• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Δεν είναι επείγουσα η συζήτηση για τις δημόσιες δομές Υγείας στην Λευκάδα αποφάνθηκε η κα Κράτσα!

October 31, 2021 584

Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων

Δεν είναι επείγουσα η συζήτηση για τις δημόσιες δομές Υγείας στην Λευκάδα αποφάνθηκε η κα Κράτσα!

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, (22&23/10/21), ως «Λαϊκή Συσπείρωση» φέραμε προς συζήτηση, το ζήτημα των σοβαρών προβλημάτων στις δομές της δημόσιας Υγείας στην Λευκάδα (Νοσοκομείο, ΠΦΥ και ΕΚΑΒ) που απασχολεί άμεσα, χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες στην Λευκάδα και στην ευρύτερη περιοχή.

Η κ. Κράτσα όμως το χαρακτήρισε ως «μη κατεπείγον» και έδωσε μάχη για να μη συζητηθεί ως κανονικό θέμα στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στην προσπάθειά της αυτή μάλιστα, δήλωσε αναρμόδια ως Περιφέρεια παρά τις μέχρι τώρα δηλώσεις, υποσχέσεις και αυτοπροβολή για την «στήριξη» της Περιφερειακής Αρχής στο σύστημα Υγείας.

Τα προβλήματα και οι πολιτικές ευθύνες είναι διαχρονικά, δεν κρύβονται όποια τερτίπια και αν μεταχειρίζεται η Περιφερειακή Αρχή. Είναι εδώ, σε όλα τα νησιά και διαμορφώνουν επικίνδυνες συνθήκες για τους ασθενείς αλλά και για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το Περιφερειακό Συμβούλιο όμως με ψήφους 19 υπέρ και 17 κατά, ενέκρινε την αναγκαιότητα της συζήτησης.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων με την παρέμβασή του φώτισε αναλυτικά τις ελλείψεις και τα προβλήματα του νοσοκομείου και των εργαζόμενων και κατέθεσε τα αιτήματά τους ζητώντας την στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η στάση της περιφερειακής Αρχής δια στόματος του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Κτενά. ήταν αποκαλυπτική:

1. Αποκυήματα της φαντασίας, υπερβολές και άγνοια χαρακτηρίστηκαν οι ελλείψεις προσωπικού, μέσων, εξοπλισμού κ.λ.π, που αναφέρονταν στην εισήγηση. Κατά τον κ. Κτενά κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει, καμία διαμαρτυρία δεν είναι σε γνώση του!

2. Χαρακτήρισε τη συζήτηση ως μη σοβαρή γιατί «δεν έχει στοιχεία αφού δεν έχουν κληθεί οι παράγοντες της Υγείας ! ». Αγνόησε και απαξίωσε τον Πρόεδρο του Συλλόγου των εργαζομένων που συμμετείχε, θεωρώντας ως αξιόπιστο συνομιλητή για την Περιφερειακή Αρχή μόνο τη διορισμένη από την κυβέρνηση, διοίκηση του νοσοκομείου που κρύβει όλα τα προβλήματα, προκειμένου να δίνεται η εντύπωση στο λαό, ότι η κυβέρνηση «κάνει καλά τη δουλειά της».

3. Μίλησε για «μικροπολιτικές σκοπιμότητες» με το έωλο επιχείρημα ότι « η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε το θέμα ως Ε.Η.Δ. και όχι ως τακτικό θέμα στην συνεδρίαση και μόνο για την Λευκάδα ενώ είναι γενικότερο θέμα». Αν δεν είναι πολιτικός κυνισμός τότε είναι αυτογελοιοποίηση!

Γιατί ο ίδιος και η πλειοψηφία της Περιφερειακής Αρχής (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ), ψήφισαν στον κανονισμό την απαγόρευση της δυνατότητας της αντιπολίτευσης να φέρνει θέματα προς συζήτηση στο Π.Σ ως τακτικά αλλά μόνο ως Ε.Η.Δ.

Κάνει πως δεν ξέρει, ότι το θέμα της Υγείας έχει έρθει από την Λαϊκή Συσπείρωση πολλές φορές προς συζήτηση, όταν το επέτρεπε ο κανονισμός, και ως γενικό ζήτημα και ανά νησί και πριν και κατά την περίοδο της πανδημίας.

Κάνει πως δεν θυμάται πόσα ψευτοψηφίσματα-ευχολόγια έφερε η πλειοψηφία σε αυτές τις συνεδριάσεις, για να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού για το ρόλο της.

Την ίδια τακτική ακολούθησε και σε αυτήν την συνεδρίαση, ψηφίζοντας την πρόταση «φύλλο συκής» που κατέθεσε οκ. Σπύρου, καταψηφίζοντας τα αιτήματα του ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού και άλλων ειδικοτήτων στις δομές Υγείας στην Λευκάδα και δηλώνοντας την ταύτισή της «στην εθνική γραμμή για την Υγεία που επιτυχημένα χαράζει η κυβέρνηση και ο νέος Υπουργός».

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από θεσμικά κρατικά όργανα της Τοπικής Διοίκησης που είναι ταυτισμένα με την πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης από μόνιμους εργαζόμενους και βάζουν πλάτη για την ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση των επιχειρηματιών στο χώρο της Υγείας.

Η υπεράσπιση του δικαιώματός του λαού στην Υγεία, είναι στα δικά του χέρια και στον αγώνα του.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search