• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Θάνατοι

Η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ για τον θάνατο του Βασίλη Αρμενιάκου

February 13, 2024 114

ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΥ

Με βαθιά θλίψη, η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ, αποχαιρετά τον σύντροφο Βασίλη Αρμενιάκο που έφυγε από τη ζωή στα 74 χρόνια του μετά από μακρόχρονη μάχη που έδωσε με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Αποχαιρετάμε έναν σύντροφο σημείο αναφοράς για το Κόμμα μας όχι μόνο στο χωριό και στην περιοχή του, αλλά σε ολόκληρο το νησί.

Ο σύντροφος Βασίλης ήταν ένας πραγματικός μαχητής της ζωής. Έβαλε τα πρώτα του ένσημα στην ηλικία των 14 χρονών σε χυτήρια στην Αθήνα ενώ δεν φοβήθηκε ποτέ και καμία δουλειά στην προσπάθεια να φροντίσει την οικογένειά του. Ένας άνθρωπος ειλικρινής, σταράτος και χειμαρρώδης που ήξερε να κερδίζει και την αγάπη και το σεβασμό του κόσμου γύρω του.

Μέλος του κόμματος από το 1981 έφερε σε πέρας με αυταπάρνηση όποιο καθήκον του ανατέθηκε. Όλη του η ζωή συνυφασμένη με τους αγώνες του εργατικού, του αγροτικού και του λαϊκού κινήματος, μέχρι το τέλος. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τις ενθουσιώδεις, ολοζώντανες και αυθεντικές ομιλίες του που μας γέμιζαν αισιοδοξία.

Διετέλεσε για χρόνια μέλος της Νομαρχιακής και της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ αναλαμβάνοντας ευθύνες σε διάφορους τομείς δουλειάς. Ήταν υποψήφιος Βουλευτής Κέρκυρας του ΚΚΕ σε αρκετές εκλογικές μάχες. Στην δύσκολη περίοδο της αντεπανάστασης, πάλεψε αταλάντευτα ενάντια στην προσπάθεια διάλυσης του Κόμματος.

Μέχρι και σήμερα ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας ενώ είχε διατελέσει και Μέλος της Γραμματείας του Πανελλαδικού Συντονιστικού Μπλόκων έχοντας συμβάλει τα μέγιστα στον συντονισμό και τον προσανατολισμό του αγροτικού κινήματος, που σήμερα δίνει τέτοιους αγώνες σαν και αυτούς που ήξερε να δίνει ο σύντροφος Βασίλης.

Είχε εκλεγεί Δήμαρχος του Δήμου Μελιτειέων από το 1999 έως το 2002. Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Ματθαίου από το 1995 έως το 1999. Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον ενιαίο Δήμο Κέρκυρας από το 2010 μέχρι το 2019 και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Νότιας Κέρκυρας από το 2019 έως το 2023. Είχε υπάρξει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, όπως επίσης και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ματθαίου.

Το κενό που αφήνει ο σύντροφος Βασίλης είναι πραγματικά μεγάλο, ο καλύτερος τρόπος να τον τιμήσουμε δεν είναι άλλος παρά, με την ίδια ορμή που ο ίδιος είχε, να

συνεχίσουμε τον αγώνα για την κοινωνία που οραματιζόταν και ο Βασίλης, μία κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση και την αδικία, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του, που του στάθηκε με κάθε τρόπο στις δυσκολίες που αντιμετώπιζε τo τελευταίο διάστημα αλλά και σε όλους τους οικείους του.

Η κηδεία του θα γίνει στον Άγιο Ματθαίο την Πέμπτη 15/02 στις 4 το απόγευμα.

 

ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

13/02/2024

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search