• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Νότια Κέρκυρα

Στερεύουν οι πηγές στο Νεοχωράκι

July 17, 2024 212

Σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση αντιμετωπίζει η Νότια Κέρκυρα διότι έπεσε σε πολύ χαμηλό επίπεδο η στάθμη της βασικής πηγής υδροδότησης, αυτής στο Νεοχωράκι. Πρόκειται για τις γεωτρήσεις που τροφοδοτούν με νερό ολόκληρη τις Δημοτικές Ενότητες Λευκιμμαίων και Κορισσίων.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο αρμόδιος για το νερό αντιδήμαρχος Γιάννης Κουρής μία από τις γεωτρήσεις, εκείνη που έδινε τη μεγαλύτερη ποσότητα νερού, στέρεψε εντελώς. Οι υπόλοιπες δίνουν νερό αλλά η στάθμη τους έχει κατέβει επικίνδυνα.

Για το λόγο αυτό, αρχικά αποφασίστηκε να παρέχεται εκ περιτροπής νερό ανά δεξαμενή, αλλά η μέθοδος αυτή δεν λειτούργησε διότι δημιουργούσε προβλήματα στο δίκτυο. Έτσι, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, μεταξύ των στελεχών της ΔΕΥΑ αποφασίστηκε να παρέχεται νερό σε όλο το δίκτυο, αλλά με χαμηλή πίεση. Το αποτέλεσμα είναι ότι όλα τα ψηλά σημεία των δύο δημοτικών ενοτήτων Λευκίμμης και Κορισσίων μένουν χωρίς νερό για μέρες.

Όπως είπε ο κ. Κουρής οι εργαζόμενοι υδραυλικοί των δύο αυτών περιοχών κάνουν αγώνα δρόμου καθημερινά, προκειμένου να περιορίσουν τις απώλειες, επισκευάζοντας τις βλάβες σε ένα δίκτυο – “σουρωτήρι”, με βλάβες που δεν έχουν επισκευαστεί μήνες ή ακόμη και χρόνια, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Επίσης, ο κ. Κουρής έκανε μια σημαντική αποκάλυψη σχετικά με την πηγή στο Γαρδίκι. Δήλωσε ότι οι γεωτρήσεις δεν λειτουργούν διότι η ΔΕΗ δεν δίνει ηλεκτρικό ρεύμα στο αντλιοστάσιο εξαιτίας των χρεών της ΔΕΥΑ. “Αυτή η πηγή θα μπορούσε να λύσει ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος”, ανέφερε χαρακτηριστικά .

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search