεται τώρα γιατί κάθε σταγόνα που στάζει μέσα στο σχολείο υπονομεύει περεταίρω τις υποδομές του σχολείου μας. Δεν ξέρουμε αν αύριο με μια νέα βροχή καταστραφεί πολύτιμος εξοπλισμός, αν αρχίσουν μετά από καιρό να πέφτουν σοβάδες από τα υπονομευμένα από το νερό ταβάνια, αν έχει επηρεαστεί η ηλεκτρολογική εγκατάσταση, ενώ χωρίς ειδικό μηχάνημα άντλησης ο κίνδυνος να μείνουμε χωρίς θέρμανση για μήνες μέσα στο χειμώνα παραμένει, όπως άλλωστε έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Αν και θεωρούμε ότι η απόφαση να κλείσει το σχολείο ήταν σωστή κάτω από αυτές τις συνθήκες, για την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι κάθε φορά που θα βρέχει (στο νησί με τις περισσότερες βροχοπτώσεις στην Ελλάδα) θα πρέπει να σταματά η εκπαιδευτική διαδικασία και να κλείνει το σχολείο.

Θεωρούμε απαράδεκτο το έτος 2022 να μην μπορεί το κράτος και οι φορείς του, να μην μπορούν να εξασφαλίσουν για τα παιδιά μας ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές εκπαίδευσης.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και την αντίστοιχη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας του νησιού, το Δήμο Νότιας Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ι.Ν. :
1.Να ελέγξουν το σχολείο για τυχόν επιπλέον ζημιές μετά την κακοκαιρία
2.Να πάρουν άμεσα μέτρα προστασίας του σχολείου μας από τα καιρικά φαινόμενα, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου μας.
3. Να προγραμματιστούν από τώρα όλες οι σοβαρότερες παρεμβάσεις που έχει ανάγκη το σχολείο μας και γρήγορα να γίνουν πράξη στην πρώτη ευκαιρία (π.χ. Δεκέμβρη).
4. Να δοθεί έξτρα χρηματοδότηση σε όλα τα σχολεία

Καλούμε όλους τους φορείς του τόπου να πάρουν θέση και να στηρίξουν τα αιτήματά μας, τους Συλλόγους Γονέων των υπολοίπων σχολείων που αντιμετωπίζουν κι αυτοί προβλήματα στις υποδομές τους, να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να διεκδικήσουμε από κοινού την λύση των προβλημάτων των σχολείων μας.

Θέλουμε τέλος να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς και την διεύθυνση του σχολείου για την ψυχραιμία και τη σωστή διαχείριση της έκτακτης αυτής κατάστασης που προέκυψε το πρωινό της 11/10/22 ώστε τα παιδιά μας να μην νιώσουν ούτε μια στιγμή φόβο η ανησυχία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search