• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Καθηγητές 2ου Λυκείου Κέρκυρας για την εισβολή της αστυνομίας: "Η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να λειτουργήσει μόνο με Δημοκρατία"

January 22, 2024 1594
 

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, ανήμερα των πανελλαδικών κινητοποιήσεων για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, άνδρες της αστυνομίας εισέβαλαν στα δύο λύκεια της Κέρκυρας που τελούσαν υπό κατάληψη και προχώρησαν σε έξι προσαγωγές. «Το γεγονός αυτό είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής του δόγματος "νόμος και τάξη" που προτάσσει η κυβέρνηση της ΝΔ, με σκοπό να προλάβει κάθε εκδήλωση που θεωρεί ότι εναντιώνεται στην πολιτική της» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της για το συμβάν η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών του 2ου Λυκείου Κέρκυρας

Την περασμένη Πέμπτη 18-1 το σχολικό συγκρότημα του 1 ου και 2 ου Λυκείου βρισκόταν υπό κατάληψη, με αφορμή το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ. Οι εκπαιδευτικοί του 2ου Λυκείου Κέρκυρας τις απογευματινές ώρες πληροφορηθήκαμε  ότι ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν στο υπό κατάληψη σχολικό μας  συγκρότημα, για πρώτη φορά στα χρονικά του νησιού. Συνέλαβαν 6 μαθητές και μαθήτριες μας, τους/ τις προσηγαγαν στο αστυνομικό τμήμα και τους ανέκριναν επί δίωρο, χωρίς την παρουσία ούτε καν των γονέων τους. Στη συνέχεια  σχηματίστηκε δικογραφία.

Δεν ξέρουμε τι είχαν στο μυαλό τους οι εμπνευστές αυτής της αστυνομικής  επιχείρησης ,αντλώντας όμως επιχειρήματα από τα διδάγματα της παιδαγωγικής και διδακτικής επιστήμης, οφείλουμε να αναφερθούμε στα παρακάτω:

 Τέτοιας μορφής επεμβάσεις εξωσχολικών παραγόντων, και μάλιστα μηχανισμών καταστολής, δυσχεραίνουν αντί να διευκολύνουν το εκπαιδευτικό έργο και με κανέναν τρόπο δε συμβάλλουν στην ύπαρξη του αναγκαίου εκείνου κλίματος ηρεμίας και νηφαλιότητας που αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για την επίλυση προβλημάτων που  καθημερινά προκύπτουν στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης.

Βασικός σκοπός της εκπαίδευσης είναι η καλλιέργεια κουλτούρας διαλόγου, η δημιουργία ενεργού, σκεπτόμενου και με δημοκρατικό φρόνημα πολίτη. Είμαστε υποχρεωμένες/οι να καταγγείλουμε ότι οι λογικές  και οι ενέργειες που οδήγησαν στην αστυνομική επέμβαση απέχουν πόρρω απο την επίτευξη των παραπάνω και  μας βρίσκουν κατηγορηματικά αντίθετους.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΌΔΙΣΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΆΜΕ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΈΣ ΜΑΣ  ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ . Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 

Σύλλογος διδασκόντων 2ου Λυκείου Κέρκυρας

ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΓΑΡΜΠΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

ΚΙΤΣΑΚΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ

ΠΟΥΛΗΜΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΑ

ΤΣΙΤΛΑΙΔΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ

ΜΑΣΣΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΘΥΜΗ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΑ

ΠΑΓΙΑΤΑΚΗ ΝΟΠΗ

ΚΑΡΥΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΠΑΓΚΡΑΤΗ ΙΩΑΝΝΑ

ΚΑΡΥΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΡΕΒΑ  ΕΥΓΕΝΙΑ

ΚΟΝΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ ΚΟΡΙΝΑ

ΜΠΑΛΑΝΙΚΑ ΒΑΣΩ

ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΑ

ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΑΝΝΑ

ΛΕΤΣΑ ΟΥΡΑΝΙΑ

ΔΗΜΗΣΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΟΝΤΟΜΑΡΗ ΔΩΡΑ

ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΓΚΟΥΛΙΟΥΜΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΟΤΙΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΚΟΥΡΗ ΔΩΡΑ

ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΠΑΝΟΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search