• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

«Ο εμπαιγμός με τις αποζημιώσεις συνεχίζεται»

March 15, 2022 517

Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ:

«Ο εμπαιγμός με τις αποζημιώσεις συνεχίζεται. Ενάμιση χρόνο μετά τις καταστροφές από τον «ΙΑΝΟ» και οι Αλιείς έχουν αποζημιωθεί με ψίχουλα. Αντίστοιχα εκατοντάδες επαγγελματίες, από τις καταστροφές του «ΙΑΝΟΥ» και «ΜΠΑΛΛΟΥ» είτε έχουν πάρει ελάχιστα ως αποζημίωση, είτε καθόλου. Τι θα κάνει η Περιφερειακή Αρχή για την άμεση και πλήρη καταβολή των αποζημιώσεων;»

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, έχουμε φέρει πολλές φορές μέχρι σήμερα το θέμα των αποζημιώσεων, των μικροεπαγγελματιών αλλά και των Αλιέων, από τις καταστροφές τόσο από τον «ΙΑΝΟ» (Σεπτέμβρης 2020) όσο και από τον «ΜΠΑΛΛΟ» (Οκτώβρης 2021). Δεν πρόκειται να σταματήσουμε, ούτε μια στιγμή που να μην διεκδικούμε την άμεση και πλήρη αποζημίωση των πληγέντων.

Μετά από τόσο χρονικό διάστημα και από τα δυο αυτά γεγονότα, είναι απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης να μην αποζημιώνει τους πληγέντες. Είναι προκλητική η Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) που ως κυβερνητικός στυλοβάτης στα Ιόνια Νησιά, βάζει πλάτη χωρίς να καταγγέλλει την κυβέρνηση και να διεκδικεί αγωνιστικά τα αυτονόητα για τον λαό μας.

Αντίθετα, αντί να απολογούνται κυβέρνηση και Περιφερειακή πλειοψηφία, παραπλανούν, καθησυχάζουν και συκοφαντούν τους εργαζόμενους της Π.Ι.Ν, για την μη πληρωμή των αποζημιώσεων. Τους καλούμε να σταματήσουν αυτήν την προβοκατόρικη τακτική και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αυτή η αντιμετώπιση δεν είναι πρωτόγνωρη, αλλά διαχρονική από όλες τις κυβερνήσεις και τις Περιφερειακές Αρχές. Βασίζεται σε ένα νομοθετικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει και υλοποιούν που βάζει «κόφτες» και εμπόδια και στην άμεση αλλά και στην 100% κάλυψη των καταστροφών.

Ειδικά οι 28 Αλιείς από την Κεφαλονιά & την Ιθάκη εδώ και 1 ½ χρόνο από τις καταστροφές που έπαθαν από τον «ΙΑΝΟ» έχουν πάρει μόνο το 20%. Βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και η επαγγελματική τους επιβίωση τίθεται σε κίνδυνο.

Το ίδιο και εκατοντάδες επαγγελματίες σε Κέρκυρα, Κεφαλονιά & Ιθάκη που είτε έχουν πάρει το 20% της αξίας των καταστροφών που υπέστησαν, είτε καθόλου. Ειδικά στην Κέρκυρα για τις καταστροφές από τον «ΜΠΑΛΛΟ» δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω Επερωτάται η κ. Περιφερειάρχης:

· Πότε θα πάρουν το υπόλοιπο των αποζημιώσεων οι πληγέντες από τον «ΙΑΝΟ» Αλιείς αλλά και οι υπόλοιποι επαγγελματίες που έχουν πάρει μέχρι τώρα το 20%;

· Πότε θα αποζημιωθούν οι εκατοντάδες επαγγελματίες που δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ για τις καταστροφές από τον «ΙΑΝΟ»;

· Οι πληγέντες από τον «ΜΠΑΛΛΟ» ειδικά την Κέρκυρα πότε θα αποζημιωθούν;

· Θα αποζημιωθούν στο 100% των καταστροφών τους;

· Θα πάρουν το επίδομα πρώτων αναγκών και την εφάπαξ αποζημίωση των 8.000;

· Μετά από τόσους μήνες γιατί δεν έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη Κ.Υ.Α. για την οριοθέτηση των περιοχών πλημμύρας;

· Γιατί δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών που να καθορίζονται οι προϋποθέσεις καταβολής των ενισχύσεων;

· Προτίθεστε να φέρετε το θέμα στο Π.Σ. για συζήτηση και αγωνιστική διεκδίκηση των παραπάνω;

13.03.2022

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ν. Γκισγκίνης, Δ. Κεφαλληνός, Ε. Κολυβά, Α. Μπαλού, Χ. Χαραλάμπους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search