• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Ένωση Γονέων Βόρειας Κέρκυρας: Έκτακτη ΓΣ για τα άγονα δρομολόγια

November 22, 2023 890

Αναλυτικά:

Μετά από επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Ζορμπά, ενημερωθήκαμε ότι από την πρόσφατη επαναπροκήρυξη των άγονων δρομολογίων, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τους μεταφορείς για 19 από αυτά σε όλη την Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα για τη Βόρεια Κέρκυρα, για άλλη μια φορά κρίθηκαν άγονα από τη διαγωνιστική διαδικασία τα παρακάτω δρομολόγια:

1. Βαλανιό-Δροσάτο-Χωρεπισκοποι-Τρουμπέτα-Καστελλάνοι Γύρου (κοινό δρομολόγιο σε Σχολικό Κέντρο Αγρού και Γυμνάσιο-Λύκειο Αγρού)

2. Καββαδάδες-Ραχτάδες-Αρμενάδες-Δάφνη-Γαβράβες (Γυμνάσιο-Λύκειο Αγρού)

3. Χαμηλή Μαγουλάδων-Μαγουλάδες (κοινό δρομολόγιο σε Σχολικό Κέντρο Βελονάδων και Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών) Τσουκαλιό-Γουσάδες-Μέγα Υδρύ (Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών)

4. Άγιοι Δούλοι-Αγία Παρασκευή Καρουσάδων-Αγραφοί-Καβαλούρι-Αντιπερνοί-Καρουσάδες (κοινό δρομολόγιο σε Δημοτικό Σχολείο Καρουσάδων και Γυμνάσιο Καρουσάδων)

5. Κληματιά-Νυμφές-Ξανθάτες (2ο Σχολικό Κέντρο Θιναλίου και Νηπιαγωγείο Πλάτωνα).

6. Κρήνη-Αρκαδάδες-Αγρός (2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και 2ο Ειδικό Δημοτικό Κέρκυρας)

7. Επίσκεψη-Λαζαράτικα-Αχαράβη (ανταπόκριση με λεωφορείο από Ρόδα για Γυμνάσιο με Λ.Τ. Κασσιώπης)

8. Πίθος Περίθειας-Βασιλικά Περίθειας-Κρινιάς Περίθειας (1ο Σχολικό Κέντρο Θιναλίου)

Τα υπόλοιπα δρομολόγια που οι μεταφορείς εκδήλωσαν ενδιαφέρον και κρίθηκαν γόνιμα, βρίσκονται στο στάδιο της οικονομικής επιτροπής και αναμένεται να ξεκινήσουν τις μεταφορές των μαθητών άμεσα.

Για τα άγονα δρομολόγια σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Π.Ι.Ν. γίνεται προσπάθεια επικοινωνίας με μεταφορείς όμως δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε απευθείας ανάθεση αφού αφενός ο νόμος δεν επιτρέπει την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης σε μεγάλο αριθμό άγονων δρομολογίων και αφετέρου η διαδικασία αυτή απαιτεί οικονομική διαπραγμάτευση, κάτι που δεν είναι εφικτό, όπως μας ενημέρωσαν.

Το αποτέλεσμα της επαναπροκήρυξης είναι για ακόμη μια φορά εις βάρος 208 μαθητών και των οικογενειών τους που πρέπει καθημερινά και με δυσμενείς συνθήκες να μεταφέρονται από και προς τα σχολεία τους με ιδία μέσα. Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (βουλευτές, μεταφορείς, Π.Ι.Ν.) για την εξεύρεση λύσεων στο αδιέξοδο που έχουμε βρεθεί. Αναμένεται σύντομα Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Εκπροσώπων της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Βόρειας Κέρκυρας με σκοπό την ενημέρωση των γονέων και τη λήψη αποφάσεων για επόμενες ενέργειες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search