• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

"Σύγκρουση" πανεπιστημίων για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών Άρτας

April 14, 2022 634

 

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της χωροταξίας έχει οδηγήσει ακόμα και σε συγκρούσεις Πανεπιστημίων.

Στο πλαίσιο λοιπόν των προτάσεων που κατατέθηκαν από τα ΑΕΙ μετά από αίτημα του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epiruspost.gr, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ζητά να ενσωματώσει στο ακαδημαϊκό του αντικείμενο και στη Σχολή του το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Άρτας!

Η απόφαση αυτή διαβιβάστηκε στο Υπουργείο και ήδη έχει προκαλέσει την άμεση και οργισμένη αντίδραση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το συγκεκριμένο τμήμα, είχε αποτελέσει στόχο του Ιόνιου Πανεπιστημίου και πριν την εφαρμογή του Νόμου Γαβρόγλου, χωρίς ωστόσο το αίτημα να γίνει αποδεκτό. Τώρα επανέρχεται και αποτυπώνει εγγράφως την πρόταση γνωρίζοντας ότι στην ουσία θέλει να υφαρπάξει το Τμήμα από ένα άλλο Πανεπιστήμιο, όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συζήτησε το θέμα τόσο σε επίπεδο Συγκλήτου όσο και Πρυτανικού Συμβουλίου. Τις αποφάσεις, με τις οποίες εξυπακούεται ότι απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο μετακίνησης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, τις κοινοποίησε εγγράφως στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Ενδεικτική του κλίματος είναι η δήλωση που έκανε στο Epiruspost ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.

«Το γεγονός ότι μια Σύγκλητος Πανεπιστημίου συζητά θέματα και λαμβάνει αποφάσεις για τμήματα άλλου πανεπιστημίου είναι πρωτοφανές για τα ακαδημαϊκά δεδομένα. Επί της ουσίας καμία συζήτηση… Και κάτι ακόμη… Η Ήπειρος διαθέτει πλούσια μουσική παράδοση και συνεχίζει να τιμά την παράδοσή της».

 

Η λιτή δήλωση του Πρύτανη αποτυπώνει την βαθιά ενόχληση που έχει προκληθεί στην ακαδημαϊκή κοινότητα της Ηπείρου αλλά και την αποφασιστικότητα να μην μείνει ανοιχτό κανένα περιθώριο μετακίνησης ενός Τμήματος που κοσμεί το Πανεπιστήμιο και την περιοχή.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search