• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας με 30 θέματα! - Δευτέρα 4/12

December 01, 2023 547

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

καλείστε στην 25η κατεπείγουσα Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:00 στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης του Γυμνασίου – Λυκείου Λευκίμμης για λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων:

1) Ανακοινώσεις-Ενημέρωση του Δημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο

2) Ερωτήσεις, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κέρκυρας (στο πλαίσιο ασκήσεως Δημοτικού Ελέγχου)

3) Έγκριση μετάθεσης του συμβατικού χρόνου παράδοσης των προς προμήθεια ειδών της με αρ. πρωτ. 9843/28-11-2023 (22SYMV011683023) συναφθείσας σύμβασης μεταξύ του Δήμου Νότιας Κέρκυρας και της εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Κουρτέσης Νικόλαος)

4) Επιστροφή εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης, για την υπηρεσία με τίτλο: «ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ Α.Σ.Α. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΟ Χ.Υ.Τ.Α. ΠΑΛΑΙΡΟΥ» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Μπόγδος Νικόλαος)

5) Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. (τακτοποιητικού, σε ισοζύγιο) του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΧΑΛΙΚΟΥΝΑ,ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΚΑΙ ΛΙΜΝΗΣ ΚΟΡΙΣΣΙΩΝ Δ.Ε. ΜΕΛΙΤΕΙΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» του Δήμου Νότιας Κέρκυρας(Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Κουρτέσης Νικόλαος)

6) Έγκριση 2ου Α.Π.Ε.-1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε (τακτοποιητικού, σε ισοζύγιο) του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Κουρτέσης Νικόλαος)

7) Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. (μειωτικού) του έργου «ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ» του Δήμου Νότιας Κέρκυρας(Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Κουρτέσης Νικόλαος)

8) Έγκριση προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του Υποέργου 1 της Πράξης «Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Νότιας Κέρκυρας» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης με κωδικό 01 «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Ο.Τ.Α.», του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδριώτης Σωκράτης)

9) Έγκριση 3ης Παράτασης συνολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Κουρτέσης Νικόλαος)

10) Έγκριση 1ης Παράτασης συνολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Αποκατάσταση βλαβών σε υποδομές που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Κουρτέσης Νικόλαος)

11) Ορισμός εκπροσώπων Δήμου Νότιας Κέρκυρας για τη συγκρότηση Επιτροπής καθορισμού πολυσύχναστων παραλιών έτους 2024(Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Κουρτέσης Νικόλαος)

12) Έγκριση προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του Υποέργου 1 της Πράξης «Προμήθεια και εγκατάσταση εφαρμογών smart cities για την αναβάθμιση της διοικητικής ικανότητας του Δήμου στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και της πανδημίας στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης με κωδικό ΑΤ08,΄Αξονας Προτεραιότητας: «Ψηφιακή Σύγκλιση»,» του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Κουρτέσης Νικόλαος)

13) Έγκριση 6ης Παράτασης εργασιών για το Έργο: «Aνάπλαση -Αναβάθμιση Περιοχών Δ.Ε. Κορισσιων», ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 57.915,00 € με ΚΑ 30.7324.002 (ΣΑΤΑ, συνεχιζόμενο 2020) (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Κουρτέσης Νικόλαος)

14) Έγκριση 3ου Α.Π.Ε. μετά της 1ης Σ.Σ.Ε. του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΒΛΑΒΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ‘ΜΠΑΛΛΟΣ’» του Δήμου Νότιας Κέρκυρας(Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Κουρτέσης Νικόλαος)

15) Έγκριση 1ης Παράτασης συνολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Συντήρηση – Περίφραξη Γηπέδου Πετριτή» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Κουρτέσης Νικόλαος)

16) Έγκριση 1ης Παράτασης συνολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Συντηρήσεις, αποκαταστάσεις τεχνικών έργων - αντιπλημμυρικά έργα Δ.Ε. Λευκιμμαίων, Κορισσίων, Μελιτειέων» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Κουρτέσης Νικόλαος)

17) Έγκριση 3ου Α.Π.Ε. του έργου: «Συντηρήσεις, αποκαταστάσεις τεχνικών έργων - αντιπλημμυρικά έργα Δ.Ε. Λευκιμμαίων, Κορισσίων, Μελιτειέων» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Κουρτέσης Νικόλαος)

