• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

"Αρνούμαστε να κατέβουμε σε συμπεριφορικά υπόγεια"

October 16, 2023 301
“Νέα Αρχή για την Νότια Κέρκυρα”
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευχόμαστε στην Νέα Δημοτική Αρχή μια θητεία δημιουργική για τους δημότες του τόπου μας, η πλειοψηφία των συνδημοτών μας έκανε την επιλογή της και είναι σαφής.
Εμείς ως παράταξη, υποστήκαμε μια ήττα σκληρή ομολογουμένως, αναλαμβάνουμε λοιπόν, πλήρως τις ευθύνες μας για το αποτέλεσμα, ένα αποτέλεσμα οδηγό αυτοκριτικής και αναπροσαρμογής, όχι όμως υποχώρησης από τις δομικές μας αξίες και αρχές.
Όλη αυτή την εβδομάδα που μεσολάβησε μεταξύ πρώτης και δεύτερης εκλογικής διαδικασίας γίναμε αποδέκτες μιας φοβερά τοξικής επιθετικής κριτικής, όταν μάλιστα δεν αποτελούσαμε - ποτέ κατά τα λεγόμενα τους - φόβητρο έστω για την είσοδο μας στον Β’ γύρο.
Μετά την δήλωση μας για ψήφο ανοχής στο συνδυασμό του κ. Χειμαριώτη, πιστοί στρατιώτες του κ. Λέσση αλλά και ο ίδιος ο πρώην πια Δήμαρχος κατέφυγαν σε μια ρητορική που καθρεφτίζει προφανώς την αντίληψη τους για το πως πρέπει να διεξάγεται η πολιτική αντιπαράθεση.
 
Επειδή όμως αξιακά αρνούμαστε να κατέβουμε σε συμπεριφορικά υπόγεια θα απαντήσουμε με επιχειρήματα.
1. Ο κ. Λέσσης χαρακτήρισε σε τηλεοπτική του παρουσία τον Επικεφαλής μας ως Μηδενικό. Θέλοντας μάλιστα να δώσει περαιτέρω έμφαση, επανήλθε διευκρινιστικά με τον χαρακτηρισμό το "απόλυτο μηδενικό". Θέτουμε λοιπόν στο κ. Λέσση το εξής ερώτημα, το μηδέν αυξάνεται με την θετική απάντηση μας στις επανειλημμένες του κλήσεις για συνεργασία και μάλιστα με θέσεις ως αντάλλαγμα και παραμένει στάσιμο όταν αρνούμαστε; ή όχι; Έχοντας ο ίδιος αποφοιτήσει από πανεπιστήμιο με βάση τις θετικές επιστήμες, τον παρακαλούμε θερμά να μας μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του καθιστώντας μας ισότιμους, γνωστικά σε ότι αφορά τα μαθηματικά, συνομιλητές του.
 
2. Δημοτικοί αλλά και υποψήφιοι σύμβουλοι με γεμάτες εκ των υστέρων φυσικά, οχετό αναρτήσεις τους στο Facebook, γιατί ώρες πριν την ανακοίνωση μας, προσέγγιζαν τον επικεφαλής μας διεκδικώντας την στήριξη του; Τους συστήνουμε αφού πρώτα αποκτήσουν την συναίσθηση της ευθύνης που κουβαλούν, να ζητούν βοήθεια στην σύνταξη των κειμένων τους γιατί εκτός της απαξιωτικής για την πολιτική συμπεριφοράς τους, κακοποιούν και την Ελληνική γλώσσα.
 
3. Δέχθηκε ή όχι, πολύ πριν τις εκλογές ο επικεφαλής μας πρόταση από τον κ. Λέσση να σταματήσει από την διεκδίκηση του Δήμου με πολλά «ανταλλάγματα» ;
Ήταν τότε άξιος ή μειώθηκε η τιμή και η υπόληψη του μετά την άρνηση του;
 
4. Ο Αγώνας μας προεκλογικά δεν ήταν στη βάση μιας Λογικής να φύγει ο Λέσσης, παραγνωρίζοντας έτσι τις τεράστιες ευθύνες του κ. Χειμαριωτη, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, σε όλη την προεκλογική του εκστρατεία, ο ίδιος αλλά και πολλοί υποψήφιοι του συνασπίστηκαν υπό το φοβερά υψηλών απαιτήσεων επιχείρημα κριτικής προς την παράταξη μας, με τον τίτλο «η Αντιμισθία της Κράτσα».
Μομφή που όταν δώσαμε ανοχή για την υποψηφιότητα του στον Β’ γύρο εξαφανίστηκε, μετατρέποντας μας εν μια νυκτί, σε αξιόλογους συμπορευτές και υπερασπιστές του προοδευτικού μετώπου. (Sic)
 
Η παράταξη μας εκπροσωπούμενη στο νέο Δημοτικό συμβούλιο, θα ασκήσει αντιπολίτευση βασισμένη στις δομικές της διακηρύξεις, θα λογοδοτεί στην κοινωνία για τις πρωτοβουλίες και τα ψηφίσματα της, θα ασκεί κριτική σε όσα βρίσκεται αντίθετη και θα υπερασπίζεται κάθε απόφαση που θα συντελεί στην ανάπτυξη του Δήμου. Η ψήφος ανοχής στην εκλεγμένη πια Δημοτική αρχή τελειώνει ακριβώς στην αφετηρία της, δηλαδή στην εβδομάδα προς την 2η Κυριακή.
Από 1/1/2024 θα είμαστε παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο να υπενθυμίζουμε στην Παράταξη του κ. Χειμαριώτη πως η εξουσία είναι αποκλειστικά έμπλεη ευθυνών.
Σήμερα παραδώσαμε όλο το προεκλογικό μας υλικό για ανακύκλωση, δεσμευόμαστε πως σε 5 χρόνια θα διεξάγουμε μια εκστρατεία απόλυτα εναρμονισμένη με τις επίκαιρες απαιτήσεις της περιβαλλοντικής συνείδησης που οφείλουμε όλοι να έχουμε.
Αναμένουμε από τις παρατάξεις που έχουν γεμίσει με αφίσες αρκετά σημεία του Δήμου να προχωρήσουν με ίδια μέσα στον καθαρισμό τους.
Καλή θητεία σε όλους, με περισσότερη συναίσθηση του ρόλου που εκπροσωπούν, των λόγων, των πράξεων και των έργων τους.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search