• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Εν τη πόλει και νήσω ταύτη

August 09, 2023 1821
1. Όταν μια υπηρεσία γνωματεύει ΑΡΝΗΤΙΚΑ επί ενός αιτήματος πολιτών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, πως ο πολιτικός της προϊστάμενος αποφασίζει το αντίθετο;
Η υπογραφή απόφασης σαφώς παράνομης δεν παράγει αυτόματα για τον υπογράφοντα, αν όχι διοικητικές, τουλάχιστον ποινικές ευθύνες;
Ο πολιτικός αυτός προϊστάμενος δεν έχει συναίσθηση των ευθυνών του ή κάποιοι τον καλύπτουν; (δηλαδή έχει πλάτες και τα κάνει για να είμαστε πιο σαφείς).
2. Πιλοτική εφαρμογή κυκλοφοριακών κανόνων μεσοκαλόκαιρο είναι έξω από κάθε λογική. Δειχνει αμέσως τσαπατσοδουλειά και επιθυμία να φανεί ότι κάτι γίνεται ... χωρίς να γίνεται.
Όλο το χειμώνα υπήρχε χρόνος μελέτης για ΄να εφαρμοστούν όσα είχε υποσχεθεί πέρισυ η δημοτική αρχή για κυκλοφορία-στάθμευση. Δυστυχώς και προφανώς το κουμάντο το κάνουν άλλοι εκτός Δήμου και τους περνάει.
Τα περί ΣΒΑΚ αποτελούν απλά παραμύθια της Χαλιμάς σε σύγχρονη έκδοση.
3. Ο τελικός σκοπός είναι να μετατραπεί η Παλιά Πόλη σε μπαράκια και ενοικιαζόμενα, μέχρι να περάσουν τα πάντα σε ξένα χέρια (τα περί επέλασης ξένου κεφαλαίου προκαλούν σε ορισμένους αναφυλαξία αλλά εκεί πάνε τα πράγματα).
4. Η απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 για το ωράριο μουσικής αποτελεί σαφή νίκη των μονίμων κατοίκων στην προσπάθειά τους να μείνουν στα σπίτια τους.
Αποτελεί όμως και χαστούκι για τη δημοτική αρχή η οποία επικαλέστηκε ανύπαρκτους λόγους και αιτίες στην προσπάθειά της να ικανοποιήσει τη διάθεση για την αύξηση της κερδοφορίας 7-8 επιχειρήσεων "ντάπα-ντούπα" της Παλιάς Πόλης.
Εάν υπήρχε στοιχειώδης ευθιξία (είδος εν ανεπαρκεία πλέον) θάπρεπε κάποιοι να έχουν παραιτηθεί αφού ζητησουν δημοσίως συγγνώμη απο τους μόνιμους κάτοικους.
5. Οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης ΟΦΕΙΛΟΥΝ να θυμούνται κάθε στιγμή και όχι μόνο στις εκλογές, ποιοί δημοτικοί σύμβουλοι τους στήριξαν και ποιοί όχι. Να θυμούνται όμως και κάποιους οι οποίοι στο δημοτικό συμβούλιο δεν στήριξαν τους κατοίκους και στις επερχόμενες εκλογές "μετακόμισαν" σε συνδυασμό της Περιφέρειας για να αποφύγουν το μαύρισμα.
6. Τα περί του ... νέου θεάτρου "παρά θιν΄ αλός", αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας και ήδη έχουν γραφτεί πολλά.
7. Μια δημοτική αρχή (οποιαδήποτε) εκλέγεται για να αντιμετωπίσει κατ΄ αρχήν τα προβλήματα του Δήμου και μετά πάει στα παραπάνω αν έχει δυνατότητα και κότσια.
Σε καμία μα σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να παρουσιάσει δουλειές τρεχουσών αναγκών σαν ... έργα πνοής.
Για παράδειγμα, οργάνωση υπηρεσίας καθαριότητας και ύδρευσης, βελτίωση κυκλοφοριακού, μπαλώματα και στρώσιμο ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ οδικού δικτύου, συντήρηση σχολείων και ένα σωρό άλλα αποτελούν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της και δεν αποτελούν επιπλέον ... θαυμαστά έργα.
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search