• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

«Εξαρχής» στο μακρινό – πολύ μακρινό νησί…

June 23, 2024 742

Στις εκλογές για νέο Κυβερνήτη στο γνωστό μας μακρινό-πολύ μακρινό νησί (0 μοίρες γεωγραφικό μήκος και 90 μοίρες ΒΠ) πριν δέκα μήνες, βγήκε ο καινούργιος ο οποίος δεν ήταν και ο Κερένσκυ αλλά τέλος πάντων οι υπήκοοι πίστευαν ότι θα συμμαζέψει λίγο την τρισάθλια κατάσταση. Το κόμμα του νέου Κυβερνήτη ονοματίζοταν «Εξαρχής» (σκέτη η λέξη) και συμβόλιζε την αναγέννηση του νησιού, αλλά έλα που άλλου είδους «Εξαρχής» εννοούσε ο υποψήφιος τότε και Κυβερνήτης νυν.

Στην αρχή οι ατυχείς και αισιόδοξοι υπήκοοι-κάτοικοι σκέφτηκαν ότι ο νέος Κυβερνήτης μια και ήταν άνθρωπος της αυτοδιοίκησης θάξερε που πάει, θαχε ψάξει λίγο τι έχει να παραλάβει και θάχε σχεδιάσει τουλάχιστον τα πρώτα του βήματα, οπότε του άφηκαν έξι μήνες για να δούν που θα το πάει.

Μετά από 180 μέρες οι υπήκοοι σιγουρεύτηκαν ότι ο νέος Κυβερνήτης του γνωστού μας μακρινού-πολύ μακρινού νησιού δεν είχε πάρει είδηση τι θα παραλάβαινε και ούτε είχε σχεδιάσει τα πρώτα του βήματα (για τα δεύτερα ούτε συζήτηση βέβαια). Κάτι δικαιολογίες που πετιώνται από εδώ και από εκεί, του τύπου «δεν ήξερε» ή «δεν έχει κόσμο» είναι της πλάκας και δεν περιποιούν ιδιαίτερη τιμή στον Κυβερνήτη . Γενικά όταν δεν ξέρεις τότε ρωτάς και η επιλογή των συνεργατών σου είναι καθαρά ευθύνη δική σου. Κάποια στιγμή ο νέος Κυβερνήτης είπε και δύο φράσεις οι οποίες έμειναν στην ιστορία του μακρινού-πολύ μακρινού νησιού. Είπε ότι «οι κάτοικοι της πόλης το έχουν δίπορτο, δηλαδή μένουν και στην πόλη και στα χωριά τους» και ότι «όπου γίνεται πεζόδρομος αυτό σημαίνει αναβάθμιση».

Τι ήθελε και τα είπε απευθυνόμενος μάλιστα σε υπηκόους του;
Τι σκούξιμο και κράξιμο έχει φάει δεν λέγεται.
Το χρειάζονταν όμως για να μετράει τα λόγια του όταν απευθύνεται σε ανθρώπους των οποίων η καθημερινότητα έχει γίνει δύσκολη όσο δεν πάει.
Στο μεταξύ οι υπήκοοι του Κυβερνήτη του μακρινού-πολύ μακρινού νησιού είχαν μια απορία και έσκαγαν να βρουν απάντηση.
Τι είχε γίνει;

Ξαφνικά μερικοί (ελάχιστοι μέσα στο σύνολο) των εκεί επιχειρηματιών ντάπα-ντούπα (δεν είναι μόνο δικό μας προνόμιο) ηρέμησαν ως προς το ωράριο αλλά συνέχισαν να ξεσαλώνουν ως προς την ηχορύπανση. Πως διάολο έγιναν μερικοί του κατηχητικού στο ωράριο δεν μπορούσαν να το καταλάβουν οι κάτοικοι του γνωστού μας μακρινού-πολύ μακρινού νησιού. Καθώς όμως προχώραγαν οι μέρες και άρχισαν να τους κουβαλιούνται τουρίστες από τις νότιες χώρες κατάλαβαν ή μάλλον κατάλαβαν.
Τι κατάλαβαν;

Κατάλαβαν ότι τηρείται από μερικούς το ωράριο αλλά σε αντιστάθμισμα κοντεύει να μη μείνει ούτε μισό τετραγωνικό μέτρο χωρίς καρέκλες. Δρόμοι, δρομάκια, πλατείες, πλατειούλες, πόρτιγα, σοτοπόρτιγα, όλα έχουν γεμίσει καρέκλες και τραπέζια με άδεια του Κυβερνήτη ο οποίος γράφει κανονικά (όπου δεν πιάνει μελάνι, μη φανταστείτε κάπου αλλού) τους κατοίκους και φροντίζει για μερικές επιχειρήσεις.

Εκεί όμως που ο Κυβερνήτης έχει φάει το γενικό κράξιμο είναι η υδροδότηση της πρωτεύουσας του μακρινού-πολύ μακρινού νησιού. Είναι λέει το δίκτυο πασαμπόρντο και δεν το ήξερε. Εμ δεν ήξερε εμ δε ρώταγε κοτζάμ Κυβερνήτης; Κάτι μελέτες υπάρχουν. Δεν το ήξερε λέει!!!

Από την άλλη βέβαια το μακρινό-πολύ μακρινό νησί πάει τέλεια στο εξωτερικό. Τι πρίγκηπες, τι πριγκίπισσες, τι πρεσβευτές, τι VIP, τι καλή κοινωνία μαζεύεται εκεί και φωτογραφίζεται με τον Κυβερνήτη δε λέγεται. Όπως θάλεγε και ο … εθνάρχης: «Έξω πάμε καλά».

Οι ειδήσεις που έρχονται πάντως από το μακρινό-πολύ μακρινό νησί συμπληρώνουν ότι οι υπήκοοι αντιστέκονται οργανωμένα και πλέον ξέρουν ότι τα χαμογελάκια και τα καθησυχαστικά λόγια του Κυβερνήτη είναι για τη μόστρα για να αποφεύγει να τον ενοχλούν. Μετά από έξι μήνες τον έμαθαν και ερμήνευσαν επιτέλους σωστά τον τίτλο «Εξαρχής»: Όσα διάλυσε ο προηγούμενος Κυβερνήτης καλώς τα διάλυσε. Αυτός θα τα διαλύσει … εξαρχής και πολύ καλύτερα, αν όχι τέλεια.

Η ανταπόκριση από το μακρινό-πολύ μακρινό νησί τελειώνει με την ευχή για καλό Σαββατοκύριακο και την ελπίδα να έχουν νερό σπίτι τους για να ξεπλυθούν από την άρμη. Το ίδιο εύχονται και σε μας και σημειώνουν για νέα επαφή τη Δευτέρα.
Τονίζουμε για μία ακόμα φορά ότι κάθε ομοιότητα των παραπάνω καταστάσεων με πιθανές γνωστές (χωροχρονικά οπουδήποτε), είναι τελείως συμπτωματική και οποιοσδήποτε πιστεύει περί του αντιθέτου δέον όπως θεωρηθεί κατακριτέος και ουτιδανός.

ΠΗΓΗ:  «Στη χώρα των Φαιάκων».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search