• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Για τις Δημοτικές εκλογές και την προκοπή του τόπου μας! Του Ανδρέα Καλούδη

October 05, 2023 656

Για τις Δημοτικές εκλογές και την προκοπή του τόπου μας!

Του Ανδρέα Καλούδη

Ως ενεργός πολίτης αποφάσισα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτώβρη να είμαι υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος του Δημοτικού Διαμερίσματος Αργυράδων, με τον συνδυασμό ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΟ και υποψήφιο δήμαρχο τον  Βασίλη Χειμαριώτη. Θεωρώ τον εαυτό μου μέρος των Αργυράδων και του Άη-Γιώργη και γενικότερα της Κέρκυρας, αν και για λόγους βιοποριστικούς δεν έχω καταφέρει ακόμα να είμαι μόνιμα στον τόπο μας. Θα είναι τιμή μου να συνεργαστώ με ανθρώπους με διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις, αλλά με έναν κοινό στόχο, την προκοπή του τόπου μας.

Τα προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια την περιοχή μας είναι πάμπολλα. Δυστυχώς είμαστε σε  τέλμα για πάρα πολλά χρόνια. Μπορώ να πω ότι κάνουμε και βήματα προς τα πίσω, όπως η κατάργηση του γηπέδου, η μεταφορά του Πυροσβεστικού Κλιμακίου πρόσφατα και λίγο πιο πίσω με η κατάργηση του ταχυδρομείου….

Η έλλειψη υποδομών είναι παραπάνω από εμφανής σε όλη την περιοχή, με την εικόνα των σκουπιδιών να χαλάει την πρώτη εντύπωση στον κάθε επισκέπτη και να είναι μόνιμη απειλή για την υγεία και την ποιότητα ζωής όλων μας.  Το πρόβλημα της ύδρευσης που είναι και γενικότερο για το νησί είναι από τα σοβαρότερα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί. Το οδικό δίκτυο χωρίς συντήρηση σε άθλια κατάσταση και το κυκλοφοριακό, ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες να υποβαθμίζουν την περιοχή. Οι παραλίες μας που κάποτε έπαιρναν «γαλάζιες σημαίες» για την καθαρότητά τους, σήμερα  έχουν υποβαθμιστεί. Η όποια τουριστική ανάπτυξη είναι στρεβλή και  τα προβλήματα του Άη Γιώργη ουκ ολίγα.

Ο κατάλογος είναι δυστυχώς μακρύς και είναι αναγκαιότητα να κατανεμηθούν τα κονδύλια ισότιμα σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του δήμου και να υλοποιηθούν έργα υποδομής που θα αλλάξουν την εικόνα του τόπου μας και θα δώσουν υπεραξία.

Μας έδωσε ο πλάστης φυσική ομορφιά, ήλιο και θάλασσα και εμείς αδυνατούμε να τα αξιοποιήσουμε επαρκώς. Τη φυσική ομορφιά δεν την προστατεύουμε, τη θάλασσα τη μολύνουμε με τα απόβλητά μας …

Τι να κάνουμε:

Από τον τουρισμό ζει η πλειοψηφία των κατοίκων στο νησί μας, είτε μας αρέσει είτε όχι αυτή είναι η πραγματικότητα και εμείς πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες με γνώμονα το όφελος όλης της κοινωνίας.

Αξιοποίηση του χωριού Αργυράδων που έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός με τα αναγκαία έργα υποδομής. Η καθαριότητα και η τοποθέτηση κάδων είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας. Αναγκαία τα έργα πλακόστρωσης  του παραδοσιακού οικισμού.

Χρειάζονται άμεσα να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την επισκευή του αγροτικού οδικού δικτύου και γενικότερα για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα.

Η ευρύτερη περιοχή συχνά βρίσκεται στο έλεος των καιρικών φαινομένων, στο έλεος για την ακρίβεια έντονων βροχοπτώσεων. Για αυτό και είναι αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα ειδικότερα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου. Η αξιοποίηση του λιμανιού και άλλα έργα υποδομής αποτελούν βασική προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη.

Οφείλουμε όλοι μας να εργαστούμε και να συνεργαστούμε για αυτό το σκοπό και προσωπικά θα προσπαθήσω να συνδράμω με τις λιγοστές δυνάμεις μου για την προκοπή του χωριού μας και όλης της νότιας Κέρκυρας. Η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των χωριών και των οικισμών της Νότιας Κέρκυρας πρέπει να αποτελεί κεντρικό στόχο, χωρίς τοπικισμούς και άλλες σκοπιμότητες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search