• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Εμπαιγμός συμβασιούχων στην καθαριότητα σχολείων από την πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ

September 27, 2023 2443

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ

Σαν να μη φτάνουν όσα τραβάμε οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των σχολείων, με την αβεβαιότητα της κάθε χρονιάς (αν θα έχουμε δουλειά, πού θα μας στείλουν κ.λπ.), την εντατικοποίηση λόγω υποστελέχωσης, τους μισθούς ψίχουλα, τα χρωστούμενα που πάνε χρονιές πίσω, τα λειψά ΜΑΠ κ.ά. φαίνεται πως έχει γίνει πια έθιμο, η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας, να μας εμπαίζει, να παίζει κυριολεκτικά με τον καημό και τις αγωνίες μας!

Ξεκαθαρίζουμε εξ αρχής πως ως εργαζόμενοι στους Δήμους, θα έπρεπε κανονικά να αποτελούμε μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ. Δυστυχώς όμως, διαχρονικά οι πλειοψηφίες των ΔΣ του συγκεκριμένου Σωματείου στην Κέρκυρα, δεν δέχονται κανένα συμβασιούχο ως μέλος. Μάλιστα, έχουν διαμορφώσει έτσι το καταστατικό, που μας αποκλείει όλους τους συμβασιούχους, ασχέτως αντικειμένου! Είναι δε χαρακτηριστικό πως ακόμα και το δευτεροβάθμιο όργανο των ΟΤΑ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ δε δέχεται τους συμβασιούχους στα πρωτοβάθμια Σωματεία-μέλη της!

Κάθε χρόνο συνάδελφοι από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας μας καταγγέλλουν ότι στις αρχές κάθε σχολικού έτους εμφανίζονται μέλη της πλειοψηφίας του παραπάνω Σωματείου και τους ζητούν να υπογράψουν αίτηση εγγραφής, ουσιαστικά ΜΗ ΜΕΛΟΥΣ!!! Τους βάζουν να αιτηθούν ότι θέλουν να εγγραφούν σε αυτό το Σωματείο, ζητώντας ταυτόχρονα οι ίδιοι να μην έχουν κανένα δικαίωμα μέλους (εκλέγειν, εκλέγεσθαι, δικαίωμα ψήφου συνολικά κ.λπ.)!!! Όλα αυτά έχει καταγγείλει και έχει αποκαλύψει το Σωματείο μας, ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων εδώ και πολλά χρόνια.

Η παραπάνω κατάντια παίρνει νέα χαρακτηριστικά, μπροστά και στις εκλογές της τοπικής διοίκησης! Φέτος, οι εργατοπατέρες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού της πλειοψηφίας του ΔΣ του Σωματείου ΟΤΑ, εξαναγκάστηκαν να το παίξουν αλλιώς το "παιχνίδι", καθώς πολλοί πια συνάδελφοι δε μασάνε στα φούμαρα που τους πουλάνε. Έτσι, παραδέχονται πως για να γίνουν οι συνάδελφοι κανονικά μέλη, προϋπόθεση για να ισχύει για αυτούς η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, θα πρέπει πρώτα να αλλάξει το καταστατικό αλλά επειδή δε γίνεται να συγκληθεί Γενική Συνέλευση (!), ώστε να το τροποποιήσει, έχουν βρει λέει τρόπο παρακάμπτοντας το καταστατικό (!) με διάφορες λοβιτούρες να τους εγγράψουν κανονικά!

Η παραπάνω εξέλιξη βέβαια εγείρει μια σειρά από ερωτήματα... Αλήθεια, τι ΔΣ είναι αυτό, που δε μπορεί να συγκαλέσει τη ΓΣ του Σωματείου που διοικεί; Αλήθεια,

πώς τα μέλη του συμμετέχουν στο Σωματείο τους; Υπάρχουν ζωντανές διαδικασίες; Αλήθεια, τι ΔΣ είναι αυτό που "βρίσκει τρόπους" να παρακάμπτει το καταστατικό του ίδιου του Σωματείου που διοικεί; Αλήθεια, τι ΔΣ είναι αυτό που διαμορφώνει τις προϋποθέσεις, ώστε να υπάρχουν "μέλη" πολλών ταχυτήτων; Η απάντηση προφανείς... Ένα Σωματείο του οποίου η πλειοψηφία της Διοίκησης αποτελείται από εργατοπατέρες, εργοδοτικούς-κυβερνητικούς συνδικαλιστές, που δεν έχουν καμία "καούρα" να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων. Το αντίθετο, θέλουν να την εμποδίσουν!

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο πως σε όλες τις μάχες που έχουμε δώσει όλα αυτά τα χρόνια για τα δικαιώματά μας, ποτέ δεν ήταν στο πλευρό μας (αν δεν ήταν απέναντι). Επίσης, δεν είναι τυχαίο πως κανένα από τα μέλη της πλειοψηφίας του ΔΣ του Σωματείου των ΟΤΑ δε συμμετείχε καν στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 21/9 ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα Γεωργιάδη, που φέρνει τόσα δεινά σε όλους όσοι εργαζόμαστε με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου σε φορείς του δημοσίου! Τόσο νοιάζονται για τους εργαζόμενους!

Τους δηλώνουμε ξεκάθαρα πως όσο και να προσπαθούν να μας βάλουν στο χέρι, εμείς οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των σχολείων δε μασάμε! Ό, τι κι αν κάνουν δε θα μας χειραγωγήσουν! Η Συλλογική Σύμβαση των ΟΤΑ ισχύει για όλα τα μέλη του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καθώς έχει υπογραφτεί από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας ακριβώς, γιατί οι ΠΟΕ-ΟΤΑ δε δέχεται τους συμβασιούχους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέσα από την Σωματειακή μας επιτροπή, μέσα από τον Κερκυραϊκό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που πάντα ήταν στο πλευρό μας και καλούμε ακόμα περισσότερους συμβασιούχους να συσπειρωθούν σε αυτόν! Η ελπίδα βρίσκεται στην οργάνωση και στην πάλη μας για τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search