• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Αναστολή πυροσβεστικού κλιμακίου Αργυράδων - Εγκληματικές παραλείψεις

November 17, 2022 690

Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ
(ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ)
 
Οι πολίτες της Νότιας Κέρκυρας ενημερώθηκαν χθες για άλλη μια αρνητική και εξέλιξη που δημιουργεί ιδιαίτερο κίνδυνο για τις περιουσίες τους, αλλά και για τις ζωές τους.
Πρόκειται για την απόφαση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για αναστολή της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων εξαιτίας των αναξιοπρεπών τραγικών συνθηκών στέγασης.
 
Το πρόβλημα δεν προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία, αφού είναι γνωστό από καιρό, ότι τόσο οι εργαζόμενοι στο Κλιμάκιο Αργυράδων, όσο και το συνδικαλιστικό τους όργανο διαχρονικά και επανειλημμένα αναδείκνυαν την ακαταλληλότητα και επικινδυνότητα του συγκεκριμένου κτιρίου που στεγάζονταν το Κλιμάκιο έως σήμερα.
 
Ιδιαίτερα το τελευταίο έτος, διαρκής ήταν η έκκληση τους προς τη Δημοτική Αρχή και τις παρατάξεις της μειοψηφίας (ακόμα με παρουσία και σε δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στη λαϊκή συνέλευση των Αργυράδων!) για την εύρεση ενός κατάλληλου κτιρίου για τη μεταστέγαση του Κλιμακίου, προκειμένου να μην φτάσει ο κόμπος στο χτένι και έρθει η ώρα της αναστολής της λειτουργίας του, κάτι που δυστυχώς έγινε πράξη από σήμερα.
 
Η υποχρέωση του Δήμου δεν αμφισβητείται... Οφείλει να διαθέτει κατάλληλο κτίριο για τη στέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, αν θέλουμε να έχουμε αυτήν την Υπηρεσία στον τόπο μας…
Επομένως η Δημοτική Αρχή άμεσα, μετά τη γνωστοποίηση του μεγέθους του προβλήματος, όφειλε να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες για την εξεύρεση κατάλληλου κτιρίου και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να προχωρήσει στη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη μίσθωση κτιρίου.
 
Τα πολλά λόγια περιττεύουν….
Για το χαμένο χρόνο και την υποβάθμιση των υπηρεσιών που θα παρέχει από σήμερα η Πυροσβεστική στη Νότια Κέρκυρα, ακέραια ευθύνη φέρει η Δημοτική Αρχή.
Πλέον όμως, ας μη χαθεί άλλος χρόνος...
 
Ο Δήμαρχος οφείλει πια προσωπικά –από σήμερα το πρωί κιόλας- να επισπεύσει τις ενδεδειγμένες ενέργειες, προκειμένου το συντομότερο να στεγαστεί και να επαναλειτουργήσει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Δήμο μας.
 
17 Νοέμβρη 2022
Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search