• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Τα "κοινωνικά" από τη "Φωνή των Αργυραδιτών"

June 26, 2024 523

Τα "κοινωνικά" από τη "Φωνή των Αργυραδιτών", αρ. φ. 175

Κοινωνικά

Γεννήσεις

Την Τρίτη  5 Μάρτη 2024 γεννήθηκε το αγοράκι του Πορφυρίου Πανδή του Οδυσσέα και της Άννας Παπαδοπούλου στο Μαιευτήριο «ΙΑΣΩ» στην Αθήνα.

Την Παρασκευή 31 Μάη 2024 γεννήθηκε το κοριτσάκι του Βενέδικτου Πανδή και της Αικατερίνης Κρητικού στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Η «ΦτΑ» εύχεται να τους ζήσουν!

Βαπτίσεις

Ο Παύλος Μανώλης και η Ιωάννα Φαντοπούλου βάπτισαν το αγοράκι τους την Τρίτη 7 Μάη 2024 στον ΙΝ Αγίας Τριάδας Αργυράδων. Του εδόθη το όνομα Γεώργιος – Σπυρίδων. Ανάδοχος παρέστη η Αθηνά Ταμαρέση.

*Η «ΦτΑ» εύχεται να τους ζήσουν!

Θάνατοι

Στερνό ταξίδι για τον Κώστα Γερ. Καλούδη (Παπακώστα)

Βαθιά θλίψη και πένθος στις Αργυράδες από την είδηση του θανάτου του Κώστα Γερασίμου Καλούδη (Παπακώστα). Ο Κώστας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 χρονών και η απώλειά του είναι μεγάλη. Άνθρωπος ευγενής, γεμάτος καλοσύνη ξεχώριζε για το ήθος του, για την αγάπη και την προσφορά προς τον τόπο ως ενεργός και δημοκρατικός πολίτης.

Ο Κώστας Καλούδης γεννήθηκε στις Αργυράδες Κέρκυρας το 1938. Έζησε για πολλά χρόνια στην Ν. Αφρική όπου εργάστηκε και σπούδασε διηγηματογραφία. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε τοπικές εφημερίδες. Με τη σύζυγό του Σοφία δημιούργησαν μια εξαιρετική οικογένεια και γαλούχησαν με αρχές και αξίες τα δυο παιδιά τους και τα εγγόνια τους.

Διακρίθηκε όχι μόνο στον αγώνα της ζωής δουλεύοντας ευσυνείδητα και τίμια, αλλά και ως συγγραφέας. Έχει εκδώσει τα θεατρικά: "Στοίχημα τα πάθη μας", "Έρημος παράδεισος", "Πανσέληνος" και "Ερωτικό στοίχημα", «Το φάντασμα του μικρού παράδεισου», ενώ δεν πρόλαβε να εκδώσει το σχεδόν ολοκληρωμένο τελευταίο του έργο.

Ο τόπος μας είναι πιο φτωχός. Θα μας λείψει πολύ, όσο και αν θα τον έχουμε πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας. Ήμουν τυχερός που με τίμησε με τη φιλία του. Συνεργαστήκαμε αρμονικά για τη «Φωνή των Αργυραδιτών» που τόσο αγάπησε. Είχαμε τακτική επικοινωνία. Συχνά έπαιρνε τηλέφωνο και ρωτούσε για την έκδοση της εφημερίδας και ήταν τακτικός και βασικός συνεργάτης και για το argyrades.gr ή drepani.gr. Αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό και μεγάλη πίκρα σε όλους όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του. Γιατί παρά τα 86 χρόνια του ήταν μέχρι την τελευταία του στιγμή γεμάτος με ενδιαφέρον και πάθος για τον τόπο και όρεξη για να συνεχίσει να προσφέρει.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το Σάββατο 18 Μάη στις 6μμ στον ΙΝ ΥΘ Παναγίας στις Αργυράδες και πλήθος τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία στο Κοιμητήριο Αργυράδων

Το ΔΣ του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών εις μνήμην του Κώστα Καλούδη αντί για στεφάνι προσφέρει 50 ευρώ για το Νεκροταφείο Αργυράδων.

