«Είναι κάκιστο πλέον το φαινόμενο, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας να γίνονται ή σάκοι του μποξ της οργής και της αγανάκτησης ορισμένων ασθενών και συνοδών ή να επεμβαίνουν ώστε να σταματήσουν επεισόδια ξυλοδαρμού μεταξύ υποτιθέμενων συνόδων.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 30/6/24 και ώρα 16.30 μ.μ κατά την απογευματινή βάρδια στην Παθολογική κλινική είχαμε περιστατικό με προπηλακισμό και ξυλοδαρμό δύο συμπολιτών (άντρας και γυναίκα). Οι συγκεκριμένοι συμπολίτες οι οποίοι βρέθηκαν στην Παθολογική κλινική άρχισαν να διαπληκτίζονται και να χτυπάει ο άντρας την γυναίκα.
 
Προκειμένου να σταματήσουν το συμβάν το νοσηλευτικό προσωπικό της απογευματινής βάρδιας προσπάθησε να τους χωρίσει.
Ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιοι (προϊστάμενος, υπεύθυνη εφημερευουσα νοσηλεύτρια, ο εφημερεύον Παθολόγος και η ιδιωτική ασφάλεια του Νοσοκομείου).
Φυσικά το συγκεκριμένο συμβάν επηρέασε όχι μόνο προσωπικό και ασθενείς της Παθολογικής κλινικής αλλά και της διπλανής κλινικής Καρδιολογικής – Νεφρολογικης κλινικής.
Από καθαρή τύχη δεν είχαμε τραυματισμό του προσωπικού της βάρδιας.
Μια κλινική με τεράστιο φόρτο εργασίας που καθημερινά δέχεται μεγάλο όγκο ασθενών πόσο μάλλον τώρα που βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.
Δεν είναι δυνατόν να γινόμαστε και φρουροί μεταξύ των συνοδών.
Το σωματείο εργαζομένων στηρίζει τους εργαζόμενους σε ότι και αν χρειαστεί.
 
Αν δε δοθούν ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΕΙΣ στην τραγική υποστελέχωση των δομών υγείας, τέτοια φαινόμενα θα οξυνθούν και η ατομική και σωματική ασφάλεια των εργαζομένων θα βρίσκεται συνεχώς σε κίνδυνο».