• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Όχι άλλο μαύρο στη ζωή μας κ. Λέσση! Ο φασισμός δε θα περάσει!

September 25, 2023 262

Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Νότιας Κέρκυρας

Αναλυτικά:

Δέκα χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, πέντε χρόνια από την ρατσιστική και φασιστική δολοφονία του Πετρίτ στα Δραγωτινά, και κάποιοι ακόμα επιμένουν να νομιμοποιούν το φασιστικό δηλητήριο που μολύνει τη Νότια Κέρκυρα.
Ο απερχόμενος δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας και επί πολλά έτη εκλεγμένο αυτοδιοικητικό στέλεχος της ΝΔ στην Κέρκυρα, Κώστας Λέσσης, συμπεριλαμβάνει στο ψηφοδέλτιο του στην Δημοτική Κοινότητα Νοχωρίου τον Χριστόφορο Ράντο, δυο φορές υποψήφιο βουλευτή με την Χρυσή Αυγή στην Κέρκυρα, στις εκλογές του 2015.
Ο Ράντος δεν ήταν ποτέ κάποιο «παραστρατημένο» περιφερειακό στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Κέρκυρα, ούτε και έχει ποτέ μετανοήσει για τα φασιστικά του πιστεύω. Οι λογαριασμοί του στα ΜΚΔ συνεχίζουν να είναι γεμάτοι με φωτογραφίες του Ράντου με τον Κασιδιάρη, τον Γρέγο, και με ύμνους προς την Χούντα και τον Παττακό. Εάν η ΧΑ δεν είχε τεθεί εκτός νόμου δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο Ράντος θα ήταν ξανά υποψήφιος με την ΧΑ.
Στενός πολιτικός φίλος του Ράντου δεν είναι άλλος από το δεξί χέρι του Λέσση, τον απερχόμενο αντιδημάρχο Κώστα Πλασκασοβίτη, με τον οποίο μέχρι πριν λίγες μέρες συναγελάζονταν με εγκαρδιότητα στα ΜΚΔ σε αγώνα της τοπικής ομάδας της Λευκίμμης.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο στενός πυρήνας που παραμένει κοντά στο Λέσση, μετά τις αθρόες αποχωρήσεις στελεχών από τον συνδυασμό του κατά τα τελευταία χρόνια, έχει όλα τα χαρακτηριστικά της φασιστικής λαϊκιστικής πολιτικής. Μηδενικό πραγματικό έργο εις όφελος των δοκιμαζόμενων κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας, εκλεκτικές συμπάθειες με συγκεκριμένους επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες, συνεχή ψέματα και πολιτικό θέατρο για έργα που δήθεν όλο ξεκινάνε, άσκηση πιέσεων και υποσχετικές ρουσφετιών με στόχο την στελέχωση ψηφοδελτίου και την επανεκλογή.
Η ένταξη ενός αμετανόητου Χρυσαυγήτη στην στενή ομάδα Λέσση δεν μας εκπλήσσει και δεν είναι παράταιρη με την πολιτική εξέλιξη της συγκεκριμένης παράταξης που μόνο στόχο έχει να εξυπηρετήσει με κάθε τρόπο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας. Άλλωστε στο ψηφοδέλτιο Λέσση υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι με γνωστή πορεία στο χώρο του φασισμού.
Θα έπρεπε όμως αυτή η εξέλιξη τουλάχιστον να έχει οδηγήσει σε παραίτηση ορισμένους νέους υποψηφίους του Λέσση προερχόμενους από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, ακόμα και στελέχη της ΝΔ τα οποία παρά τις κάθετες πολιτικές διαφορές μας τα προηγούμενα χρόνια διέπονταν από μια δημοκρατική κουλτούρα.
Πόσο άνετα νοιώθουν άραγε οι «παραστρατημένοι» υποψήφιοι του Λέσση με ένα στέλεχος της ΧΑ συνυποψήφιο τους και μάλιστα στην Δημοτική Κοινότητα δολοφονίας του Πετρίτ. Η κομματική οργάνωση της ΝΔ στην Κέρκυρα της οποίας ο Λέσσης είναι μέλος, πώς άραγε τοποθετείται απέναντι σε αυτό το πολιτικό «άνοιγμα» του χώρου τους στη ναζιστική δεξιά.
Είναι επίσης απορίας άξιο, πώς ενώ έχουν δημοσιευθεί οι επίσημες λίστες υποψηφίων από το Πρωτοδικείο όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις σφυρίζουν αδιάφορα. Πάνω σε αυτό το ζήτημα, οφείλουν άμεσα να τοποθετηθούν ξεκάθαρα όλοι οι συνδυασμοί που ζητούν την ψήφο του λαού στις προσεχείς εκλογές και να καταδικάσουν χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις την ένταξη φασιστών στα ψηφοδέλτια.
Για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη η απερίφραστη καταδίκη και αντίθεση σε κάθε προσπάθεια «ξεπλύματος» και «χαϊδέματος» των μελών της ΧΑ με την ένταξή τους στους δημοτικούς συνδυασμούς της περιοχής μας προσδοκώντας τους ψήφους τους. Δεν πρόκειται ποτέ να ψαρέψουμε στα βουρκώδη νερά αυτής της δεξαμενής.
Σαν Λαϊκή Συσπείρωση Νότιας Κέρκυρας, με όπλο μας τους αγώνες των εργαζομένων στα τουριστικά κάτεργα του νησιού και με επικεφαλής μας τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, δεσμευόμαστε ότι θα παλέψουμε με κάθε τρόπο και μαζί με κάθε δημοκρατική δύναμη θα ξεριζώσουμε μια για πάντα τους φασίστες από την Κέρκυρα.
Γιατί όπως ακούστηκε και στο γεφύρι της Λευκίμμης μπροστά στους Χρυσαυγήτες και ορισμένους «επαγγελματίες» οικολόγους συνοδοιπόρους τους, δεν μας βρωμάει μόνο το Ποτάμι, μας βρωμάνε οι φασίστες και η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της ΧΑ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search