ΓΚΚ

Τελευταίο ταξίδι για τον Ελευθέριο Αργυρίου που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 χρονών το Σάββατο 4 Μάη 2024 στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια. Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που ξεχώριζε για την ευγένεια και την καλοσύνη του. Ευγενής, φιλότιμος αγάπησε τον τόπο μας, αν και δεν ήταν Αργυραδίτης. Συνδέθηκε στενά με τις Αργυράδες, αφού είχε ως σύζυγο τη Νίκη Καββαδία του Ανδρέα με την οποία δημιούργησε μια εξαιρετική οικογένεια και μεγάλωσαν τα παιδιά τους Ανδρέα και Ζήνα με αρχές και αξίες. Για πολλά χρόνια έμεναν μόνιμα στην Αθήνα δουλεύοντας τίμια και ευσυνείδητα. Ο Λευτέρης εργαζόταν για χρόνια στην ΕΡΤ, από όπου συνταξιοδοτήθηκε. Μετά τη συνταξιοδότησή του εγκαταστάθηκαν μόνιμα στις Αργυράδες. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Τετάρτη 8 Μάη 2024 στον ΙΝ ΥΘ της Παναγίας στις Αργυράδες και η κηδεία στο Κοιμητήριο Αργυράδων.

Μια καλή Αργυραδίτισσα, η Αικατερίνη Σταματάκη Νικομάνη απεβίωσε σε ηλικία 84 χρονών την Κυριακή 19 Μάη 2024. Η Κατερίνα ξεχώριζε για την ευγένεια της ψυχής και την καλοσύνη της. Από νεαρή ηλικία έφυγε από τις Αργυράδες και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Με το σύζυγό της δημιούργησαν μια εξαιρετική οικογένεια ανατρέφοντας τα παιδιά τους με αρχές και αξίες. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε την Τρίτη 21 Μάη 2024 στον ΙΝ ΥΘ της Παναγίας στις Αργυράδες και η κηδεία στο Κοιμητήριο Αργυράδων.

Στερνό ταξίδι για τον Κώστα Οδ. Καλούδη

 Στερνό ταξίδι για τον Κώστα Οδ. Καλούδη

Άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Σωτηρία που νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα ο Κώστας Οδ. Καλούδης το Σάββατο 9 Μάρτη 2024 συμπληρώνοντας έναν κύκλο ζωής 86 χρόνων. Ο Κώστας από τα νεανικά του χρόνια, σε δύσκολες συνθήκες έφυγε από τις Αργυράδες Κέρκυρας ακολουθώντας τον δρόμο της εσωτερικής ματανάστευσης. Εγκαταστάθηκε στο Χαϊδάρι και για πολλά χρόνια δούλευε στον Δήμο ως υδραυλικός. Ευσυνείδητος, τίμιος εργατικός,  ξεχώριζε για την καλοσύνη του. Άνθρωπος κοινωνικός της παρέας, χαμηλών τόνων και αγαπητός σε όλους όσοι τον γνώριζαν. Είχε μεγάλη αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του τις Αργυράδες και την Κέρκυρα που επισκεπτόταν κάθε χρόνο έχοντας διαμορφώσει ισχυρούς δεσμούς. Ήταν από τα δραστήρια μέλη του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών.

Το ΔΣ του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένεια και τους συγγενείς.

Η εξόδιος ακολουθία και η  κηδεία του Κώστα Καλούδη  τελέστηκε την Τετάρτη 13 Μάρτη 2024, ώρα 12.30΄μμ στον ΙΝ Παμμέγιστων Ταξιαρχών Αθηνών στο Γ΄ Κοιμητήριο Αθηνών (Νίκαια).

