Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που μέχρι στιγμής έχει κάνει στάχτη περίπου 35.000 στρέμματα γης στην ΒΑ Κέρκυρα.

Πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν ακόμη μάχη με μικρές εστίες που σιγοκαίνε τόσο γύρω από τους οικισμούς όσο και στις δύσβατες περιοχές .Η πυρκαγιά, έχει διανύσει απόσταση χιλιομέτρων από τις Σινιές και το Νησάκι μέχρι τις Λούτσες και το Λαύκι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε χθες το βράδυ σε Λαύκι και Άγιος Μαρτίνο, με τη φωτιά να έχει κάψει τη μία πλευρά του βουνού Παντοκράτορας.

Η καταγγελία για εμπρησμό

Ο αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας μιλώντας απευθείας στην κάμερα της ΕΡΤ κατήγγειλε ότι ξαφνικά ξεπήδησε μια φλόγα από το πουθενά σε ένα δέντρο και αμέσως ένα αυτοκίνητο έφυγε από το σημείο.

Όπως είπε, «είμαστε τρεις τέσσερις ημέρες ξάγρυπνοι, για να παρακολουθούμε τέτοια φαινόμενα». Γεγονός που όπως τόνισε εξηγεί την εμφάνιση τόσων πύρινων μετώπων στο νησί.

Μιλώντας για τις καταστροφές στο χωριό Λούτσες τόνισε ότι οι ζημιές είναι στις αυλές των σπιτιών και σε ένα ξυλουργείο που έχει καταστραφεί.

Η Κέρκυρα από τα μεσάνυχτα θα βρίσκεται στο κόκκινο καθώς αναμένοντα ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι με την πυροσβεστική, την πολιτική προστασία, τους εθελοντές αλλά και τους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή.