• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Ρ. Κράτσα: Ούτε ένα ευρώ για αθλητικά έργα στις Αργυράδες! – Πακτωλός υποσχέσεων στη Νότια Κέρκυρα

June 13, 2023 664

 

Του Γιώργου Κ. Καββαδία

Ταυτόχρονα με την προεκλογική περίοδο για τις εθνικές εκλογές στις 21 Ιούνη έχει ξεκινήσει και η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη. Άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε μια διαρκή προεκλογική περίοδο αλλεπάλληλων υποσχέσεων και διαψεύσεων.

Η περιοδεία της περιφερειάρχη Ρ. Κράτσα στη Νότια Κέρκυρα έχει περιτύλιγμα πακτωλό υποσχέσεων για αθλητικά έργα, αλλά για τις Αργυράδες ούτε ευρώ!

Παραθέτουμε από την επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων:

ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Συντήρηση & Αποκατάσταση κτηριακού συγκροτήματος Ι.Ν. Αγ. Σαράντα Περιβολίου

Προϋπολογισμός: € 1.000.000

Πηγή Χρηματοδότησης: ΕΣΠΑ

Φορέας Υλοποίησης: Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

Φάση Υλοποίησης: Σε εξέλιξη η εκτέλεση εργασιών (σε ποσοστό 40%)

Εργασίες Αποκατάστασης & Συντήρησης Γηπέδου Περιβολίου

Προϋπολογισμός: € 60.000

Πηγή Χρηματοδότησης: Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι

Φάση Υλοποίησης: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ

Διαμόρφωση Γηπέδου 5Χ5 στα Κρητικά

Προϋπολογισμός: € 100.000

Πηγή Χρηματοδότησης: Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι

Φάση Υλοποίησης: Δημοπρατημένο – Σε εξέλιξη εργασίες (σε ποσοστό 45%)

Αντικατάσταση Χλοοτάπητα στο Γήπεδο Αγίου Ματθαίου

Προϋπολογισμός: € 200.000

Πηγή Χρηματοδότησης: Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι

Φορέας Υλοποίησης: Δήμος Νότιας Κέρκυρας

Φάση Υλοποίησης: Προς Δημοπράτηση

Προμήθεια, Αντικατάσταση & Τοποθέτηση Υλικών στο Γήπεδο Στρογγυλής

Προϋπολογισμός: € 30.000

Πηγή Χρηματοδότησης: Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι

Φορέας Υλοποίησης: Δήμος Νότιας Κέρκυρας

Φάση Υλοποίησης: Προς Δημοπράτηση

Κατασκευή νέας εξέδρας στο στάδιο του Πετριτή

Προϋπολογισμός: € 110.000

Πηγή Χρηματοδότησης: Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι

Φορέας Υλοποίησης: Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Φάση Υλοποίησης: Προς Δημοπράτηση

Να «συστηθούμε» στη Ρόδη Κράτσα και τους συνεργάτες της.

Οι Αργυράδες, ένα μεγαλοχώρι στη Νότια Κέρκυρα εγκαταλειμμένο από Πολιτεία, δημοτική και περιφερειακή αρχή με μια ποδοσφαιρική ομάδα που έχει εκπροσωπήσει επάξια το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνική το 2018 – 19 δεν έχει γήπεδο γιατί το κατάργησε ετσιθελικά η δημοτική αρχή το 2003 με την ανοχή και ενοχή τότε της Νομαρχίας και της πολιτείας. Να θυμίσουμε ότι οι «τοπικοί μας άρχοντες» άρπαξαν το γήπεδο του Κρόνου για να γίνει το Δημοτικό Σχολείο στον συγκεκριμένο χώρο με συνοπτικές διαδικασίες για να την κονόμα!

Να θυμίσουμε, ακόμα,  ότι ο πακτωλός υποσχέσεων και έργων που δεν υλοποιούνται έχει ξεκινήσει από το 2019. Από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και από την ΠΙΝ  ανακοινώθηκαν συνολικά δυόμιση εκατομμύρια ευρώ – άραγε θα δοθούν; - περίπου  για συγκεκριμένα αθλητικά έργα. Ωστόσο για τις Αργυράδες και τον Κρόνο ούτε ευρώ!

Να θυμίσουμε, τέλος,  ότι στο πλαίσιο του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων/ Π.Ε. Κέρκυρας, για το Οικονομικό έτος 2022, υπάρχουν αρκετά αθλητικές παρεμβάσεις που προγραμματίζονται να γίνουν στης Κέρκυρα ύψους περίπου 1,6 εκατομμυρίων ευρώ. Ε! Ναι σε αυτά προβλέπονται μηδέ ευρώ για τις Αργυράδες. Η κοροϊδία χτυπάει κόκκινο. Ας υποδεχτούμε τους εκπροσώπους της δημοτικής, περιφερειακής αρχής, της πολιτείας και όλους τους εκπροσώπους - έρημους κι απρόσωπους- που κωφεύουν και μας κοροϊδεύουν, όταν έρθουν προεκλογικά, όχι με τεμενάδες, αλλά, όπως τους αξίζει! Γιατί φαίνεται ότι δε διαθέτουν ίχνος φιλότιμου και ντροπής!

