• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Η πρόταση ψηφίσματος της ΛΑΣΥ στο ΠΣ κατά της ποινικοποίησης του δίκαιου αγώνα του λαού της Σάμης

October 24, 2021 44

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 κατά της ποινικοποίησης του δίκαιου αγώνα του λαού της Σάμης και των φορέων του νησιού ενάντια στην εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών, πέρυσι τον Οκτώβρη

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους κατοίκους της Σάμης και των άλλων περιοχών του νομού Κεφαλονιάς και Ιθάκης, (μεταξύ αυτών είναι δημοτικοί σύμβουλοι και εργατικά συνδικαλιστικά στελέχη), επειδή ένα χρόνο πριν πρωτοστάτησαν στον μεγάλο αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση νέων Ανεμογεννητριών στην θέση «Ξερακιάς».

Οι συγκεκριμένοι διωκόμενοι μαζί με εκατοντάδες άλλους κατοίκους των πολύπαθων περιοχών Σάμης και Πυλάρου, βιώνοντας την εμπειρία των μεγάλων καταστροφικών πλημμυρών που προκλήθηκαν από τον «Ιανό», αντιστάθηκαν στην παραπέρα εγκατάσταση ανεμογεννητριών και διεκδίκησαν έργα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας. Για το λόγο αυτό η συγκεκριμένη δίωξη έχει χαρακτήρα τρομοκράτησης όσων διεκδίκησαν τα αυτονόητα, αλλά και όλου του λαού μπροστά στα νέα σχέδια εγκατάστασης νέων αιολικών «πάρκων» δεκάδων ΜW, που ήδη έχουν προγραμματιστεί και αδειοδοτηθεί σε όλο το νομό.

Οι σημερινές εξελίξεις με την απελευθέρωση της Ενέργειας στα πλαίσια της πολιτικής της Ε.Ε. για τη νέα «πράσινη κοινωνική συμφωνία» που προκρίνουν νέες ιδιωτικές επενδύσεις σε περισσότερες ΑΠΕ, η εκτίναξη των τιμολόγιων του ηλεκτρικού ρεύματος που το καθιστά πανάκριβο προϊόν για τα λαϊκά νοικοκυριά, η ανυπαρξία έργων ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας της συγκεκριμένης περιοχής και ο αυταρχισμός και η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων, επιβεβαιώνουν την συνολική επίθεση ενάντια στο λαό από κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους.

Το Π.Σ. απαιτεί:

· Παύση εδώ και τώρα όλων των διώξεων. Να σταματήσει κάθε προανακριτική διαδικασία και να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

· Να μην υπάρξει καμιά άλλη εγκατάσταση «Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», συμπεριλαμβανομένων και των ήδη αδειοδοτηθέντων, καθώς και να υπάρξει έλεγχος των υπαρχόντων.

· Να αποζημιωθούν επιτέλους οι πληγέντες στο 100% και να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στις υποδομές στα νοικοκυριά και στις μικρές επιχειρήσεις που ακόμη εκκρεμούν.

· Να αρχίσουν αμέσως όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές που απαιτείται για να προστατευτούν και να εξασφαλιστούν από νέες καταστροφές.

 

Ψηφίστηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση και το Ανυπόταχτο Ιόνιο

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« November 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search