• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Ιόνιο Πανεπιστήμιο και ΟΑΕΔ: Μνημόνιο συνεργασίας

April 19, 2021 36
Μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την εκπαιδευτική, επιστημονική, ερευνητική και κοινωνική συνεργασία υπέγραψαν ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, με τον Διοικητή και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), Σπυρίδωνα Πρωτοψάλτη.

Το Μνημόνιο περιλαμβάνει την μεταφορά τεχνογνωσίας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο προς τον Ο.Α.Ε.Δ. στους τομείς ενδιαφέροντoς του Οργανισμού, καθώς και την ανάπτυξη κοινών επιστημονικών, ερευνητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, όπως συνέδρια, ημερίδες, εκδηλώσεις ή κοινές ανακοινώσεις σε συνέδρια σε θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης νέων.

Η πρώτη κοινή δράση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας των δύο φορέων, είναι η καινοτόμα για τα ελληνικά δεδομένα εφαρμογή επιχειρησιακού σχεδίου για την ορθή χρήση και διαχείριση επαγγελματικών υπηρεσιών διερμηνείας. Συγκεκριμένα, το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας αναλαμβάνει την εκπαίδευση των αρμόδιων στελεχών του ΟΑΕΔ πάνω στις βασικές αρχές της διερμηνείας και τις ιδιαιτερότητες της επικοινωνίας με αλλοδαπούς πολίτες με διερμηνέα, καθώς και την οργάνωση και τον συντονισμό υπηρεσιών διερμηνείας που προσφέρουν 25 προπτυχιακοί φοιτητές/τριες του ΤΞΓΜΔ μέσω της καινοτόμου πλατφόρμας προγραμματισμού και υλοποίησης «ψηφιακών ραντεβού»  myOAEDlive για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα, οργανωμένα, υπηρεσίες διερμηνείας από δημόσιο φορέα, υπό επιστημονική επίβλεψη, για την εξυπηρέτηση μη ελληνόγλωσσων πολιτών και για την εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση των φοιτητών.

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος,σε δήλωσή του επεσήμανε πως «η συνεργασία με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικούαποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα του τρόπου με τον οποίο η ακαδημαϊκή γνώση μπορεί να μετατραπεί σε πράξη, δημιουργώντας καινοτόμες υπηρεσίες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, μέσω της εκπαίδευσης και της έρευνας σε ποικίλους επιστημονικούς και διαθεματικούς τομείς, παράγει και προσφέρει γνώση, εξελίσσοντας την επιστήμη και υπηρετώντας τον άνθρωπο και την κοινωνία».

Με την σειρά του, ο Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ., Σπυρίδωνας Πρωτοψάλτης  ανέφερε ότι «Ο νέος ΟΑΕΔ επενδύει σε συμπράξεις για την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών και για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του εργατικού δυναμικού και των επιχειρήσεων της χώρας. Η συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο μας δίνει τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής με χρήση διερμηνείας σε επιλεγμένες ξένες γλώσσες μέσω της καινοτόμου πλατφόρμας myoaedlive, που αποτελεί άλλο ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά μας για συνεχή βελτίωση της προσβασιμότητας στις υπηρεσίες μας και της αποτελεσματικότητας του Οργανισμού»

Τέλος ο Πρόεδρος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, Αναπληρωτής, Καθηγητής Σωτήρης Λίβας δήλωσε πως «η εναρκτήρια κοινή δράση της οργάνωσης και προσφοράς επαγγελματικών υπηρεσιών εξ αποστάσεως διερμηνείας αποτελεί καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα. Η πρόκληση της επικοινωνίας των φορέων του δημοσίου με τους μη ελληνόφωνους πολίτες αντιμετωπίζεται μόνο με τη συμβολή εκπαιδευμένων μεταφραστών και διερμηνέων. Η κοινή δράση του ΤΞΓΜΔ και του ΟΑΕΔ φωτίζει την πορεία που θα ακολουθήσει ο δημόσιος τομέας στο άμεσο μέλλον» κατέληξε ο κ. Λίβας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« May 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search