• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

ΑΚΕ: Αποχαιρετούμε την πολυαγαπημένη μας, συντρόφισσα Αφροδίτη Κοτσυφάκη

June 16, 2023 647
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών: Αποχαιρετούμε την πολυαγαπημένη μας, συντρόφισσα, συναγωνίστρια, συναδέλφισσα και φίλη Αφροδίτη Κοτσυφάκη
 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
Με βαθιά οδύνη αποχαιρετούμε την πολυαγαπημένη μας, συντρόφισσα, συναγωνίστρια, συναδέλφισσα και φίλη Αφροδίτη Κοτσυφάκη

Οι  Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών με βαθιά οδύνη αποχαιρετούμε την πολυαγαπημένη μας, συντρόφισσα, συναγωνίστρια, συνάδελφο και φίλη, την Αφροδίτη Κοτσυφάκη, που τόσο πρόωρα έφυγε από κοντά μας, αφού πάλεψε γενναία από τα χρόνια της νιότης της ακόμα με τον καρκίνο.

Η Αφροδίτη Κοτσυφάκη υπήρξε στην πρώτη γραμμή του αγώνα σε όλες τις κρίσιμες στιγμές του εκπαιδευτικού κινήματος, από το 1990 έως σήμερα. Υπερασπίστηκε με πάθος τα δικαιώματα των εργαζόμενων εκπαιδευτικών και των μαθητών. Άφησε το πολιτικό της στίγμα, το εξαίρετο  ήθος και το ζεστό της χαμόγελο απ όλα τα σχολεία που πέρασε , από τα σχολεία στην Κάρπαθο, όπου πρωτοδιορίστηκε έως και το 3ο γυμνάσιο Σταυρούπολης που υπηρέτησε τελευταία. 

Η Αφροδίτη ήταν γνωστή όχι μόνο για την πλούσια συνδικαλιστική της δράση (είχε διατελέσει και μέλος του ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης), αλλά και για την ακάματη προσπάθεια της για τη συγκρότηση και την οργάνωση του κινήματος με καθαρότητα σκέψης και πίστη σε πανανθρώπινες αξίες και στις δυνάμεις του κόσμου. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το μεγαλείο ορισμένων ανθρώπων. Η Αφροδίτη ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στο σύντροφό της, Σταύρο, στους γονείς της και τους οικείους της.

Το Μ-Λ ΚΚΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τη σ. Αφροδίτη Κοτσυφάκη, μέλος του ΚΚΕ (μ-λ) στη Θεσσαλονίκη.

Το Μ-Λ ΚΚΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τη σ.Αφροδίτη Κοτσυφάκη, μέλος του ΚΚΕ(μ-λ) στη Θεσσαλονίκη.

Η σ.Αφροδίτη Κοτσυφάκη γεννήθηκε στα Πιτσίδια του Ηράκλειου Κρήτης στα 1970 και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα μέσα από τις γραμμές των Συσπειρώσεων. Εντάχτηκε στο ΚΚΕ(μ-λ) το 1996 και μέχρι το τέλος της ζωής της υπηρέτησε με ζηλευτή διάθεση και δύναμη την οργάνωση και το κομμουνιστικό κίνημα. Υπήρξε μαχητική συνδικαλίστρια στο χώρο της εκπαίδευσης, μέσα από τις γραμμές των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών, στην Α’ και Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερα αγαπητή ανάμεσα στους μαθητές και τους συναδέλφους της και πηγή έμπνευσης για αυτούς.

Πάλεψε σκληρά με τον καρκίνο από τα 28 της χρόνια, με χαμόγελο και ψηλά το κεφάλι, όπως πορευόταν συνολικά στη ζωή της!

Το Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει τα πιο ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια του στο σύντροφο της ζωής της, Σταύρο, στην οικογένεια της, σε όλους τους οικείους της, στους συντρόφους και στις συντρόφισσες του ΚΚΕ(μ-λ).

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης 

Συλλυπητήρια για το θάνατο συναδέλφισσας

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο της αγαπημένης συναδέλφισσας Αφροδίτης Κοτσυφάκη η οποία έφυγε χτυπημένη από την επάρατη νόσο που τόσο παλικαρίσια πάλευε για χρόνια.

Η Αφροδίτη υπηρέτησε για πολλά χρόνια σε σχολεία της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Υπήρξε ενεργό μέλος του συνδικαλιστικού κινήματος το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια είτε ως απλό μέλος είτε ως εκλεγμένη στο Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με την παράταξη των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ.

Η Αφροδίτη παρά το σοβαρό πρόβλημα της υγείας της στάθηκε όρθια, βρισκόταν στο κίνημα και στους αγώνες μέχρι την τελευταία στιγμή, έδινε θάρρος και κουράγιο σε όλους τους συναδέλφους. Όσοι τη γνώριζαν τη θαύμαζαν για την παρρησία, τη δύναμη, την αξιοπρέπειά της.

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ εκφράζει τη βαθειά του θλίψη και την αμέριστη συμπαράσταση στους δικούς της. Επιθυμία της ήταν να ταφεί στην αγαπημένη της ιδιαίτερη πατρίδα την Κρήτη.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΦΡΟΔΙΤΗ…

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search