• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Εμπαιγμός αποφοίτων του Ιονίου Πανεπιστημίου

April 23, 2021 66

Εμπαιγμός αποφοίτων του Ιονίου Πανεπιστημίου

Η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμα τις διαδικασίες ώστε να λαμβάνουν οι απόφοιτοι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου πτυχίο βαθμού integrated master με αποτέλεσμα αυτοί να μένουν εκτός των πινάκων του ΑΣΕΠ για τους διορισμούς εκπαιδευτικών, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για τους αποφοίτους του Τμήματος Μουσικών Σπουδών

Αναμένοντας την έκδοση των οριστικών πινάκων της προκήρυξης 1ΓΕ/2019, με βάση τους οποίους θα γίνουν οι προαναγγελθέντες διορισμοί αλλά και οι προσλήψεις των αναπληρωτών για την επόμενη σχολική χρονιά, οι απόφοιτοι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου έρχονται αντιμέτωποι με την άδικη και ανισότιμη αντιμετώπισή τους, σε σχέση με τους αποφοίτους των άλλων αντίστοιχων τμημάτων της χώρας, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Με ευθύνη του υπουργείου παιδείας, αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εκπαιδευτικοί, δεν έγιναν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να εκδοθεί έγκαιρα η διαπιστωτική πράξη, η οποία τους χορηγεί ενιαίο και αδιάσπαστο τίτλο σπουδών (integrated master). Αποτέλεσμα της καθυστέρησης είναι, ουσιαστικά, η υποτίμηση των πτυχίων των αποφοίτων του Ιονίου καθώς και η υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Ήδη από την τρέχουσα σχολική χρονιά, λόγω της μη προσμέτρησης του integrated master και των 20 μορίων που αυτό δίνει, στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ, εκπαιδευτικοί έμειναν στην ανεργία και άλλοι αναγκάστηκαν να δουλέψουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον προγραμματισμό της ζωής τους.

Παρά τη δέσμευση της υπουργού Παιδείας στις 31.1.2020 στη Βουλή, πως έχει κάνει εισήγηση στο ΑΣΕΠ να δεχτεί τα δικαιολογητικά που εκκρεμούσαν με ευθύνη της πολιτείας και τη δέσμευση του κ. Διγαλάκη στις 29.06.2020 ότι «αν χρειαστεί θα γίνει και νομοθετική ρύθμιση για το θέμα αυτό προκειμένου να πάρουν τα μόρια οι απόφοιτοι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου», δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής τίποτα απολύτως, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας. Δεν έχει υπάρξει νομοθετική ρύθμιση από πλευράς Υπουργείου ενώ παραμένει το γεγονός πως βάσει προκήρυξης δεν γίνονται δεκτά τα εκπρόθεσμα δικαιολογητικά τους.
Η συγκεκριμένη στάση της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, δεν είναι τυχαία ούτε προκύπτει από αμέλεια, καταλήγουν οι εκπαιδευτικοί. Απορρέει από τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διεύρυνση της κατηγοριοποίησης των πανεπιστημίων, για περαιτέρω κουτσούρεμα των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των αποφοίτων, αποσυνδέοντας ακόμα περισσότερο το πτυχίο από το επάγγελμα και ενισχύοντας την κατηγοριοποίηση πτυχίων και αποφοίτων, που όλοι θα ανταγωνίζονται για μια θέση εργασίας με ισοπεδωμένα δικαιώματα, θα είναι εγκλωβισμένοι σε συνθήκες ανασφάλιστης και κακοπληρωμένης δουλειάς στο όνομα του μεταξύ τους ανταγωνισμού.
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταλήγει λέγοντας πως: «Απαιτούμε από την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου να δεσμευτεί πως θα λύσει άμεσα το πρόβλημα και να πάρει τα αναγκαία μέτρα ώστε να προσμετρηθούν αναδρομικά στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ τα πτυχία των μουσικών του Ιονίου ως integrated master, κατοχυρώνοντας την ισότιμη κατάταξή τους με τους απόφοιτους μουσικούς των άλλων Πανεπιστήμιων και κατά συνέπεια το ισότιμο δικαίωμά τους στην δουλειά».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« May 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search