• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Κάλεσμα ενότητας των δημοκρατικών - αντιφασιστικών δυνάμεων στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

July 13, 2023 454

ΜΠΡΟΣΤΆ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές (Δημοτικές – Περιφερειακές), οι οποίες θα διεξαχθούν τον προσεχή Οκτώβριο του 2023, πρόκειται να γίνουν, για τον λαό και τις δυνάμεις της αριστεράς, υπό τους δυσμενέστατους πολιτικούς όρους που προέκυψαν από το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου – Ιουνίου του 2023.

Η επέλαση της δεξιάς και ακροδεξιάς στο αστικό κοινοβούλιο και αντίστοιχα η τραγική συρρίκνωση του εκλογικού σώματος της αριστεράς μοιραία προκαλεί καταλυτικές αντιδράσεις αφύπνισης και στο πεδίο των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οι αυτοδιοικητικές αυτές εκλογές, σε αντίθεση με τις αντίστοιχες του 2019, θα γίνουν χωρίς την ύπαρξη απλής αναλογικής ή έστω μορφών αυτής με αποτέλεσμα την εξαφάνιση κάθε φωνής – ψηφοδελτίου που θα συγκεντρώσει από 1% έως 3% χωρίς να καταφέρει, λόγω ληστρικού εκλογικού νόμου, να εκπροσωπηθεί στα Δημοτικά ή Περιφερειακά συμβούλια.

Το πλειοψηφικό σύστημα που θα εφαρμοστεί δίνει στην πρώτη Παράταξη τα 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ζήτημα καταλήστευσης και ακύρωσης των ψήφων κυρίως της ριζοσπαστικής αριστεράς με συντριπτικά ποσοστά μείωσης, αφορά όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που θα επιχειρήσουν να ακουστεί και να εκπροσωπηθεί ο λόγος τους στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Ήδη οι τοπικές δυνάμεις της συντήρησης και της στασιμότητας ενώνονται σε όλους τους Δήμους της χώρας, όπως έχει ήδη συμβεί και με τη δημοτική αρχή στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας.

Τα πράγματα είναι απλά αλλά και σύνθετα λοιπόν, γιατί όταν η δεξιά και ακροδεξιά ενώνονται χωρίς όρους και προγραμματικές συμφωνίες ενόψει της κατάληψης της εξουσίας, η αριστερά και ιδιαίτερα η ριζοσπαστική αριστερά οφείλει να συνασπίζεται στη βάση προγραμματικών συμφωνιών και ιδεολογικών συγγενειών από τα πριν και για να μην οδηγηθεί στην πλήρη εξαφάνισή της.

Σε αντίθεση με την αυξητική τάση των κοινών πρωτοβουλιών μεταξύ των πολιτικών Ομάδων των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, των Πρασίνων και της Αριστεράς - ακόμα και της προοδευτικής πτέρυγας των κεντρώων φιλελεύθερων - τόσο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και γενικότερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, φαίνεται να αποτυγχάνει σε τοπικό επίπεδο κυρίως λόγω της διασπαστικής σεχταριστικής κατοχής της απόλυτης αλήθειας από ορισμένους συντρόφους. Η αλήθεια δοκιμάζεται μέσα από τον έντιμο-μαχητικό διάλογο και την ενότητα στη δράση και όχι με την καλογερίστικη απομόνωση.

Ξεκινώντας από αυτά που φαίνονται μικρά και ασήμαντα, να βάλουμε τα θεμέλια ενός στοιχειώδους προγραμματισμού οργάνωσης της ζωής πόλης και δημοτών, ώστε να αντιπαλέψουμε την καταλήστευση και παράδοση του τόπου από την μονόπλευρη τουριστική γελοιογραφία που βάρβαρα έχει εισβάλει υποβοηθούμενη από τις κεντρικές κυβερνήσεις και τους ντόπιους δεκανείς τους.

Θεωρούμε ότι η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας οφείλουν να προχωρήσουν σε έναν προγραμματικό συν-αγωνισμό, με στόχο προγραμματική ανανέωση, καινοτομία και εμβάθυνση σε μεταρρυθμιστική κατεύθυνση το οποίο αποτελεί μονόδρομο, χωρίς να εξαιρείται από την συνεργασία αυτή κάθε δύναμη ή ανεξάρτητος πολίτης που τοποθετεί τον εαυτό του στον χώρο της αριστεράς – ριζοσπαστικής ή μη – και της οικολογίας.

Απέναντι στην επέλαση συντηρητισμού και του αδυσώπητου φιλελευθερισμού, μόνο πλατιά ενωτικά μέτωπα μπορούν να δώσουν τη μάχη με αξιώσεις απέναντι στην μαύρη συντήρηση. Οι προσωπικές ή ιδεολογικές καταγραφές στις επικείμενες εκλογές είναι μία ΔΕΞΙΑ πολυτέλεια στην πολιτική δυστοπία που διαμορφώνεται κάθε μέρα.

Ο κατακερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων θα έχει σαν αποτέλεσμα για πολλοστή φορά ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας να είναι υπόθεση δύο συντηρητικών παρατάξεων συνεπικουρούμενων από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους “ανεξάρτητους¨ μπαλαντέρ, με συνέπεια και συνέχεια στη κατηφόρα και την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη βάση αυτή και για να μην εξαφανιστούν πλήρως από το Δημοτικό Συμβούλιο της Κεντρικής Κέρκυρας μαχητικές και έντιμες φωνές δημοτικών συμβούλων προερχόμενων από τον χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς και της οικολογίας οφείλουμε να εργαστούμε όλοι/όλες με γνώμονα πάντα τις αρχές μας, την ιδεολογία μας αλλά πρώτιστα την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων των συμπολιτών μας, για την ανατροπή της καταστροφικής υπανάπτυξης της ακροδεξιάς πλειοψηφίας και για τη δημιουργία ενός εναλλακτικού πόλου έλξης και συσπείρωσης των δυνάμεων που νοιάζονται για την προκοπή και την έξοδο από το τέλμα που έχει οδηγηθεί η πόλη, τα προάστια και τα χωριά του Δήμου μας.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

ΑΓΑΘΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΓΙΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ – ΙΑΤΡΟΣ

ΑΤΣΟΠΑΡΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ - ΔΑΣΚΑΛΟΣ

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ – ΔΑΣΚΑΛΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΓΕΩΠΟΝΟΣ

ΔΟΥΜΑΡΑΠΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ – ΙΑΤΡΟΣ

ΔΡΑΖΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ - ΙΑΤΡΟΣ

ΚΑΚΑΒΙΤΣΑΣ ΦΟΙΒΟΣ – ΙΑΤΡΟΣ

ΚΑΡΑΜΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ

ΚΟΥΡΣΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ – ΔΑΣΚΑΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ - ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΗΣ

ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ

ΜΑΡΚΑΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ – ΙΑΤΡΟΣ

ΜΑΛΑΧΑ ΕΛΕΝΗ - ΔΑΣΚΑΛΑ

ΜΠΟΥΡΓΟΥΝΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ - ΔΑΣΚΑΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΔΑΣΚΑΛΟΣ

ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΛΟΓΙΣΤΗΣ

ΠΟΛΥΖΟΣ ΝΙΚΟΣ - ΙΑΤΡΟΣ

ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ - ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search