Να θυμίσουμε τις υποσχέσεις από το 2019

1η είδηση 30 – 12 – 2019: 400.000 ευρώ για το γήπεδο Λευκίμμης και 190.000 ευρώ για το Πετριτή

Όπως ενημερώνει στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, εγκρίθηκαν από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” δυο αθλητικά έργα στη Νότια Κέρκυρα:

“Το Υπουργείο Αθλητισμού ενέκρινε σήμερα δύο έργα αθλητικών υποδομών – παρεμβάσεων, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».

Το ένα αφορά κατασκευή ταρτάν στο Δημ. Στάδιο Λευκίμμης και είναι ύψους 400.000 ευρώ και το άλλο έργα βελτίωσης του Δημ. Σταδίου Πετριτή, ύψους 190.000 ευρώ»!

Σχόλιο: Δικαίως να χρηματοδοτηθούν με άλλα τόσα και πολλά περισσότερα τα γήπεδα Λευκίμμης και Πετριτή, αλλά για Αργυράδες ούτε ένα ευρώ;

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε τις δηλώσεις Στ. Γκίκα στις Αργυράδες προεκλογικά (28 Ιουνίου 2019):

«Μιλώντας για την επιτυχία της ποδοσφαιρικής Ομάδας «Κρόνος Αργυράδων» που φέτος ανέβηκε στην Football League, ο κ. Γκίκας αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο της Ομάδος που ήταν παρών στην συγκέντρωση, υπογράμμισε ότι θα βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδος να αποκτήσει επιτέλους γήπεδο»

Μέχρι τώρα ο Στ. Γκίκα φρόντισε για την ένταξη και χρηματοδότηση έργων στα γήπεδα Λευκίμμης και Πετριτή και πολύ καλά έκανε. Για το γήπεδο Αργυράδων έχει κάνει κάποια ενέργεια; Έχει δεσμευτεί πότε και πώς θα υλοποιήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις; Πάλι μηδέν εις το πηλίκον.. . Μακάρι στο άμεσο μέλλον να μας διαψεύσει.

2η είδηση 28 – 12 – 2019: 450.000 ευρώ για προσθήκη κουλουάρ στο γήπεδο της Αχαράβης

«Στο ήδη υπάρχον γήπεδο της Αχαράβης εγκρίθηκε ποσό 450.000 ευρώ για προσθήκη κουλουάρ…»

Σχόλιο: «Λεφτά υπάρχουν» … Και βεβαίως δικαιούνται τόσα και πολλά άλλα τόσα έργα και αθλητικές υποδομές  οι κάτοικοι της Βόρειας Κέρκυρας, αλλά οι Αργυράδες, όχι;

3η: Το ρεπορτάζ της ert.gr για τη συνάντηση Α. Αυλωνίτη – Ελ. Αυγενάκη

«Κατά τη συζήτηση ο βουλευτής έθεσε στον κ. Υφυπουργό  τα παρακάτω αιτήματα της τοπικής κοινωνίας για τις αθλητικές υποδομές του νησιού. Πλέον συγκεκριμένα ανέφερε:

1)  Την αναβάθμιση όλων των εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου, τόσο του Κλειστού, όσο και του Γηπέδου ποδοσφαίρου και του στίβου. .. 2)  Τη στήριξη  του Υπουργείου για την κατασκευή των δύο (2) κλειστών γυμναστηρίων σε Βορρά και Νότο που υπάγονται ήδη, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

2)  Τη θετική του παρέμβαση στην ένταξη έργων στο  πρόγραμμα «Φιλόδημος» (Ι και ΙΙ) από πλευράς των δήμων…

          Σχόλιο: «Ξέχασε» και ο Αυλωνίτης, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα των Αργυράδων για γήπεδο στη συνάντηση με τον Αυγενάκη για τις αθλητικές υποδομές. Όλο και περισσότερο «χάνουν» τη μνήμη τους για τις Αργυράδες και το αίτημα για αθλητικό κέντρο οι εκπρόσωποι, έρημοι και απρόσωποι.

4η:  είδηση 10 – 12 - 2019: Επερώτηση Π. Ποζίδη, περιφερειακού σύμβουλου «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» (Αλεξάκη) για τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Αναφέρεται επί λέξει στα αναγκαία έργα:

«1. Να ολοκληρωθεί η κατασκευή των γηπέδων στον Άγιο Νικόλαο (έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες περίφραξης, κατασκευής αποδυτηρίων και υποδομής του αγωνιστικού χώρου και εκκρεμεί η τοποθέτηση του τεχνητού χλοοτάπητα) και στην Άνω Κορακιάνα (όπου έχουν δαπανηθεί από τη Γ.Γ.Α 500.000 ευρώ περίπου και εκκρεμεί η τοποθέτηση του τεχνητού τάπητα).

