• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Αποχαιρετισμός στη Χριστίνα Πανδή: «Τι τραγούδι να σου πω, εκεί που πας, να μη μοιάζει με κανένα…»

July 14, 2022 787

 

Η παράταξη Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή το τραγικό γεγονός του θανάτου της Χριστίνας Πανδή από την Κέρκυρα. 

«Τι τραγούδι να σου πω, εκεί που πας, να μη μοιάζει με κανένα…»

 

Ακόμα και η φράση «μερικές φορές τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν


αυτό που νοιώθουμε»
, μας φαίνεται κοινότυπη.

Όμως πράγματι δεν ξέρουμε πώς να αποχαιρετήσουμε τη συναδέλφισσα, συντρόφισσα, φίλη μας, Χριστίνα Πανδή που έφυγε τόσο πρόωρα ξαφνικά στα 42 της χρόνια.

Αγαπητή σε όλους και όλες στο χώρο δουλειάς, ευαίσθητη κοινωνικά, αλληλέγγυα στους κατατρεγμένους, καλλιεργημένη και με πλούσια ενδιαφέροντα, όσοι τη γνώρισαν αναγνωρίζουν αυτά και ακόμη παραπάνω. Ξεχώριζε για την ευγένειά της και την οξύτητα στο πνεύμα.

Από όταν προσλήφθηκε στην Εθνική με δημόσιο διαγωνισμό το 2010, ήταν δραστήρια και προσπαθούσε να κινητοποιήσει τους συναδέλφους της στην Κέρκυρα, γιατί η συγκρότηση και οι αναζητήσεις της ήταν βαθύτερες.

Έτσι, εκλέχτηκε 2 θητείες στο ΔΣ επαρχίας του ΣΥΕΤΕ με την Πρόταση Προοπτικής, από τον Δεκέμβρη του 2014 ως και τον Οκτώβρη του 2021, ενώ εκλεγόταν αντιπρόσωπος και στα συνέδρια της ΟΤΟΕ.

Το 2018 εκλέχτηκε και μοναδική αντιπρόσωπος από το χώρο της Εθνικής στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Παρά τα σημαντικά προβλήματα υγείας, για τα οποία μετακόμισε πριν 3 χρόνια στην Αθήνα για καλύτερη ιατρική παρακολούθηση, συνέχιζε να συμμετέχει όσο μπορούσε στα συνδικαλιστικά δρώμενα. Σε περιοδείες στους χώρους δουλειάς κάθε φορά που ερχόταν από την Κέρκυρα για τις συνεδριάσεις του ΔΣ, στις διαδηλώσεις της ΔΕΘ που συμμετείχε κάθε χρόνο, στις κινητοποιήσεις και τις απεργίες στην Αθήνα από όταν μετακόμισε.

Ο πόνος μας είναι μεγάλος. Είναι συγκλονιστικό να χάνεται ένας άνθρωπος σαν τη Χριστίνα. Θα μας λείψει κάθε στιγμή και μια βαριά σκιά θα μας ακολουθεί πια. Την αποχαιρετήσαμε με βαθιά θλίψη στην αγαπημένη της Κέρκυρα.  Ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι θα δεν είναι πια μαζί μας.

Δίνουμε υπόσχεση να συνεχίσουμε να παλεύουμε για όσα κι εκείνη στρατεύτηκε, ακόμη πιο μαχητικά για να αναπληρώσουμε την απώλειά της. Της το χρωστάμε.

Εκφράζουμε τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Αγαπημένη μας Χριστίνα, αντίο. Θα είσαι πάντα στη σκέψη και στους αγώνες μας.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search