• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

"Έφυγε" από τη ζωή η εκπαιδευτικός Θεοδώρα Τσιμπούρη

September 16, 2023 1387

Μεγάλη θλίψη και συγκίνηση προκαλεί στη Ρόδο, σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, ο θάνατος της πρώην συντονίστριας Μουσικών και διευθύντριας του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου Θεοδώρας Τσιμπούρη.

Συγκινητικά είναι τα μηνύματα κατακλύζουν το διαδίκτυο από συναδέλφους της εκπαιδευτικούς, από γονείς αλλά και από μαθητές.  Η Θεοδώρα (Δώρα) Τσιμπούρη, έδωσε σκληρή αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Συλλυπητήριο μήνυμα από τη σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Ρόδου για τη Θεοδώρα Τσιμπούρη.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ

Συλλυπητήριο μήνυμα από τη σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, για την αγαπημένη μας τ. Διευθύντρια και Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Μουσικής Νοτίου Αιγαίου, Θεοδώρα Τσιμπούρη.

Από χθες, το Μουσικό Σχολείο Ρόδου πενθεί. Από χθες, το Μουσικό Σχολείο επέλεξε τη σιωπή ως ένδειξη σεβασμού και ως ύψιστη τιμή για έναν Άνθρωπο που η ύπαρξή του ταυτίστηκε με το Σχολείο μας. Από χθες, το Μουσικό Σχολείο έγινε φτωχότερο χάνοντας έναν από τους στυλοβάτες του, ο οποίος, με την ισχυρή του προσωπικότητα και τις γνώσεις του το ανέδειξε ως «κύτταρο πολιτισμού» στην τοπική κοινωνία, αλλά και ως ένα Σχολείο αναφοράς, μοναδικό στο Νότιο Αιγαίο. 
Η Θεοδώρα Τσιμπούρη υπήρξε μια γυναίκα-εκπαιδευτικός, μουσικός, πιανίστα, επιστήμονας και μητέρα, η οποία επί πολλά έτη, όσα και τα χρόνια του Μουσικού Σχολείου που φέτος κλείνει 30 χρόνια λειτουργίας, προσέφερε σε μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς εμπειρίες, γνώσεις, ευκαιρίες για συμπράξεις και συνεργασίες μέσα από το όραμά της να αναδείξει το Μουσικό Σχολείο σε σχολείο «υπόδειγμα» για όλο το νησί και τα Δωδεκάνησα. Υπηρετώντας επίσης από τη θέση της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου Νοτίου Αιγαίου, έδωσε το στίγμα της ως Επιμορφώτρια του κλάδου των Μουσικών στηρίζοντας και εμψυχώνοντάς τον σε όλα τα επίπεδα.  

Ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ. Θεολόγος Χρήστος κατά την ώρα της πρωινής προσευχής προέτρεψε τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/τριες να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της εκλιπούσας, ενώ εξήρε ταυτόχρονα την προσωπικότητά της και το έργο της που έμεινε ανεξίτηλο. Η συμβολή της στην εκπαιδευτική πράξη και στις κτιριακές υποδομές του Σχολείου ήταν καθοριστική. 

Με έκτακτη Συνεδρίαση, αποφασίστηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου να παραστεί κατά την Εξόδιο Ακολουθία ο Διευθυντής κ. Χρήστος Θεολόγος εκπροσωπώντας το σύνολο της κοινότητας του Μουσικού Σχολείου Ρόδου. Επίσης, αποφασίστηκε να αποσταλεί στεφάνι σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων κατά την τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Κόρινθο, τόπο καταγωγής της εκλιπούσας, αλλά και να συγκεντρωθούν χρήματα που θα διατεθούν σε συλλόγους καρκινοπαθών στη μνήμη της.

Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι θα πραγματοποιηθούν μέσα στη χρονιά εκδηλώσεις μνήμης για την προσφορά της από τη Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια τόσο στις αγαπητές κόρες της Κατερίνα, Χριστίνα και Νίκη Κώτη, όσο και στη μητέρα και στον αδερφό της.
Θα είναι πάντα φωτεινός οδηγός στις καρδιές όλων μας.
«Πάντα θα σε θυμόμαστε μέσα από την προσωπικότητα και το έργο σου, αφού η μνήμη μπορεί και νικάει της σάρκας τη φθορά».

Ο Διευθυντής Χρήστος Θεολόγος,
Ο Σύλλογος Διδασκόντων,
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

Συλλυπητήρια επιστολή από το 3ο Γυμνάσιο Καλύμνου για το θάνατο της εκπαιδευτικού Θεοδώρας Τσιμπούρη.

3o Γυμνάσιο Καλύμνου

Συλλυπητήρια επιστολή

  Με βαθειά θλίψη ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Καλύμνου πληροφορήθηκε το θάνατο της  εκλεκτής εκπαιδευτικού Τσιμπούρη Θεοδώρας.  Η εκλιπούσα συνάδελφος διετέλεσε μουσικός-παιδαγωγός με πολυετή πείρα, καθώς και διευθύντρια στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου. Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες του 3ου Γυμνασίου Καλύμνου είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε μαζί της και να μας παρέχει τα φώτα της ως Σχολική Σύμβουλος. Ξεχώριζε για την ευπρέπεια, την παιδαγωγική της κατάρτιση και τη γλυκύτητα του χαρακτήρα της. Όλοι θα την θυμόμαστε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη για όσα μας πρόσφερε.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Καλύμνου.

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search