• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου

April 12, 2021 321

 

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Ιονίου Πανεπιστημίου

Αναλυτικά:

ΩΣ ΕΔΩ!
Παίρνουμε τις σπουδές και τις ζωές μας πίσω!
Το νομοσχέδιο Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη θα μείνει στα χαρτιά!

Το Πανεπιστήμιο είμαστε όλοι εμείς: φοιτητές, εργαζόμενοι, καθηγητές και οι ανάγκες μας. Η κυβέρνηση μπορεί να ψήφισε στη Βουλή την υποβάθμιση των σπουδών μας και την ένταση της καταστολής, αλλά στις σχολές μας αυτό το νομοθετικό τερατούργημα δε θα εφαρμοστεί! Θα το μπλοκάρουμε στην πράξη!

Τώρα είναι η ώρα οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι φοιτητές σε όλη τη χώρα να υψώσουν τείχος μπροστά στα νέα μέτρα που έρχονται να σαρώσουν ό,τι έχει μείνει από τα δικαιώματά μας. Δε θα χαρίσουμε τις σπουδές και το μέλλον μας!

Η κυβέρνηση είναι πολύ γελασμένη αν νομίζει ότι θα ανεχτούμε να κρατά τις σχολές μας κλειστές και 3ο εξάμηνο, τη στιγμή που ανοίγει τα ξενοδοχεία, τον τουρισμό, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, περνώντας ταυτόχρονα απαράδεκτα νομοσχέδια που εντείνουν την καταστολή και συνθλίβουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας! ΩΣ ΕΔΩ με την κοροϊδία!

Η δύναμη μας βρίσκεται στη συντονισμένη δράση των Φοιτητικών μας Συλλόγων! Η δύναμή μας πολλαπλασιάζεται στον αγώνα μαζί με όλο το λαό! Αυτή τη δύναμη δείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα όταν ξεπερνούσαμε το ένα εμπόδιο μετά το άλλο, όταν σπάσαμε αυταρχικές απαγορεύσεις και δείξαμε ότι η νέα γενιά δεν τρομοκρατείται. Έτσι καταφέραμε να καταδικαστεί από το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας ο νόμος-έκτρωμα Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Και συνεχίζουμε…

Συμμετέχουμε :

i. Στην κινητοποίηση που καλεί το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων Επισιτισμού -Τουρισμού την Παρασκευή 09/04, στο Μαράσλειο 9:30 πμ. Ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζομένους και διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Είναι προκλητικό τη στιγμή που ο εργαζόμενος λαός και οι φοιτητές αγωνιούμε για την επιβίωση και το μέλλον μας, να βλέπουμε να συνθλίβονται το δικαίωμα μας στη μόρφωση, να τσακίζονται εργασιακά δικαιώματα , το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση και την απεργία, να νομιμοποιείται το 10ωρο, οι απλήρωτες υπερωρίες και ταυτόχρονα να δίνονται φορολογικές ελαφρύνσεις, απαλλαγές και επιχορηγήσεις και άλλα δώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους.
ii. Στη δεύτερη δια ζώσης διάλεξη την Τρίτη 13/04 9:30 πμ στο Ιστορικό με τον καθηγητή του ΤΑΒΜ Γ. Παπαιωάννου. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας που θα καταλήξει στην πρυτανεία και θα κατατεθεί πλαίσιο με τις διεκδικήσεις των φοιτητικών συλλόγων όσον αφορά τις πολιτιστικές τους ομάδες και δράσεις.
iii. Καμία σκέψη για Πανεπιστημιακή αστυνομία! Πέμπτη 15/04 θα ακουστούν ξανά οι φωνές και η μουσική των φοιτητών στο προαύλιο του Ιστορικού

iv. Στην διοργάνωση διήμερου δράσεων σε όλη την Ελλάδα στις 18-19 Απριλίου, με σύνθημα «Τέχνη ζωντανή- ανοιχτά ΑΕΙ» #texni_zontani_anoixta_AEI. Με καλλιτεχνικές διαμαρτυρίες και δράσεις εντός των σχολών να προβληθούν τα δίκαια αιτήματα μας για ανοιχτές σχολές με μέτρα προστασίας.

Ο αγώνας των φοιτητών δεν σταματά! Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα μας μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους, με πολύμορφες δράσεις που αναδεικνύουν την ανάγκη και τη δυνατότητα να είναι ανοιχτές σήμερα οι σχολές!!!

ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων ΤΙ, ΤΠ, ΤΗΧΕΙ,ΤΑΒΜ,ΤΞΓΜΔ, ΓΣ ΤΜΣ, Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών Ι.Π.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search