18) Έγκριση 1ης παράτασης του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΕΦΥΡΟΠΛΑΣΤΙΓΓΑΣ ΖΥΓΙΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Κουρτέσης Νικόλαος)

19) Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΕΦΥΡΟΠΛΑΣΤΙΓΓΑΣ ΖΥΓΙΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» (χρημ/ση ΣΑΤΑ) (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Κουρτέσης Νικόλαος)

20) Παράταση της διάρκειας του «Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Κέρκυρας» και συνέχιση συμμετοχής του Δήμου Νότιας Κέρκυρας(Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδριώτης Σωκράτης)

21) Έγκριση συνέχισης λειτουργίας της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Παροχή Συσσιτίου και συμμετοχής του Δήμου Ν. Κέρκυρας σε Εταιρικό Κοινωνικό Σχήμα με αντικείμενο την υποβολή πρότασης για το Έργο «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Παροχή Συσσιτίου στη Περιφέρεια (Βόρειο & Νότιο Τμήμα) της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας με συνέχιση της λειτουργίας τους» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδριώτης Σωκράτης)

22) Έγκριση 6ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Δήμου Νότιας Κέρκυρας έτους 2023(Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδριώτης Σωκράτης)

23) Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου ΄΄Αντιμετώπιση Βλαβών στο Οδικό Δίκτυο του Δήμου Νότιας Κέρκυρας που προκλήθηκαν από Θεομηνίες΄΄(Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Κουρτέσης Νικόλαος)

24) Έγκριση πρακτικού της 3ης Συνεδρίασης της ΔΕΠ του Δήμου Νότιας Κέρκυρας(Εισηγήτρια η Δημοτική Σύμβουλος κα Καλούδη Αθηνά)

25) Έγκριση 24ωρης λειτουργίας καθώς και λειτουργίας κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες για το σύνολο του προσωπικού της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, για το έτος 2024(Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδριώτης Σωκράτης)

26) Έγκριση συνέχισης λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας(Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδριώτης Σωκράτης)

27) Έγκριση υποβολής της πρότασης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Νότιας Κέρκυρας» ,στην πρόσκληση με τίτλο «Κέντρα Κοινότητας της Π.Ι.Ν. με συνέχιση της λειτουργίας της», της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ,στο πρόγραμμα Ιόνια Νησιά(Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδριώτης Σωκράτης)

28) Έγκριση απόφασης Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας από το Δημοτικό Συμβούλιο, για αλλαγή έδρας Κέντρου Κοινότητας (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδριώτης Σωκράτης)

29) Υλοποίηση με ίδια μέσα του Υποέργου (1) «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Νότιας Κέρκυρας» της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Νότιας Κέρκυρας» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδριώτης Σωκράτης)

30) Ανάθεση χειρισμού υπόθεσης (κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, παράσταση και κατάθεση σημειώματος) και εν γένει εκπροσώπησης του Δήμου Νότιας Κέρκυρας στο Πρωτοδικείο Λασιθίου για την ανάκληση της από 16-2-2023 προσωρινής διαταγής επί της με αριθμό κατάθεσης 47/2023 αίτησης ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων Ιωάννας – Νεκταρίας Βλάχου (+10) στον Δικηγόρο Λασιθίου Ιωάννη Γ. Ψαράκη, ΑΦΜ 049694815 και σε περίπτωση κωλύματος στη Δικηγόρο Λασιθίου Χρυσάνθη Κ. Φαρσαρη με ΑΦΜ 049391750(Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδριώτης Σωκράτης)

 

 

Ο κατεπείγων λόγος της συνεδρίασης συνίσταται στο γεγονός ότι: α) σύμφωνα με το άρθρο 65 παρ. 5 του Ν.3852/2010, όπως συμπληρώθηκε από την παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4257/2014 «ένα (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» καθώς και για θέματα που αφορούν στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων" και β) τα θέματα αφορούν στη λειτουργία του Δήμου και υπάρχουν προθεσμίες. Ο λόγος του κατεπείγοντος τεκμηριώνεται εξάλλου και από την ανάγνωση των εισηγήσεων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search