• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Τοποθέτηση Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια στο Περιφερειακό Συμβούλιο (22/5) για την ανάθεση της μεταφοράς των απορριμμάτων

May 25, 2020 62

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Φυσικά και είναι εύλογη η απορία μας γιατί επιλέχτηκε η εταιρεία που ζήτησε τη μεγαλύτερη τιμή για τη μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη και όχι εκείνη που ζήτησε τη μικρότερη. Η δικαιολογία ότι η εταιρεία που θα επιλεγεί έπρεπε να έχει μεταφέρει σε μία δόση 10.000 τόνους απορριμμάτων, αν αληθεύει, προκαλεί θυμηδία. Θα θέλαμε να ενημερωθούμε για τη διαφάνεια και τη σύσταση της εταιρείας Enact, που τελικά επιλέχτηκε.

Πιστεύουμε ότι οι Περιφερειακές αρχές πρέπει να εξετάσουν τους όρους της σύμβασης για τη μεταφορά των απορριμμάτων στην Κοζάνη και τους λόγους που ο μειοδοτικός διαγωνισμός εξελίχτηκε σε πλειοδοτικό. Δεν συμφωνούμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων δεν έχει ρόλο και λόγο, ειδικά όταν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πρόκειται να αναλάβει την προεδρία στο νέο φορέα διαχείρισης απορριμμάτων και θα συνεχίσει να ισχύει η σύμβαση με δυσβάσταχτο κόστος για τον Κερκυραίο πολίτη.

Εν τω μεταξύ στο Τεμπλόνι η κατάσταση όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά ο εργολάβος ζητάει εξαρχής αλλαγή της μελέτης και αντί για συρματοδέματα κατασκευή τοιχίων σκυροδέματος. Με τον τρόπο αυτόν θα απελευθερωθεί χώρος για περισσότερα σύμμεικτα απορρίμματα.

Πάγια θέση μας είναι η δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα το όφελος του κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος και όχι το επιχειρηματικό κέρδος και ότι πρέπει η όλη διαδικασία να γίνεται τοπικά.

Βέρα Κορωνάκη,

Περιφερειακή Σύμβουλος Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search