• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Βαθιά θλίψη για την απώλεια της Αφροδίτης Κοτσυφάκη

June 17, 2023 725

Έφυγε από κοντά μας η συντρόφισσα Αφροδίτη Κοτσυφάκη

Ανακοίνωση του ΚΟ του ΚΚΕ(μ-λ)

Με πολύ βαθιά λύπη, με απέραντη στενοχώρια το Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ) ανακοινώνει ότι σήμερα 15 Ιούνη έφυγε από κοντά μας μια μοναδική, μια πολύτιμη συντρόφισσα, η Αφροδίτη.

Η Αφροδίτη γεννήθηκε στα Πιτσίδια του Ηράκλειου Κρήτης στα 1970 και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα μέσα από τις γραμμές των Συσπειρώσεων. Εντάχτηκε στο ΚΚΕ(μ-λ) το 1996 και μέχρι το τέλος της ζωής της υπηρέτησε με ζηλευτή διάθεση και δύναμη την οργάνωση και το κομμουνιστικό κίνημα.

Όλοι θυμόμαστε καθαρά τη δύναμη, το θάρρος, την αποφασιστικότητά της, την υπεράσπιση, την προώθηση των θέσεων και της κατεύθυνσης του ΚΚΕ(μ-λ). Σ’ όλες τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζαμε ήταν εκεί για να θυμίζει σ’ όλους μας ότι δεν πρέπει να λυγίσουμε, ότι δεν πρέπει να υποχωρήσουμε. Με θάρρος και αισιοδοξία πάντα τόνιζε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, ότι μπορούμε όχι μόνο να σταθούμε όρθιοι, αλλά και να πετύχουμε όλους τους μικρούς και μεγάλους στόχους που θέταμε ως οργάνωση.

Η υπευθυνότητα, η συνέπεια, η προσφορά της σε κάθε στιγμή της οργανωμένης της ζωής την κοσμούσαν για πολλά χρόνια. Ως συνειδητή κομμουνίστρια ήξερε ότι κάθε προσπάθεια, κάθε αγώνας, κάθε προσφορά είναι ένα πολύτιμο λιθαράκι στην υπόθεση της εργατικής τάξης για να ανυψωθεί σε τάξη για τον εαυτό της και να πρωτοπορήσει μέχρι την τελική ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση μιας νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας. Γι’ αυτό έμπαινε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα και με την προσπάθειά της γινόταν φωτεινό παράδειγμα ακούραστης δουλειάς. Ακόμα και το τελευταίο διάστημα, που οι δυνάμεις της άρχισαν να την εγκαταλείπουν, πάντα έβρισκε μια δουλειά να κάνει για να ελαφρώσει από ένα καθήκον τον σύντροφο ή τη συντρόφισσα που το αναλάμβανε. Έτσι ήταν πάντα: εργατική, δοτική, θαρραλέα. Πραγματική κομμουνίστρια.

Ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση για δεκαετίες, πρώτα στο φοιτητικό κίνημα, αργότερα ως εργαζόμενη στα φροντιστήρια και τις δυο τελευταίες δεκαετίες ως εκπαιδευτικός στο δημόσιο σχολείο.

Σε κάθε σχολείο που υπηρέτησε έγινε σημείο αναφοράς για τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές της, που την στήριζαν, την εκτιμούσαν, την αγαπούσαν βαθύτατα. Κατέβαλλε ακούραστες προσπάθειες για χρόνια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μαθητών, που όποιοι είχαν την τύχη να την έχουν δασκάλα τους, την υπεραγαπούσαν. Δεν λυπόταν καμία προσπάθεια για να συνεισφέρει μέσα από την παράταξη των Αγωνιστικών Κινήσεων στο δυνάμωμα, τη συγκρότηση, το ζωντάνεμα των διαδικασιών των σωματείων της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης όπου ανήκε για πολλά χρόνια, αλλά και της Ε’ ΕΛΜΕ τα τελευταία χρόνια. Η υποστήριξη με πάθος των θέσεων ενάντια στο ταξικό σχολείο της ταξικής, εκμεταλλευτικής καπιταλιστικής κοινωνίας και η σεμνότητα του χαρακτήρα της την ανέδειξαν στην πρώτη γραμμή των συνδικαλιστικών στελεχών. Με την όλη στάση της ενέπνεε αισιοδοξία και αποφασιστικότητα.

