• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Παγίδα κινδύνων για οδηγούς και πεζούς ο δρόμος στον Άγιο Γεώργιο - Από τη "Φωνή των Αργυραδιτών"

June 24, 2023 1061

Παγίδα κινδύνων για οδηγούς και πεζούς ο δρόμος στον Άγιο Γεώργιο - Από τη "Φωνή των Αργυραδιτών" αρ. φ. 170

Φαίνεται ότι κάθε έργο  στη Νότια Κέρκυρα και ειδικότερα στις Αργυράδες μοιάζει με το «Γεφύρι της Άρτας» (Να θυμίσουμε το μισοτελειωμένο έργο της πλακόστρωσης στο Κατωχώρι). Δεν τελειώνει, αν δεν κινδυνέψουν ή σακατευτούν άνθρωποι.

Αναφερόμαστε στην άθλια και επικίνδυνη κατάσταση του κεντρικού και  παραλιακού δρόμου στον Άγιο Γεώργιο Αργυράδων, όπως διαμορφώθηκε από ένα έργο ύδρευσης που ξεκίνησε εδώ και μήνες και δεν έχει τελειώσει μεσούσης της τουριστικής περιόδου.

Να θυμίσουμε ότι την Τετάρτη 5 Οκτώβρη 2022 υπογράφτηκε η σύμβαση του πέμπτου έργου από το Πρόγραμμα «Α.ΤΡΙΤΣΗΣ» που αφορά στην «Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης Νότιας Κέρκυρας» αρχικού  προϋπολογισμού 843.448,00€ καθαρή αξία (Δεν υπόκειται σε ΦΠΑ) ενώ με την έκπτωση το τελικό ποσό της σύμβασης ανήλθε σε 607.311,09€. Η ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. πρόκειται να αντικαταστήσει τμήμα του υφιστάμενου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των περιοχών Αγίου Γεωργίου, Αργυράδων και Περιβόλι του Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

Από τον Φλεβάρη ξεκίνησαν οι εργασίες για το σκάψιμο του δρόμου για να περαστούν σωλήνες. Αναμενόμενο να υπάρχουν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, αλλά αντιμετωπίζονταν, αφού η κίνηση εκείνη την περίοδο δεν είναι μεγάλη. Δεν ήταν και πολλά τα μέτρα που έπρεπε να σκαφτούν και όλοι περίμεναν ότι μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα ένα σημαντικό έργο για την περιοχή θα ολοκληρώνοταν δίνοντας λύση στο οξύτατο πρόβλημα της ύδρευσης.

Μόνο που τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι. Το σκάψιμο του δρόμου κράτησε καιρό  περάστηκαν οι σωλήνες χωρίς να γίνει η σύνδεση, αφού ο εργολάβος παράτησε το έργο. Ανέλαβε νέος εργολάβος και ο δρόμος μέχρι σήμερα παραμένει σε άθλια και επικίνδυνη κατάσταση εγκυμονώντας κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα ακόμα και τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών για να μην αναφερθούμε σε υλικές ζημιές οχημάτων. Επισκέπτες και κάτοικοι κινδυνεύουν καθημερινά, ενώ κάποιοι υπήρξαν θύματα «ατυχήματος» και έχουν τραυματιστεί.

Ειδικότερα σε βροχερές μέρες οι εικόνες με κατοίκους και επισκέπτες να μην μπορούν να περπατήσουν στον δρόμο από τις τεράστιες «λίμνες» που σχηματίζονταν ήταν εξαιρετικά δυσφημιστικές για την περιοχή.

Γιώργος Κ. Καββαδίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search