• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Τομέας ΕΚΑΒ στη Βόρεια Κέρκυρα

January 12, 2024 763

 Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας ανακοινώνει με χαρά τη δημιουργία Τομέα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στον Δήμο.Ένα αίτημα χρόνων τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και των εργαζομένων του ΕΚΑΒ. Η εγκατάσταση αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για τους κατοίκους – επισκέπτες της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη οτι η Βόρεια Κέρκυρα απέχει κατ' ελάχιστο 30 και πλέον χιλ. απο τη βαση του ΕΚΑΒ στην πόλη της Κέρκυρας με οτι αυτό συνεπάγεται και δη με το "χάσιμο" χρόνου σε επείγοντα περιστατικά και τη μεταφορά τους σε δευτεροβαθμια μονάδα υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11-01-2024 συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με κλιμάκιο στελεχών του ΕΚΑΒ προκειμένου να συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η εγκατάσταση του Τομέα σε χώρο με τις προδιαγραφές που απαιτούνται.

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας ανταποκρινόμενος θετικά στο αίτημα του ΕΚΑΒ για στέγαση του Τομέα υπέδειξε τις επιλογές απο τις οποίες κρίθηκε καταλληλότερη εκείνη του  πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου Αχαράβης.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής παρευρέθηκαν οι Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, Κουτσούρης Χαρίτων, Κόκκαλη Σπυριδούλα, Προϊστάμενος πολιτικής προστασίας Μαυρόπουλος Γεώργιος ενώ από πλευράς ΕΚΑΒ οι: Τσοβίλης Μιχάλης Δ/ντής 7ης περιφέρειας ΕΚΑΒ, Βασίλης Κίτσος προϊστάμενος Τομέα ΕΚΑΒ Κέρκυρας και Κυπριώτης Χρήστος πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο δ/ντής του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου  Αχαράβης Νικόλαος Πουλής.

Ο Δήμαρχος Βόρειας  Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης δήλωσε: "Η δημιουργία του Τομέα αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στην υγειονομική υποδομή της περιοχής μας. Σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, θα εξασφαλίσουμε άμεση ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και θα βελτιώσουμε την περίθαλψη των πολιτών μας, ενώ ο τομέας στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας θα λειτουργήσει υπό τις προδιαγραφές υψηλής ποιότητας υγειονομικής περίθαλψης και ασφάλειας, προσφέροντας άμεση και αποτελεσματική βοήθεια στους κατοίκους-και επισκέπτες της περιοχής.

Στη συνάντηση τονίστηκε, ότι προκηρύχθηκαν  8 θέσεις  για την στελέχωση  με το  αναγκαίο προσωπικό. Από την πλευρά του ο κ. Μαχειμάρης δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος θα προβεί άμεσα στην αγορά  ενός υπερσύγχρονου ασθενοφόρου -  πλήρως εξοπλισμένου με εγγραφή της δαπάνης στον προϋπολογισμό  του Δήμου για το 2024.

Τέλος, ο Δήμος εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το ΕΚΑΒ για τη συνεργασία και τη στήριξή του στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου για την τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες .

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search