• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Λούτσες - Κρανίου Τόπος

July 27, 2023 1076
Λούτσες - Κρανίου Τόπος
Του Νίκου Παργινού*
Μπορεί να είναι εικόνα φωτιά
Όλο το χωριό μια απέραντη μαύρη στάχτη. Σπίτια περικυκλωμένα από τη μανία της φωτιάς που άφησε κατακαΐδια στο πέρασμά της. Ένα χωριό φάντασμα.
Ένα χωριό που σώθηκε από καταπονημένους και κατάκοπους πυροσβέστες, μα κυρίως από την αγάπη των ίδιων των ανθρώπων για τον τόπο τους. Ένα χωριό που σώθηκε από θαύμα. Από εκατοντάδες εθελοντές που πάλεψαν με τις φλόγες, πέρασαν τον κλοιό του αποκλεισμού και με ηρωικό αγώνα έστειλαν μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Αυτά τα παιδιά είναι οι δικοί μας ήρωες που μέσα στη λαίλαπα της καταστροφής συμμάζεψαν όσα αποθέματα διέθεταν και πάλεψαν για να διατηρήσουν ζωντανή την ελπίδα πως ετούτος ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος. Παιδιά από κάθε γωνιά της Κέρκυρας. Όχι μόνο από τις Λούτσες, την Περίθεια, τα γειτονικά χωριά του βορρά. Από όλο το νησί.
Ένα ευχαριστώ είναι λίγο.
Ετούτη η φωτιά μας έκανε σοφότερους. Ανέδειξε αυτό το κομμάτι της κοινωνίας που ίσως είχαμε ξεχάσει μέσα στη ζάλη της καθημερινότητας. Σε λίγες μέρες θα γινόταν το πανηγύρι στο χωριό. Έγινε χθες με καλεσμένους εκατοντάδες ήρωες.
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και φωτιά
*Από το FACEBOOK
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search