• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣΥ) Ιονίων Νήσων: Αύξηση δρομολογίων μεταφοράς μαθητών

April 14, 2021 336

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑΣΥ) Ιονίων Νήσων

Στην συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου, στις 19 &20 Μάρτη 2021, καταθέσαμε επερώτηση σχετικά με προβλήματα στα δρομολόγια των μαθητών στα ειδικά σχολεία και τους όρους προστασίας της υγείας τους, εν μέσω πανδημίας. Η περιφερειακή αρχή, όχι μόνο δεν συμμερίστηκε τις ανησυχίες μας αλλά ως απάντηση, μας παρέθεσε το νομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται και τις Υπουργικές αποφάσεις που εφαρμόζει. Από την απάντηση επιβεβαιώνεται ότι με «νόμιμο» τρόπο οι μαθητές συνωστίζονται στα λεωφορεία, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την μετάδοση του κορωνοϊού και ότι ο αριθμός των δρομολογίων δεν πρέπει να αυξάνει το προβλεπόμενο από την Κυβέρνηση κόστος. Δεν θεώρησε αναγκαίο, να πάρει κανένα μέτρο που θα έχει ως κριτήριο την προστασία της ασφάλειας, της υγείας αλλά και της απρόσκοπτης πρόσβασης των μαθητών στο σχολείο. Παραμένει αταλάντευτη στη λογική «κόστους-οφέλους» αφήνοντας την υγεία και την μόρφωση των παιδιών της ειδικής αγωγής, στον «τζόγο».

Στη σημερινή συνεδρίαση, εντάσσουμε εκ νέου το θέμα, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των συλλόγων των εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ Κέρκυρας, που εστάλη προς την περιφερειακή αρχή και το περιφερειακό συμβούλιο. Με την επιστολή τους κρούουν εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου και επιβεβαιώνουν ότι το πρόβλημα «είναι εδώ» και απαιτεί άμεσα μέτρα και λύσεις.

Επισυνάπτουμε την επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, την απάντηση της Περιφερειακής Αρχής και το αίτημα των συλλόγων των εκπαιδευτικών, τους οποίους θεωρούμε αυτονόητο ότι θα τους καλέσετε στην συνεδρίαση και θα τους δώσετε τον αναγκαίο χρόνο για να ενημερώσουν το περιφερειακό συμβούλιο για τα προβλήματα και τις προτάσεις τους.

 

Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γκισγκίνης Ν., Κεφαλληνός Δ., Κολυβά Ε., Μπαλού Α., Χαραλάμπους Μ.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search