• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Κέρκυρα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό – Πέμπτη 19/10, 6.30 μ.μ., Πλατεία Γεωργάκη

October 14, 2023 2930

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλούν σε  συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό Πέμπτη 19/10, 6.30 μ.μ., Πλατεία Γεωργάκη

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Πέμπτη 19/10, 6.30 μ.μ., Πλατεία Γεωργάκη

«Με την εγκαθίδρυση μιας σχέσης καταπίεσης, η βία έχει ήδη αρχίσει. Ποτέ στην ιστορία η βία δεν ξεκίνησε από τους καταπιεσμένους. […] Η βία ξεκινάει από εκείνους που καταπιέζουν, που εκμεταλλεύονται, που δεν αναγνωρίζουν τους άλλους ως πρόσωπα – όχι από εκείνους που καταπιέζονται, που υφίστανται εκμετάλλευση και δεν αναγνωρίζονται».

Paulo Freire, Pedagogy of the Oppressed

Αν το Ισραήλ πραγματοποιήσει το τελεσίγραφο του, θα βρεθούμε μπροστά σ’ ένα έγκλημα τεραστίων διαστάσεων. Συγκεκριμένα, το Ισραήλ προχώρησε σε εντολή εκκένωσης της Γάζας εντός 24ώρου για 1,1 εκατομμύρια ανθρώπους σε μια έκταση περίπου ίση με τη μισή Κέρκυρα. Η εντολή εκκένωσης της Γάζας δηλώνει ότι βρισκόμαστε μπροστά στο μεγαλύτερο έγκλημα εδώ και δεκαετίες, μια ασύλληπτων διαστάσεων τραγωδία. Το πιο εξοργιστικό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Γάζας είναι ήδη πρόσφυγες, εκδιωγμένοι από τη γη που κατέχει το Ισραήλ για να χτίσει εποικισμούς.

Βρισκόμαστε λίγες μόνο ώρες πριν συντελεστεί το έγκλημα. Στα θεωρεία, οι κυβερνήσεις, τα ΜΜΕ, η «κοινή γνώμη» της Δύσης, το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, έτοιμοι από καιρό να απολαύσουν και να χειροκροτήσουν τη σφαγή. Στις θάλασσες της Μεσογείου ήδη καταφθάνουν οι ενισχύσεις από τις ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Οι δραματικές πολεμικές εξελίξεις στην Παλαιστίνη είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, του καθεστώτος απαρχάιντ σε βάρος των αραβικών πληθυσμών, των βίαια επεκτεινόμενων Ισραηλινών εποικισμών, των δεκάδων ισοπεδωμένων πόλεων και χωριών, των χιλιάδων Παλαιστινίων μαρτύρων-αγωνιστών και φυλακισμένων. Πάνω απ’ όλα είναι συνεπακόλουθο των ιμπεριαλιστικών επιλογών να στερούν στον Παλαιστινιακό λαό -καταπατώντας αποφάσεις του ΟΗΕ ακόμα και δικές τους διακηρύξεις- το νόμιμο δικαίωμά των Παλαιστινίων στην αυτοδιάθεση και στη δημιουργία του δικού του κράτους. Σε αυτόν τον αγώνα ο μαρτυρικός Παλαιστινιακός λαός έχει γράψει με το αίμα του σελίδες ηρωικής αντίστασης ενάντια στο σιδερόφρακτο Ισραήλ, κερδίζοντας την αναγνώριση και συμπαράσταση των λαών του κόσμου.

Οι μόνοι που μπορούν να σταματήσουν αυτό το έγκλημα είμαστε όλοι εμείς. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζει την εγκληματική βαρβαρότητα του ισραηλινού καθεστώτος και τάσσεται σταθερά στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού. Υποστηρίζει τον δίκαιο αγώνα του για λευτεριά και ανεξαρτησία, σταθερά και διαχρονικά, με πρωτοβουλίες διδασκαλίας μέσα στις σχολικές μας τάξεις αλλά και με τη στήριξη στην Πρωτοβουλία ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ και των αποστολών αλληλεγγύης εκπαιδευτικών στη Γάζα.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 18:30, στην Πλατεία Γεωργάκη.

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Για το έγκλημα στην Παλαιστίνη

ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό –

ΠΕΜΠΤΗ 19/10 - 6:30 μ.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας στέκεται στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και του δικαιώματός του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής, με όλα τα αναγκαία μέσα.

Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους!

Τρομοκράτες είναι οι δολοφόνοι των λαών, οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, που υποστηρίζουν το Ισραήλ!

Ο λαός της Παλαιστίνης, εδώ και 75 χρόνια, βιώνει την ισραηλινή βία και κατοχή, την πολιτική διακρίσεων και στέρησης των στοιχειωδών δικαιωμάτων, η οποία συνεχίζεται με την κάλυψη και στήριξη των αμερικανατοϊκών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, που έχουν γίνει οι καλύτεροι σύμμαχοι του ισραηλινού κράτους-δολοφόνου. Για 75 χρόνια, ο λαός της Παλαιστίνης αγωνίζεται για ελευθερία και αυτοδιάθεση και θρηνεί εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους άμαχους, ηλικιωμένους και παιδιά. Μόνο το 2023 έχουν σκοτωθεί πάνω από 40 παιδιά από τις ισραηλινές δυνάμεις. Από το Σάββατο, που ξεκίνησε ο πόλεμος, έχουν ισοπεδωθεί τα παλαιστινιακά εδάφη, αφού οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβαρδίζουν αδιακρίτως μέσα στις παλαιστινιακές πόλεις, διαλύοντας ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, προαναγγέλλοντας τον αφανισμό της λωρίδας της Γάζας. Ταυτόχρονα, το Ισραήλ εξήγγειλε τον πλήρη αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας, κόβοντας το ρεύμα, το νερό και τον ανεφοδιασμό με τρόφιμα και υγειονομικό υλικό αδιακρίτως από όλους τους Παλαιστίνιους. Τα απάνθρωπα αυτά μέτρα έρχονται να συμπληρώσουν την ισοπέδωση της Γάζας από την ισραηλινή αεροπορία, ενώ επίκειται και χερσαία επιχείρηση.

Η επιθετικότητα αυτή του κράτους του Ισραήλ τελικά στρέφεται και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού. Μετά από αιώνων διωγμούς, με αποκορύφωμα το Ολοκαύτωμα, ο ισραηλινός λαός δικαιούται να ζήσει ειρηνικά και ελεύθερα, με πλήρη δημοκρατικά δικαιώματα, σεβόμενος τα αντίστοιχα δικαιώματα των Παλαιστινίων.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί εύλογα και δίκαια το δικαίωμα να έχει την ελευθερία του, τη δική του πατρίδα, το δικό του εθνικό κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα στη χώρα μας, για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα:

· Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη.

· Να δημιουργηθεί ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967.

· Να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

· Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι Παλαιστίνιοι αλλά και οι άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων και Ισραηλινοί διαφωνούντες, που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

· Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ισραήλ στη Γάζα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search