• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Γάμοι

Νεκρός 31χρονος εργάτης μετά από πτώση από τον 5ο όροφο ξενοδοχείου στην Κέρκυρα (ΒΙΝΤΕΟ)

October 09, 2024 191

Άλλος ένας εργάτης νεκρός στο βωμό του κέρδους. Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη (09/10) σε ξενοδοχείο στην Νότια Κέρκυρα.

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, σε ξενοδοχείο στις Μπενίτσες, στην Κέρκυρα. Στο ξενοδοχείο, που έκλεισε στις 30 Σεπτέμβρη, είχαν ξεκινήσει εργασίες ανακαίνισης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις εργάτες που εργάζονταν σε υπεργολαβία εκτελούσαν εργασίες ρύθμισης του ύψους του αναβατορίου στον πέμπτο όροφο του ξενοδοχείου, όταν  ανατράπηκε το καλάθι, με αποτέλεσμα ο ένας εκ των τριών να βρεθεί στο κενό. Από την πτώση ο 31χρονος εργάτης τραυματίστηκε θανάσιμα. Αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον άντρα να βρίσκεται πάνω στο αναβατόριο, το οποίο εκείνη την ώρα ανέβαινε στο ύψος του 5ου ορόφου του ξενοδοχείου και για άγνωστη αιτία, δεν σταμάτησε στο τέλος του πυλώνα, με αποτέλεσμα ο άνω μηχανισμός στήριξης να «ξεκουμπώσει» και το καλάθι να γυρίσει 90 μοίρες, ρίχνοντας τον εργάτη από αυτό το ύψος στο έδαφος.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον 31χρονο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένο.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών τα τραύματα του ήταν αρκετά σοβαρά, με αποτέλεσμα ο 31χρονος να χάσει τη ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι είναι το τέταρτο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Κέρκυρα από τις αρχές του καλοκαιριού, με την Επιθεώρηση Εργασίας του νησιού να μην διαθέτει αρμόδιο τμήμα Υγείας και Ασφάλειας λόγω υποστελέχωσης

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα

Η ανακοίνωση

Άλλο ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, το τέταρτο τη φετινή χρονιά, είχαμε σήμερα στην Κέρκυρα. Άλλος ένας εργαζόμενος, εργολαβικού συνεργείου αυτή τη φορά, θυσιάστηκε στον βωμό της επιχειρηματικότητας, πέφτοντας στο κενό από καλάθι αναβατόριου σε ανακαίνιση γνωστής ξενοδοχειακής μονάδας του νησιού.
Το Εργατικό Κέντρο εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εργαζομένου που έφυγε από τη ζωή.
Για άλλη μια φορά θα τονίσουμε ότι η απουσία των απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, η εντατικοποίηση και η πίεση «να βγει η δουλειά» γρήγορα και σε μεγάλο όγκο, οδηγεί συχνά-πυκνά σε εργατικά ατυχήματα, άλλοτε με τραυματισμούς και άλλοτε θανατηφόρα.
Όσο το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα θα κυριαρχεί, θεοποιώντας τα κέρδη και βάζοντάς τα πάνω από τις ζωές των ανθρώπων, οι εργαζόμενοι θα βγάζουμε το μεροκάματο του τρόμου και θα βλέπουμε τις ζωές μας και την υγεία μας εκτεθειμένες σε πολύμορφους κινδύνους.
Η εργατική τάξη, εκτός από τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την αύξηση του εισοδήματός της, πρέπει να παλέψει για την προστασία της ζωής στους χώρους δουλειάς και για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας.
Ο αγώνας αυτός είναι σκληρός γιατί τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας, οι εκμεταλλευτές τα υπολογίζουν ως κόστος και δεν είναι διατεθειμένοι, αν δεν πιεστούν, να δαπανήσουν από τα κέρδη τους για την υγεία και την ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων.
Γι’ αυτό και ο αγώνας αυτός πρέπει πρώτα να δοθεί με την απάντηση της εργατικής τάξης στο δίλημμα:
Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search