• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Θέματα και θέσεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια στο ΠΣ

February 29, 2020 7 Be the first to comment!

 Στο Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο της Παρασκευής η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια, έκανε επερώτηση προς την κυρία Περιφερειάρχη εκτός ημερήσιας διάταξης με θέμα: μη καταβολή δεδουλευμένων στους 8μηνίτες της Περιφέρειας, παρά την αντίθετη απόφαση του ΠΣ  με ΑΔΑ: 9ΓΨΓ7ΛΕ-Υ19 όπου στηρίζει τα αιτήματα των οχτάμηνων.

Εκτός ημερήσιας διάταξης. γιατί  μόλις την προηγούμενη μέρα έγινε ενημέρωση για τη σχετική απόφαση του δικαστηρίου.
Η επερώτηση δεν συζητήθηκε αλλά αναφέρθηκε ότι θα δοθεί γραπτή απάντηση από την κ. Περιφερειάρχη γιατί δεν είχε το χρόνο να προετοιμαστεί για την απάντηση. Κατά την άποψη της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια, η κ. Περιφερειάρχης είναι γνώστης του θέματος και δε χρειάζεται χρόνο για να το μελετήσει. Επερώτηση για το ίδιο θέμα έφερε και η ΛαΣυ, η οποία επίσης πήρε την ίδια απάντηση.
 
Επίσης η παράταξη της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια θεωρεί απαράδεκτη την παραβίαση της  απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την καταβολή των δεδουλευμένων στους οχταμηνίτες εργαζόμενους, η ίδια άποψη εκφράστηκε και από άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Τέθηκε σε ψηφοφορία πρόταση  να συζητηθεί το θέμα αυτό στο σημερινό Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο, όμως  η πλειοψηφία καταψήφισε την πρόταση.
Επίσης καταψήφισε την εισήγηση για τα υδατοδρόμια γιατί θεωρεί ότι το κόστος είναι δυσανάλογα υψηλό με το έργο.
Τέλος,  καταψήφισεε την έγκριση λειτουργίας ξενοδοχειακής μονάδας γιατί υπήρχαν παραλείψεις και δεν τηρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την έγκριση λειτουργίας.
 
Αναλυτικά η επερώτηση                                                                                  

Επερώτηση εκτός ημερήσιας διάταξης. Θέμα: μη καταβολή δεδουλευμένων στους 8μηνίτες της Περιφέρειας, παρά την αντίθετη απόφαση του ΠΣ  με ΑΔΑ: 9ΓΨΓ7ΛΕ-Υ19 όπου στηρίζει τα αιτήματα των οχτάμηνων.

Την Τετάρτη 26/02/20 πραγματοποίθηκε το δικαστήριο για τα ασφαλιστικά μέτρα για το οποίο  οι εργαζόμενοι είχαν πάρει αναβολή και επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 29/01/20. Παρά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με ΑΔΑ: 9ΓΨΓ7ΛΕ-Υ19 όπου στηρίζει τα αιτήματα των οχτάμηνων, στο δικαστήριο εμφανίστηκε η δικηγόρος Σκολαρίκη Κασιανή,  εκπροσώντας την Περιφέρεια, η οποία επιχειρηματολόγησε εναντίον των θέσεων των οχτάμηνων (εργοδότης είναι ο ΟΑΕΔ, δεν υπάρχουν χρήματα κλπ). Υπάρχεί πλήρης παραβίαση της απόφασης του Π.Σ. τόσο στο γράμμα όσο και στο πνεύμα αυτής. Επίσης οι οχτάμηνοι παραμένουν απλήρωτοι, παρότι αναγκάστηκαν να καταθέσουν εξώδικο στις 13/02/20 όπου εξειδικεύουν τις αποδοχές που πρέπει να λάβουν, καθώς προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους. Ο αρ. πρωτ. όπως κατατέθηκε είναι 5755/2020. Οι οχτάμηνοι την ερχόμενη εβδομάδα κλείνουν 3 μήνες απλήρωτοι και είναι σε τρομακτικά δυσχερή οικονομική κατάσταση. Ζητούν να τεθεί το ζήτημα της πληρωμής των οχτάμηνων και της παραβίασης της απόφασης του Π.Σ. στο επερχόμενο Π.Σ και ανταποκρινόμενοι στο δίκαιο αίτημά τους, το θέτουμε.

Ερώτημα προς την κυρία Περιφερειάρχη:

*Γιατί η δικηγόρος που εκπροσωπεί την Περιφέρεια, επιχειρηματολόγησε ενάντια στην απόφαση του ΠΣ;

* Πήρε τέτοια εντολή και από ποιον;

* Ποιος αποφασίζει ότι μπορεί να ακυρώνει την απόφαση του ΠΣ, καθιστώντας το έτσι αναξιόπιστο;

Βέρα Κορωνάκη,

Επικεφαλής  Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Calendar

« April 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κρητική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search