• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Καλό σου ταξίδι Μπουσουρή!

September 23, 2023 1121

 

Την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη έφυγε από κοντά μας για το τελευταίο του ταξίδι ο αγαπητός συγχωριανός μας ο Γεράσιμος ( Μάκης) Γκίνης, ο γνωστός σε όλους μας Μπουσουρής.

Χρόνια ολόκληρα στο τιμόνι από τη δεκαετία του ‘ 60 με το «θρυλικό» φορτηγό του τη πασίγνωστη Μανταλένα εκτελούσε καθημερινά το δρομολόγιο Αργυράδες – Κέρκυρα – Αργυράδες μεταφέροντας αγροτικά προϊόντα, οικοδομικά υλικά, και ό,τι άλλο έπρεπε να μεταφερθεί από και προς τις Αργυράδες.

Δύσκολα χρόνια, δυσκολότερες οι μεταφορές με τα λιγοστά τροχοφόρα που υπήρχαν τότε! Ο Μάκης ήταν εκεί καθημερινά στη βιοπάλη από τότε που τελείωσε τη στρατιωτική του θητεία για μισό αιώνα για να φορτώσει την «Μανταλένα» στα Αγεργιού και να … κουβαλήσει στο «κασούνι» της τις «Αργυράδες» στο … Σαρόκο!

Για πολλά χρόνια πραγματοποιούσε αυτό το δρομολόγιο ο Μπουσουρής ξεκινώντας από νωρίς το χάραμα πριν καλά καλά ξημερώσει, και επιστρέφοντας αργά το μεσημέρι. Αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο του χωριού μας με την πόλη της Κέρκυρας και όχι μόνο.

Άνθρωπος ευγενικός με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ ο Μάκης θα μείνει αξέχαστος σε μας τους πιτσιρικάδες τότε, που κάποιες φορές, όταν χρειάστηκε, «σαλτάραμε» στο κασούνι («καρότσα» για τους νεότερους) του φορτηγού του, της Μανταλένας για να πάμε σε κάποιο πανηγύρι σε γειτονικό χωριό ή στη Λιτανειά στον Άη Γιώργη τη Νια Δευτέρα! Ένα μαντίλι κόκκινο δεμένο στον καθρέφτη της Μαναταλένας ήταν το σημάδι ότι σήμερα … γιορτάζουμε και δεν κάνουμε το δρομολόγιο Αργυράδες – Σαρόκο!

«Μάτια, μάτια» με την προσφιλή του έκφραση μας παρότρυνε να ανεβούμε στο φορτηγό και ταξιδεύαμε ευτυχισμένοι σε άλλους κόσμους μακρινούς!

Καλό σου ταξίδι Μάκη.

Η γυναίκα σου Σοφία, τα παιδιά, οι νύφες σου, τα εγγόνια σου, οι συγγενείς σου θα σε θυμούνται με αγάπη και θα είναι περήφανοι για σένα.

Κι όλοι εμείς οι γείτονες, οι φίλοι, οι συγχωριανοί σου θα σε θυμόμαστε για πάντα γιατί ήσουν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, γεμάτος ευγένεια, χιούμορ και αγάπη.! Ήσουν ένα κομμάτι της Ιστορίας του χωριού μας!

«Μάτια, μάτια»! Εκεί ψηλά που είσαι, είμαι σίγουρος ότι θα κρατάς … τιμόνι και θα μας χαμογελάς!

Νίκος Καββαδίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search