• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Απούσα η Δημοτική Αρχή Νότιας Κέρκυρας από την συνεδρίαση για τα σκουπίδια

November 23, 2023 623

Χωρίς την παρουσία του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας Κ. Λέσση αλλά και κανενός συμβούλου από την πλειοψηφία συνεδρίασε απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο νότιας Κέρκυρας, με μοναδικό θέμα την λειτουργία του ΣΜΑ και την κατάσταση με τα απορρίμματα στους δρόμους.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο παρών ήταν ο νέος Δήμαρχος Β. Χειμαριώτης και ο νέος επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Σταμάτης Πελάης.

Παρόντα ήταν 14 μέλη της μειοψηφίας και παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανείς από την πλειοψηφία, ούτε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μπόγδος να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις, ελήφθη η απόφαση να το συζητήσουν καθώς ο κόσμος ήταν παρών.

Την συνεδρίαση ξεκίνησε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γκούσης, ο οποίος τόνισε ότι όλα γίνονται αιφνιδιαστικά καθώς ο ίδιος ο Δήμαρχος έλεγε ότι ο ΣΜΑ δεν θα λειτουργήσει και ο ίδιος υπογράφει σύμβαση με τον νέο εργολάβο. Ο κ. Γκούσης τόνισε ότι αυτός ο ΣΜΑ δεν μπορεί να λειτουργήσει και πρόσθεσε ότι θα πρέπει ο Δήμος να απαντήσει για τις διοικητικές αποφάσεις. Μάλιστα διάβασε τους όρους που υπήρχαν στην τεχνική μελέτη για τον ανάδοχο όπου μεταξύ άλλων αναφερόταν ότι χρειάζονταν 6 οχήματα μεταφοράς, 12 ανοιχτής οροφής και ΚΙΝΗΤΗ ρυμουλκούμενο πλατφόρμα.
Στο πλαίσιο αυτό έθεσε ερωτήματα όπως αν κάποιος έχει ελέγξει την άδεια αν είναι συμβατή με τον διαγωνισμό. Όπως τόνισε: «Ικανοποιείται το συμφέρον του Δημου με 95 ευρώ τον τονο; Όταν η προηγούμενη ήταν 75 περίπου».


Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Πανδής
 από την πλευρά του υποστήριξε: «Το έργο επαναλαμβάνεται καθώς πάντα μιλάμε για ολοκληρωμένη διαχείριση και πάντα γυρίζουμε στα ίδια. Ανεύθυνη η στάση του Δημάρχου να μην έρθει σήμερα εδώ και να μιλήσει με τον κόσμο έτσι ώστε να τους ενημερώσει».


Ο δημοτικός συμβουλος Γιώργος Κουλούρης
 τόνισε ότι: «Πάντα λέγαμε για σύγχρονο σταθμό μεταφόρτωσης. Αυτό το «καραγκοζικό πραγμα» δεν είναι ΣΜΑ. Άμεσα η μόνη λύση είναι ο σταθμός στο Τεμπλόνι έστω προσωρινά έως ότου δούμε ξανά το θέμα του ΣΜΑ».


Η δημοτική συμβουλος Μαρία Κοντομάρη
 ανέφερε ότι: «Το θέμα των απορριμμάτων έχει λυθεί παντού εκτός από την Λευκίμμη. Κάποτε είχαμε αποφασίσει την μεταφορά αλλά με μείωση του όγκου μέσω της ανακύκλωσης. Πλέον μόνο πληρώνουμε τα σκουπίδια. Είναι ντροπή στην δημοτική αρχή που δεν ήρθε εδώ σήμερα γιατί αυτή αποφάσισε την εξέλιξη αυτή αφού εμείς δεν γνωρίζαμε τίποτε. Πρέπει να βρεθεί άμεση λύση χωρίς εκβιασμό στον κόσμο που στέκεται στον ΣΜΑ και εμποδίζει την μεταφορά».


Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο νέος Δημαρχος Βασίλης Χειμαριώτης, ο οποίος τόνισε ότι «Από τη δεύτερη ημέρα της εκλογής μου είχα κλήση από την Δημοτική Αρχή για τα σκουπίδια».

Συνεχίζοντας έκανε ένα ιστορικό με βάση τα όσα ο ίδιος γνωρίζει για το θέμα. Πρότεινε να γίνει μια συνάντηση στο Δημαρχείο και τόνισε ότι θα πρέπει να δούμε την τεχνική και την νομική υπόσταση.


Ο Ευγένιος Κουλούρης, μέλος της επιτροπής πολιτών κατά της λειτουργίας του ΣΜΑ, έκανε λόγο για εξαπάτηση από την Δημοτική Αρχή αφού όπως είπε η Δημοτική Αρχή δεσμευόταν ότι δεν θα γίνει ΣΜΑ. Υποστήριξε ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση οι πολίτες ούτε καν για την χωρητικότητα. «Μιλάμε για μια Δημοτική Αρχή λιποτάκτη. Εμείς θα είμαστε στους δρόμους μέχρι να δοθεί μια λύση για να προστατέψουμε την περιουσία μας και τα παιδιά μας».


Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο νεοεκλεγής συμβουλος με την ΛΑ.ΣΥ. Σταμάτης Πελάης και ζήτησε άμεσα να απαντήσει η Δημοτική Αρχή στα κρίσιμα ερωτήματα και να βρεθεί λύση μέσω του ΣΜΑ στο Τεμπλόνι προσωρινά. Επίσης ζήτησε νέο Δημοτικό Συμβούλιο την Κυριακή.

Η ομόφωνη πρόταση

«Να αναζητήσει η Δημοτική Αρχή τις διοικητικές και νομικές ενέργειες ώστε να μην λειτουργήσει ο συγκεκριμένος ΣΜΑ ανοιχτού τύπου στην θέση Ψαχνά και παράλληλα να γίνει άμεσα η περισυλλογή των απορριμμάτων που βρίσκονται στους δρόμους».

ΠΗΓΗ: corfutvnews.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search