  1. Να γίνει ανακατασκευή του γηπέδου στο Κοντόκαλι.
  2. Να σχεδιαστεί η κατασκευή νέων γηπέδων, τα οποία χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν, αλλά εξαιρέθηκαν από την αγωνιστική δραστηριότητα, εξαιτίας της κατάστασης που βρίσκονται σήμερα. Τα γήπεδα αυτά βρίσκονται: Στο Σπαρτύλλα, στον Κάτω Γαρούνα και στους Κανακάδες».

Σχόλιο: Για μια ακόμα φορά ξέχασε το αίτημα και την ανάγκη του Κρόνου και των Αργυράδων για αθλητικό κέντρο ο Π. Ποζίδης.  Και βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά. Μόλις είχε αναλάβει την προεδρία της ΕΠΣΚ σε υπόμνημα που είχε συνταχθεί αναφερόταν σε μια σειρά από χωριά, όπως και στην επερώτηση που έχουν ανάγκη από αθλητικές υποδομές, αλλά «ξεχνά» τον Κρόνο και τις Αργυράδες. Τον Κρόνο Αργυράδων, τον πρωταθλητή της Γ΄ Εθνικής που έχει εκπροσωπήσει επάξια το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο στις εθνικές κατηγορίες. Τον Κρόνο που τον άφησαν εδώ και τόσα χρόνια οι απρόσωποι – εκπρόσωποι πολιτείας – Δήμου και Περιφέρειας χωρίς γήπεδο και παρόλα αυτά τα επιτεύγματά του συζητιούνται από όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Εννοείται πως πρέπει να ολοκληρωθούν ή να κατασκευαστούν και νέα γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη και την περιφέρεια της Κέρκυρας, αλλά οι Αργυράδες δεν υπάρχουν στον χάρτη;

15 χρόνια κοροϊδία για γήπεδο στους Αργυράδες | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Corfu Κέρκυρα News

Διαχρονική αδιαφορία και κοροϊδία

Αυτή η αδιαφορία των πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων διαχρονικά για τις Αργυράδες και ειδικότερα για το θέμα του γηπέδου ξεπερνά κάθε όριο. Δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί, αφού φτάνει τα όρια της προκλητικότητας και της ρατσιστικής συμπεριφοράς προς τις Αργυράδες και τον Κρόνο.

Οι Αργυράδες είχαν γήπεδο – Ένα από τα ελάχιστα στην Κέρκυρα

Το γήπεδο των Αργυράδων εγκαινιάστηκε στις 14-9-1957. Από τη δεκαετία του 1970 το γήπεδο Αργυράδων ήταν ένα από τα μόλις τέσσερα – πέντε κατάλληλα γήπεδα σε όλο το νησί! Χρησιμοποιήθηκε ως έδρα των ομάδων της δημοτικής κοινότητας, Κρόνου και Φαίακα Μαραθιά, όπως και των ομάδων του Κεραυνού Αγίου Νικολάου, Αστέρα Πετριτή, Αετού Κουσπάδων, ΑΟ Χλωμοτιανών,  ΑΟ Μπενιτσών, Αστέρα Μωραϊτίκων και πολλών ακόμα ομάδων.

Κατάργησαν το γήπεδο του Κρόνου, εκπροσώπου του νησιού στις Εθνικές κατηγορίες!

Πριν από 20 χρόνια, το 2003, καταργήθηκε ετσιθελικά ένα έργο υποδομής που κατασκευάστηκε με τον κόπο και τον ιδρώτα των Αργυραδιτών και ενώ κυβερνητικοί και τοπικοί παράγοντες έδωσαν πολλές υποσχέσεις που ποτέ δεν τήρησαν. Ο ΚΡΟΝΟΣ Αργυράδων έχει εκπροσωπήσει με επιτυχία το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο κατακτώντας το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής το 2018 – 19, αλλά και στη Δ’ Εθνική κατηγορία έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και σε διοργανώσεις του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας. Και δεν έχει γήπεδο ούτε και για προπόνηση!

Αθλητικό κέντρο στις Αργυράδες

Οι Αργυράδες έχουν ανάγκη από ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο και το δικαιούνται. Το θετικό είναι ότι με τη νέα διοίκηση του Κρόνου με πρόεδρο τον Κώστα Καββαδία έχει αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για αθλητικό κέντρο στις Αργυράδες.

Για αυτό χρειάζεται η ενότητα και συσπείρωση όλων των Αργυραδιτών και η διάθεση να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν, να απαιτήσουν. Και από τώρα που είναι νωρίς, λίγο μετά τις εκλογές, μήπως πρέπει να πουν ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ; Μήπως πρόσωπα που έχουν κοροϊδέψει τους Αργυραδίτες να κηρυχθούν personae non gratae; Μήπως πρέπει όλοι μαζί να σκεπτόμαστε και να σχεδιάσουμε ακόμα και την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ διεκδικώντας όχι μόνο αθλητικό κέντρο, αλλά  ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για τον τόπο;

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search