• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Κεντρικη Κερκυρα

Στον Πέλεκα μετέτρεψαν κάδους απορριμμάτων σε πίνακες ζωγραφικής

July 30, 2024 94

 - ΕΡΤ

Μια πρωτοπόρα για την Κέρκυρα δράση,  που άλλαξε την όψη των κάδων απορριμμάτων,  πραγματοποιήθηκε στο χωριό Πέλεκας. Οι γνωστοί πράσινοι κάδοι   μεταμορφώθηκαν σε μικρούς πολύχρωμους πίνακες ζωγραφικής,  μετά από πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου GREEN PELEKAS και τη βοήθεια 24 εφήβων εθελοντών από την Αμερική. Οι πολύχρωμοι κάδοι θα αντικαταστήσουν τους παλιούς, βρώμικους που υπήρχαν στο σημείο συγκέντρωσης των απορριμμάτων στην είσοδο του χωριού.  Η δράση πραγματοποιήθηκε στο γηπεδάκι του Πέλεκα, που μετατράπηκε για λίγες ώρες …σε ατελιέ των μικρών και μεγάλων εθελοντών, με στόχο όχι μόνο την αισθητική αναβάθμιση των κάδων, αλλά και την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών. Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη δράσεις , επίσης με τη βοήθεια των εφήβων από την Αμερική, που περιλάμβαναν καθαρισμό των δρόμων που οδηγούν στην παραλία της Γλυφάδας αλλά και της ίδιας της παραλίας.
Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος GREEN PELEKAS ευχαριστεί θερμά τους Αμερικανούς εφήβους εθελοντές (travel  for teens) , αλλά και τους εθελοντές του χωριού που συμμετείχαν στις δράσεις, καθώς και το Δήμο Κέρκυρας (την υπηρεσία καθαριότητας και προσωπικά τον αντιδήμαρχο Σπύρο Νεράτζη) που ικανοποίησαν άμεσα το αίτημα για προμήθεια νέων κάδων. 

Κέρκυρα: Έφηβοι μετέτρεψαν κάδους απορριμμάτων σε πίνακες ζωγραφικής

Ο Σύλλογος  δραστηριοποιείται τον τελευταίο χρόνο στον Πέλεκα, με καθημερινή συμβολή στην καθαριότητα του χωριού, των δρόμων του, και των τριών παραλιών του, και έχει ήδη στο ενεργητικό του δράσεις ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων σε θέματα περιβάλλοντος.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search