• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Οι καταρράκτες των νυμφών στην Κέρκυρα

January 26, 2024 882

Τρείς ξεχωριστές διαδρομές οδηγούν τους επισκέπτες σε ένα τοπίο που είναι άγνωστο ακόμη και στους ντόπιους, αλλά το έχουν ανακαλύψει οι ξένοι. Γάλλοι, Άγγλοι, Γερμανοί καταφθάνουν στους καταρράκτες των νυμφών στην Κέρκυρα.

Οι καταρράκτες των νυμφών στην Κέρκυρα 

Ταξιδεύοντας προς τα βόρεια του νησιού, στην πλαγιά ενός λόφου σε υψόμετρο περίπου 200 μέτρων βρίσκεται το χωριό Νύμφες.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιάννης Ανδριώτης, μεταφέρει την τηλεοπτική εικόνα από ένα ξεχωριστό σημείο μόλις δυο χλμ. από το χωριό.

Μαζί του ο Γιάννης Καλούδης πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νυμφών, που παρουσιάζει τις ομορφιές της περιοχής.

Εδώ ο μύθος συναντά την καθημερινότητα. Λάτρεις της φύσεως οι Έλληνες κυριολεκτικά αφιέρωναν τόπους με πηγές, ποτάμια και λίμνες σε θεότητες δημιουργώντας την αντίληψη του σεβασμού στο περιβάλλον.Οι καταρράκτες των νυμφών στην Κέρκυρα 

Η πλούσια βλάστηση και το υδάτινο στοιχείο, ενέπνευσαν την φαντασία και την δημιουργία του μύθου των νυμφών. Θα μπορούσαν να λούζονται στα νερά που πέφτουν από ύψος 15 μέτρων και να ξαποσταίνουν στην καταπράσινη χαράδρα.

Οι φανατικοί θαυμαστές του νησιού, δεν ενδιαφέρονται μόνο για τις εκπληκτικές παραλίες, τα αρχοντικά, τα κτίσματα των Ενετών και των Άγγλων. Έχουν ανακαλύψει τις φυσικές ομορφιές σε σημεία απάτητα.

Όπως σημειώνει ο κ. Καλούδης στόχος των τοπικών φορέων είναι να δημιουργηθούν δυο πεζογέφυρες που θα βοηθήσουν στην πρόσβαση και με την βοήθεια φωτοβολταϊκών να υπάρχει συνεχής ροή του νερού, το οποίο στερεύει κατά την θερινή περίοδο. Μια πράσινη λύση σε μια κοινότητα με περιβαλλοντικές ανησυχίες και προσδοκίες οικονομικής ανάπτυξης.Οι καταρράκτες των νυμφών στην Κέρκυρα 

Μόλις 40 λεπτά από την πόλη της Κερκύρας και κοντά στα θέρετρα στα βόρεια του νησιού, όπως η Παλαιοκαστρίτσα, αποτελεί ένα ιδιαίτερο προορισμό για “ψαγμένους” επισκέπτες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search