• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Καλό σου ταξίδι Μπουσουρή!

September 23, 2023 1013

 

Την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη έφυγε από κοντά μας για το τελευταίο του ταξίδι ο αγαπητός συγχωριανός μας ο Γεράσιμος ( Μάκης) Γκίνης, ο γνωστός σε όλους μας Μπουσουρής.

Χρόνια ολόκληρα στο τιμόνι από τη δεκαετία του ‘ 60 με το «θρυλικό» φορτηγό του τη πασίγνωστη Μανταλένα εκτελούσε καθημερινά το δρομολόγιο Αργυράδες – Κέρκυρα – Αργυράδες μεταφέροντας αγροτικά προϊόντα, οικοδομικά υλικά, και ό,τι άλλο έπρεπε να μεταφερθεί από και προς τις Αργυράδες.

Δύσκολα χρόνια, δυσκολότερες οι μεταφορές με τα λιγοστά τροχοφόρα που υπήρχαν τότε! Ο Μάκης ήταν εκεί καθημερινά στη βιοπάλη από τότε που τελείωσε τη στρατιωτική του θητεία για μισό αιώνα για να φορτώσει την «Μανταλένα» στα Αγεργιού και να … κουβαλήσει στο «κασούνι» της τις «Αργυράδες» στο … Σαρόκο!

Για πολλά χρόνια πραγματοποιούσε αυτό το δρομολόγιο ο Μπουσουρής ξεκινώντας από νωρίς το χάραμα πριν καλά καλά ξημερώσει, και επιστρέφοντας αργά το μεσημέρι. Αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο του χωριού μας με την πόλη της Κέρκυρας και όχι μόνο.

Άνθρωπος ευγενικός με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ ο Μάκης θα μείνει αξέχαστος σε μας τους πιτσιρικάδες τότε, που κάποιες φορές, όταν χρειάστηκε, «σαλτάραμε» στο κασούνι («καρότσα» για τους νεότερους) του φορτηγού του, της Μανταλένας για να πάμε σε κάποιο πανηγύρι σε γειτονικό χωριό ή στη Λιτανειά στον Άη Γιώργη τη Νια Δευτέρα! Ένα μαντίλι κόκκινο δεμένο στον καθρέφτη της Μαναταλένας ήταν το σημάδι ότι σήμερα … γιορτάζουμε και δεν κάνουμε το δρομολόγιο Αργυράδες – Σαρόκο!