Έφυγε από τη ζωή ο Τάσος Γκίνης

 

Βαθιά θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του Τάσου Γκίνη. Ο Τάσος άφησε την τελευταία του πνοή τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 25 Μάη 2024 στο Λαϊκό Νοσοκομείο στο Γουδί που νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες και έδινε με γενναιότητα μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Έφυγε νέος σε ηλικία 67 χρονών.

Γεννήθηκε στις Αργυράδες Κέρκυρας το 1957 και από τα νεανικά του χρόνια μετακόμισε στου Ζωγράφου στην Αθήνα. Δούλεψε για πολλά χρόνια μέχρι τη συνταξιοδότησή του στο ΕΚΑΒ. Εργάστηκε ευσυνείδητα και καθημερινά βοηθούσε τον πάσχοντα συνάνθρωπο, όχι μόνο λόγω της εργασίας του, αλλά κυρίως για τί ήταν ένας εξαιρετικός, καλόκαρδος άνθρωπος. Έτοιμος κάθε στιγμή να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει κάθε συνάνθρωπο. Δεν υπάρχουν λόγια για να αποτιμήσουμε το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελούσε καθημερινά και την έμπρακτη αγάπη που πρόσφερε σε κάθε συνάνθρωπο που είχε ανάγκη.

Από τα μαθητικά του χρόνια πολιτικοποιημένος και αγωνιστής για μια καλύτερη κοινωνία, χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση, με ανθρωπιά και κοινωνική δικαιοσύνη. Ασχολήθηκε συνδικαλιστικά με το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ και διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του προεδρείου.

Άνθρωπος κοινωνικός, εξωστρεφής, γεμάτος κέφι και ζωντάνια από τα εφηβικά του χρόνια ήταν η ψυχή της παρέας με τις ιστορίες που διηγούνταν, το χιούμορ  και με τις συζητήσεις για κοινωνικά, πολιτικά, τοπικά και άλλα θέματα. 

Με τη σύζυγό του Έφη δημιούργησε μια πολύ καλή οικογένεια ανατρέφοντας τα παιδιά τους Ανδρέα και Ράνια με αρχές και αξίες.

Η απώλειά του είναι μεγάλη και το κενό δυσαναπλήρωτο. Η κηδεία του θα τελεστεί στις Αργυράδες.

Η κηδεία του τελέστηκε την Τρίτη 28 Μάη στον ΙΝ ΥΘ Παναγίας στις Αργυράδες και πλήθος κόσμου τον συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία στο Κοιμητήριο Αργυράδων

Αποχαιρετισμός από την κόρη του Ράνια Γκίνη

«Μπαμπά μου έχω κάτι να σου πω... συγνώμη που τα λόγια μου δεν τα έχω σημειώσει σε χαρτί, γιατί επέλεξα να στα πω όπως ακριβώς τα νιώθω. Είμαι υπερήφανη που φέρω το όνομα σου και θα το φέρω μέχρι να κλείσω τα μάτια μου. Ειμαι υπερήφανη που σε είχα πατέρα, ήσουν το στήριγμα μου.

Τώρα ηρέμησες πατέρα μου, δεν πονάς άλλο. Ξέρω επίσης, ότι όσους συνανθρώπους σου βοήθησες εδώ στη γη, άλλες τόσες ψυχές θα βοηθήσεις και στον Παράδεισο. Γιατί εκεί ανήκεις!

Σύρε τώρα στην μανούλα σου που τόσο πολύ επιθυμούσες.

Καλό Παράδεισο μπαμπά μου. Και όπως εσύ με αποκαλούσες...

η Νάνια σου».

Η «ΦτΑ» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συγγενείς των εκλιπόντων

Κι ο θάνατος δεν είναι παρά ένα φύλλο

Που έπεσε για να θρέψει ένα φύλλο που ανεβαίνει.

Γ. Ρίτσος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search