• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Τη Δευτέρα 10/7/2023 ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων απέστειλε επιστολή προς την Εφορεία Αρχειοτήτων Κέρκυρας επισημαίνοντας σειρά ελλείψεων σε ζητήματα που σχετίζονται με την υγιεινή και ασφάλεια του εποχικού προσωπικού φύλαξης του Παλ

July 10, 2023 437



 

Τη Δευτέρα 10/7/2023 ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων απέστειλε επιστολή προς την Εφορεία Αρχειοτήτων Κέρκυρας επισημαίνοντας σειρά ελλείψεων σε ζητήματα που σχετίζονται με την υγιεινή και ασφάλεια του εποχικού προσωπικού φύλαξης του Παλαιού Φρουρίου, ύστερα από καταγγελίες που δέχθηκε το Σωματείο από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Με την παραπάνω επιστολή ο  Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ζητά από την Εφορεία Αρχειοτήτων Κέρκυρας, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

Ολόκληρη η επιστολή:

ΘΕΜΑ: Ελλείψεις σε μέτρα διασφάλισης υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στον χώρο του Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας

Τις τελευταίες ημέρες και ειδικά μετά την πτώση κεραυνού στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, με τα γνωστά αποτελέσματα, φτάνουν καταγγελίες στο Σωματείο μας για ελλείψεις, που σχετίζονται με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται, ώστε να διασφαλίζεται η υγιεινή και ασφάλειας των εργαζομένων στο χώρο εργασίας τους. 

Συγκεκριμένα, όπως μας καταγγέλλουν συνάδελφοι,  λόγω  έλλειψης στεγάστρου, στην πύλη του Παλαιού Φρουρίου,  οι φύλακες που ελέγχουν την είσοδο των επισκεπτών, βρίσκονται εκτεθειμένοι στις  καιρικές συνθήκες, (βροχή-καύσωνες), με  πολύωρη ορθοστασία. Παράλληλα, υπάρχει έλλειψη αποδυτηρίων, χώρου διαλείμματος, δυσκολία πρόσβασης σε τουαλέτα κατά την ώρα της εργασίας του εποχικού προσωπικού φύλαξης στην περιοχή του ναού του Αγ. Γεωργίου. Τέλος, περιοχές εντός του Παλαιού Φρουρίου που δεν έχουν καθαριστεί από χόρτα και άλλα αντικείμενα, κρύβουν πολλούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των συναδέλφων (π.χ. φίδια κ.λπ.)

Έτσι, στον αρχαιολογικό αυτό χώρο, τον οποίο επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες και ντόπιοι, σύμβολο του νησιού μας αλλά και μια πολύ κερδοφόρα "μπίζνα" (όπως έχει μετατραπεί), οι εργαζόμενοι, πέρα από τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, είναι εκτεθειμένοι σε σοβαρούς κινδύνους! 

Ζητάμε από την Υπηρεσία σας να μεριμνήσει άμεσα, για την λήψη όλων εκείνων των απαραίτητων μέτρων, που θα διασφαλίσουν την υγιεινή και την ασφάλεια των συναδέλφων, πριν συμβεί οποιοδήποτε "ατύχημα", για το οποίο οι προϋποθέσεις, όπως φαίνεται υπάρχουν ήδη!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search