• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Περισσότεροι από 700 Παλαιστίνιοι νεκροί σε ένα 24ωρο, ενώ το Ισραήλ εισβάλλει και στη νότια Γάζα

December 05, 2023 747

Εκατοντάδες είναι οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, οι οποίοι συνεχίζονται σε όλο το μήκος και το πλάτος της Λωρίδας από την περασμένη Παρασκευή έπειτα από τη μη συνέχιση της συνολικά επταήμερης κατάπαυσης του πυρός.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Γάζας, τουλάχιστον 700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια μόλις 24 ωρών από το Σάββατο έως την Κυριακή, κυρίως σε επανειλημμένα χτυπήματα στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia στον βορρά του αποκλεισμένου θύλακα, αλλά και στα περίχωρα της Khan Younis και της Rafah στον νότο.

«Σε κάθε αεροπορική επιδρομή σκοτώνονται δεκάδες άμαχοι. Εκατοντάδες τραυματίζονται επίσης», ήταν τα λόγια του εκπροσώπου της παλαιστινιακής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, Mahmoud Basal, προς το Al Jazeera. Ο Basal χαρακτήρισε τις συνθήκες στη Γάζα «πέρα από φρικτές».

Το Ισραήλ, αφού το Σάββατο αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις στην Ντόχα του Κατάρ, έχει εντείνει τις αεροπορικές του επιθέσεις σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανόμενων και των περιοχών στα νότια του θύλακα, τις οποίες είχε προηγουμένως χαρακτηρίσει «ασφαλείς» και στις οποίες έχει εκτοπίσει περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους.

Μέσω των αραβόφωνων λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε την Παρασκευή έναν χάρτη της Γάζας χωρισμένης σε εκατοντάδες αριθμημένες περιοχές. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό πρόκειται για «διευκόλυνση» της ειδοποίησης των κατοίκων της Γάζας για τις περιοχές τις οποίες πρόκειται να βομβαρδίσει. Ο στρατός θα ανακοινώνει αριθμούς, και οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να σκανάρουν έναν κωδικό QR για να δουν αν το σπίτι τους ή το μέρος στο οποίο βρίσκονται είναι εντός των στοχοποιημένων περιοχών.

Όπως πολλοί από τους ισχυρισμούς του ισραηλινού στρατού για τον «ανθρωπισμό» των εντολών εκκένωσής του, έτσι κι αυτός φαίνεται πως δημιουργήθηκε κυρίως για τα «μάτια» της Δύσης, καθώς οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι δεν έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης στο ίντερνετ κατά τη διάρκεια των επιθέσεων που εξαπολύει το Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, το Ισραήλ επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του και στον νότο της Λωρίδας, καθώς από νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας, ισραηλινά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα κινούνται προς την Khan Younis από ανατολικά, ενώ ισχυροί βομβαρδισμοί «καθαρίζουν» το διάβα τους.

πηγή: info-war.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search