• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Στη Βουλή το θέμα των σχολικών μεταφορών της Βόρειας Κέρκυρας

November 24, 2023 235

 

Τα σοβαρά προβλήματα με τη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, με 19 δρομολόγια να παραμένουν άγονα με αποτέλεσμα περίπου 400 μαθητές να μην μπορούν να πάνε στο σχολείο τους και οι γονείς να ταλαιπωρούνται καθημερινά αναφέρονται και στη Βουλή από το ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Εσωτερικών.  

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Εσωτερικών

Θέμα: Για τις μεταφορές μαθητών στα σχολεία της Κέρκυρας

Βρισκόμαστε δυόμιση μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, πλησιάζοντας τις διακοπές των Χριστουγέννων, και στην Κέρκυρα υπάρχουν ακόμα σοβαρά προβλήματα με τη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

Συγκεκριμένα έχει πραγματοποιηθεί και η δεύτερη προκήρυξη των «άγονων» δρομολογίων (οι προσφορές ανοίχτηκαν στις 9/11/2023) και από τα 37 «άγονα» δρομολόγια καλύφθηκαν τα 18 με αποτέλεσμα να παραμείνουν άλλα 19 «άγονα» δρομολόγια που εξυπηρετούν πάνω από 400 μαθητές.

Το αποτέλεσμα είναι πολλά παιδιά να δυσκολεύονται να πάνε στο σχολείο τους, οι γονείς να επιφορτίζονται με μία ακόμη υποχρέωση και άγχος, να βρίσκονται διάφορες λύσεις όταν αυτό είναι εφικτό και τελικά να χάνονται πολλές ώρες μαθημάτων.

Σε πολλές παραστάσεις διαμαρτυρίας που έχουν πραγματοποιήσει στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Σύλλογοι και Ενώσεις Γονέων & Κηδεμόνων, τα εκπαιδευτικά σωματεία (ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ), η ενημέρωση που δίνεται ήταν ότι οι ιδιώτες που είχαν αναλάβει τα δρομολόγια των μαθητών είτε δεν ενδιαφέρονται πια, είτε μιλούν για μικρό αντίτιμο για τα δρομολόγια και δεν τους συμφέρει να τα αναλάβουν. Την κατάσταση επιβαρύνει και η τουριστική σεζόν, που συμπίπτει με την έναρξη και την λήξη της σχολικής χρονιάς, όπου σχεδόν το σύνολο των ιδιωτών - παρόχων μεταφορικών μέσων απασχολούνται σε αυτό τον τομέα.

Η προβληματική αυτή κατάσταση υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια και είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει και τα επόμενα. Επίσης, δεν είναι ένα ζήτημα που απασχολεί μόνο την Κέρκυρα αφού ίδια προβλήματα αντιμετωπίζονται και σε άλλες περιοχές της χώρα.

Προκύπτει έτσι, για μια ακόμη φορά, η ανάγκη για την δημιουργία Δημόσιου Φορέα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αλλά και στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Η αγορά του αναγκαίου αριθμού οχημάτων και οι προσλήψεις οδηγών μπορούν να αξιοποιούνται όχι μόνο για το συγκεκριμένο έργο αλλά και για άλλες ανάγκες που προκύπτουν.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, ποια μέτρα θα πάρουν ώστε:

- Να επιλυθούν άμεσα όλα τα προβλήματα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους στην Κέρκυρα.

 

Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος

Έξαρχος Νίκος

Κομνηνάκα Μαρία

Παπαναστάσης Νίκος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search