• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Να ξαναγίνει το Βίδο η παραλία της πόλης!

May 30, 2023 879

 «Να ξαναγίνει το Βίδο η παραλία της πόλης, οι κατασκηνώσεις των παιδιών μας, το νησί της ηρεμίας και της ξεγνοιασιάς για όλους» είναι το σύνθημα με το οποίο ο Σύλλογος Προστασίας και Ανάδειξης του Βίδου καλεί την Τρίτη, το βράδυ στις 9 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όλους του δημότες που αγαπούν το Βίδο, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωση του «οι λύσεις για τα ζωτικά προβλήματα της πόλης επιτυγχάνονται με την ενεργοποίηση και διεκδίκηση όλων των δημοτών».

Η ανακοίνωση

Τέλη Μαΐου και τη κατάσταση στο Βίδο γίνεται όλο και πιο άσχημη. Ανύπαρκτη η συγκοινωνία, μονοπάτια που κλείνουν, ανύπαρκτη πυρασφάλεια, κατασκηνώσεις κλειστές για 6 χρόνια που ρημάζουν, λειτουργία του εστιατορίου που διώχνει του Κερκυραίους, εγκαταλειμμένες παραλίες..
Μετά από συνεχείς αναβολές, η συζήτηση για τη νησίδα Βίδο αποτελεί δεύτερο θέμα στην Ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 και ώρα 21:00
Τη συζήτηση του θέματος έχει ζητήσει η παράταξη «Εκκίνηση» και αποτελεί μια ύστατη αλλά πολύ καθυστερημένη ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα του Βίδο συνολικά.
Η δρομολόγηση του δημοτικού καϊκιού, η λειτουργία των δημοτικών κατασκηνώσεων, οι όροι λειτουργίας του εστιατορίου/αναψυκτηρίου, ο καθαρισμός των ακτών και του νησιού, η πυρασφάλεια, κ.α. είναι μερικά από τα καίρια ζητήματα που σχετίζονται με την φυσιογνωμία και τη χρήση της νησίδας η οποία δεν μπορεί παρά να είναι ανοικτή σε όλους του δημότες και επισκέπτες της Κέρκυρας, χωρίς όρους, περιορισμούς και τεχνάσματα.
Ο Σύλλογος «Φίλοι του Βίδο» θα βρίσκεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου και θα ζητήσει να παρέμβει και να παρουσιάσει τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια καθώς και τις προτάσεις του, ζητώντας από τη δημοτική αρχή καθαρές λύσεις για όλες τις λειτουργίες του Βίδο και εγγυήσεις για τη διατήρηση της φυσιογνωμίας του ως φυσική προέκταση της πόλης.
Καλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου αλλά και όλους τους δημότες που αγαπούν το Βίδο να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21:00. Οι λύσεις για τα ζωτικά προβλήματα της πόλης επιτυγχάνονται με την ενεργοποίηση και διεκδίκηση όλων των δημοτών.
Τέλος, ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος «Φίλοι του Βίδο» αποφάσισε να οργανώσει επίσκεψη στο Βίδο την Κυριακή 11 Ιουνίου. Θα υπάρξει συζήτηση με άλλους φορείς για συντονισμό και οργάνωση της δράσης και θα υπάρξει η σχετική ενημέρωση.
Να ξαναγίνει το Βίδο η παραλία της πόλης, οι κατασκηνώσεις των παιδιών μας, το νησί της ηρεμίας και της ξεγνοιασιάς για όλους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search