Η συντρόφισσά μας Αφροδίτη, πέρα από συνειδητή κομμουνίστρια και πρωτοπόρα συνδικαλίστρια, ήταν και υπέροχος άνθρωπος. Η ακλόνητη πίστη της στην αναγκαιότητα και τη δυνατότητα απελευθέρωσης της εργατικής τάξης και όλων των εργαζόμενων από τα δεσμά του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, η πίστη της στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες με τις οποίες τη διαπαιδαγώγησαν οι λατρευτοί της γονείς την ανέδειξαν σε Άνθρωπο με όλη τη σημασία της λέξης. Αγάπησε πολύ τη ζωή. Αγάπησε τις χαρές και τις λύπες της.

Πάλεψε για τη ζωή! Πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις ενάντια στον καρκίνο. Όχι μία, όχι δύο φορές. Από τα 28 της χρόνια. Και δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Κάθε φορά που έμπαινε στο νοσοκομείο χαμογελούσε, μας έδινε θάρρος ότι θα ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο και ότι θα είναι πάλι μαζί μας για να προσφέρει στην κομμουνιστική υπόθεση.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στον σύντροφο της ζωής της Σταύρο, που της στάθηκε με αυταπάρνηση ως την τελευταία της στιγμή. Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους γονείς της και συμμεριζόμαστε την οδύνη τους.

Η συντρόφισσά μας Αφροδίτη θα ζει για πάντα στην καρδιά μας, στο μυαλό μας και στους αγώνες μας για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

15 Ιούνη 2023

Το Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ)

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΘΙΑ ΜΑΣ ΘΛΙΨΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΟΤΣΥΦΑΚΗ

Τα μέλη των Παρεμβάσεων ΔΕ Θεσσαλονίκης είμαστε συγκλονισμένοι από τον πρόωρο χαμό της συναδέλφου Αφροδίτης Κοτσυφάκη, μέλους του ΚΚΕ (μ-λ) και των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών. Συμπορευτήκαμε για πολλά χρόνια στους αγώνες του εκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος στους οποίους αδιάλειπτα συμμετείχε, παρά τα σοβαρά προβλήματα της υγείας της.

Η Αφροδίτη Κοτσυφάκη εργαζόταν ως εκπαιδευτικός στη δημόσια εκπαίδευση τις δύο τελευταίες δεκαετίες και τα τελευταία χρόνια στο 3ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης. Από τα φοιτητικά της χρόνια, στη Φιλοσοφική του ΑΠΘ, και μέχρι τις τελευταίες μέρες της ζωής της, ήταν στρατευμένη σταθερά και με συνέπεια στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μαθητών, αλλά και όλων των εργαζομένων, των φτωχών και των κατατρεγμένων. Όλα τα χρόνια απλόχερα πρόσφερε στους μαθητές της γνώση, αξίες, αρχές και οράματα.

Εκτιμήσαμε βαθύτατα το ήθος, την αξιοπρέπεια, την αυταπάρνηση, την ανιδιοτέλεια, την αγωνιστικότητα της και πάνω από όλα την πίστη της στον κοινό μας αγώνα για την ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης στο δρόμο για μια κοινωνία ειρηνική, ελεύθερη, χωρίς καταπίεση.

Μας έδωσε μάθημα ζωής και από τον τρόπο που αντιμετώπισε και τον καρκίνο σχεδόν τη μισή της ζωή. Μαχόταν με αυτόν ως την τελευταία στιγμή, με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Πάλεψε την αρρώστια και το θάνατο, όπως πάλευε για τη ζωή.

Η Αφροδίτη Κοτσυφάκη δε θα ξεχαστεί. Θα είναι πάντα δίπλα μας, στους κοινούς αγώνες με τους συντρόφους και τις συντρόφισσές της, στις μάχες υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου, θα βαδίζει πάντα δίπλα μας στους δρόμους και στις πορείες, το παράδειγμά της θα μας εμψυχώνει στους αναγκαίους ανατρεπτικούς αγώνες που έρχονται. Η απώλειά της είναι ακόμη μεγαλύτερη στους πολύ δύσκολους καιρούς για το λαό και τη χώρα μας.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στον σύντροφο της ζωής της Σταύρο, στην οικογένεια και τους οικείους της, στους συντρόφους και τις συντρόφισσες της.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search