• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας αρνείται την μετατροπή του λιμανιού της Λευκίμμης σε μαρίνα ιδιωτικών σκαφών

May 14, 2024 480

ΠΗΓΗ: Μαρία Παγκράτη - ertnews.gr

Με μια σαφή απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας αρνείται την μετατροπή του λιμανιού της Λευκίμμης σε μαρίνα Όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο Δήμαρχος Βασίλης Χειμαριώτης, ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας ζητά να παραμείνει ως έχει το λιμάνι της Λευκίμμης και αν το ΤΑΙΠΕΔ θέλει να κατασκευάσει μαρίνα μπορεί να το κάνει δίπλα από το υπάρχον λιμάνι είτε από τη βόρεια είτε από τη νότια πλευρά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τόση πρεμούρα να γίνει η μαρίνα μέσα στην ίδια λιμενολεκάνη τη στιγμή που δίπλα έχει απίστευτο χώρο, δηλαδή από τη μια μεριά φτάνουμε μέχρι τον Πετριτή και από την άλλη μέχρι τον Ασπρόκαβο».

Μάλιστα ο κος Χειμαριώτης δήλωσε πως κατά την γνώμη του «δεν είναι το πρόβλημα τους εκεί, το πρόβλημα τους είναι ο χερσαίος χώρος 32 στρεμμάτων τον οποίο θέλουνε να τον κάνουνε καρνάγιο, να αποθηκεύουνε το χειμώνα τα σκάφη και φυσικά το κέρδος από εκεί είναι πάρα πολύ μεγάλο».

Ο Δήμαρχος επίσης τόνισε ότι, αν γίνει ιδιωτική μαρίνα, ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας δεν προβλέπεται να έχει κανένα ανταποδοτικό όφελος αντίθετα θα πρέπει να παρέχει αποκομιδή των απορριμμάτων, ύδρευση και αποχέτευση. Ο κος Χειμαριώτης ζητά δημόσια χρηματοδότηση για την βελτίωση και αναβάθμιση του λιμανιού ώστε να εξυπηρετεί τη δημόσια συγκοινωνία καλύτερα καθώς και την τοπική οικονομία με τα ημερόπλοια και τα ψαράδικα.

Τέλος κατέκρινε το βουλευτή Στέφανο Γκίκα διότι επισκέφθηκε το χώρο του λιμανιού με τον αρμόδιο υφυπουργό χωρίς ο Δήμαρχος της περιοχής να το γνωρίζει, εξέφρασε δε αυτή τη διαμαρτυρία του και σε τηλεφωνική επαφή του με το βουλευτή και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με τον υφυπουργό παρόντα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας υπήρξε έντονη διαφωνία με το βουλευτή, ο οποίος δήλωσε ότι αποσύρει την πρόταση για τη δημιουργία μαρίνας στο λιμάνι της Λευκίμμης, οπότε ο Δήμαρχος απάντησε χαρακτηριστικά: «Του ξεκαθαρίσαμε σύσσωμο το συμβούλιο ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, θα υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις και μπορούμε να δείξουμε ο καθένας τις δυνάμεις του. Μην μας υποτιμούν αυτό δεν πρόκειται να το δεχτούμε με τίποτα».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search