• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Για επεισόδιο βίας Θεσσαλονίκη: Να στραφεί η κοινωνική οργή στους πραγματικούς υπεύθυνους.

February 14, 2022 788

Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής με ανακοίνωσή της για το επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη και τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη επισημαίνει μεταξύ άλλων: "Η όξυνση αυτού του φαινομένου έχει ως ρίζα την γενική κοινωνική κρίση, την απόρριψη από την εκπαίδευση, την μαζική και παρατεταμένη ανεργία, τα συνολικά αδιέξοδα των παιδιών στις εργατικές και λαϊκές γειτονιές, τη συνολική παρακμή του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Αυτό είναι το υπόβαθρο, που τροφοδοτεί την αποθέωση της τυφλής βίας, ένα χουλιγκάνικο τρόπο ζωής, όπου περισσεύουν τα ναρκωτικά και ο ρατσισμός. Όλη αυτή η κουλτούρα τροφοδοτεί τελικά την εξάπλωση του φασιστικού φαινομένου και ανατροφοδοτείται από αυτήν. Μιλάμε για ανθρώπους που αποτέλεσαν και αποτελούν πυρήνες και τάγματα εφόδου ενάντια σε συλλογικές προσπάθειες αντίστασης και αντιφασισμού, με εμπρησμούς κατάληψεων, επιδρομές και επιθέσεις σε διαδηλώσεις, εισβολές σε σχολεία κλπ."

Αναλυτικά 

Για επεισόδιο βίας Θεσσαλονίκη

Να στραφεί η κοινωνική οργή στους πραγματικούς υπεύθυνους.

Παραμένουμε συγκλονισμένοι/ες, όπως και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, από την άγρια δολοφονία του Άλκη γιατί τόλμησε να πει το όνομα της ομάδας του. Είναι φανερό ότι πρόκειται για οργανωμένη δολοφονική επίθεση από θρασύδειλους δολοφόνους που βγήκαν τη νύχτα για να σκοτώσουν. Αυτόν που είναι εχθρός γιατί ανήκει σε άλλη ομάδα. Για να νιώσουν ότι είναι δυνατοί, ότι αυτοί κάνουν κουμάντο στην περιοχή, όπως γράφουν και στα συνθήματά τους.

Δεν ήταν άγνωστοι στις αρχές. Σοκάρει το γεγονός ότι σε δύο από αυτούς εκκρεμεί δίκη για παρόμοια δολοφονική επίθεση από το 2019, κυκλοφορούσαν ελεύθεροι μέχρι τη δολοφονική επίθεση στον Άλκη και στους φίλους του. Αλήθεια, κανείς δεν ήξερε ότι σε πολλούς συνδέσμους υπάρχουν ολόκληρα οπλοστάσια, τώρα το ανακάλυψαν! Τα ερωτηματικά είναι πολλά, και οι ευθύνες το ίδιο.

Η όξυνση αυτού του φαινομένου έχει ως ρίζα την γενική κοινωνική κρίση, την απόρριψη από την εκπαίδευση, την μαζική και παρατεταμένη ανεργία, τα συνολικά αδιέξοδα των παιδιών στις εργατικές και λαϊκές γειτονιές, τη συνολική παρακμή του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Αυτό είναι το υπόβαθρο, που τροφοδοτεί την αποθέωση της τυφλής βίας, ένα χουλιγκάνικο τρόπο ζωής, όπου περισσεύουν τα ναρκωτικά και ο ρατσισμός. Όλη αυτή η κουλτούρα τροφοδοτεί τελικά την εξάπλωση του φασιστικού φαινομένου και ανατροφοδοτείται από αυτήν. Μιλάμε για ανθρώπους που αποτέλεσαν και αποτελούν πυρήνες και τάγματα εφόδου ενάντια σε συλλογικές προσπάθειες αντίστασης και αντιφασισμού, με εμπρησμούς κατάληψεων, επιδρομές και επιθέσεις σε διαδηλώσεις, εισβολές σε σχολεία κλπ.

Από κοντά ένα ολόκληρο βρώμικο σύστημα σχέσεων, που έχουν χτιστεί γύρω από τις μεγάλες ΠΑΕ που περιλαμβάνει ΜΜΕ-εφημερίδες-ραδιόφωνα, επαγγελματίες “οπαδούς” και κάθε λογής παρατρεχάμενους που δηλητηριάζουν το μυαλό της νεολαίας. Γνωστές οι σχέσεις με φασιστικές. Όλοι αυτοί έχουν επισκιάσει τον απλό κόσμο, που παρακολουθεί ποδόσφαιρο και πλέον νιώθει ξένος στο γήπεδο. Τα αφεντικά των ΠΑΕ που είναι κομμάτια του κεφαλαίου, χρησιμοποιούν όλη αυτή την επιρροή για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους, ενώ στηρίζονται άλλοτε απροκάλυπτα κι άλλοτε καλυμμένα από τους πολιτικούς εκπροσώπους τους συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Καμία σχέση δεν έχει όμως αυτή η δράση με τον πραγματικό αθλητισμό που λείπει από τη νεολαία των πόλεων, αφού ζει σε γειτονιές-κλουβιά που ρημάζουν χωρίς υποδομές.

Πάνω από όλα όμως ένοχη είναι η «επίσημη πολιτεία» και διαχρονικά οι κυβερνήσεις του κεφάλαιου. Και ένα σύστημα που καθημερινά «διδάσκει» την πλήρη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής.

Για τους νέους των φτωχών γειτονιών, του λαού και της εργατικής τάξης, που θέλουν να “παίξουν μπάλα” μέσα και έξω από τα γήπεδα, στην κοινωνία και τη ζωή, ένας είναι ο δρόμος: να στρέψουν την κοινωνική οργή απέναντι στους πραγματικούς υπαίτιους. Εκεί φαίνεται το πραγματικό θάρρος. Το θάρρος βρίσκεται στον αγώνα για τη ζωή που μας κλέβουν!

 ΕΛΜΕ Πειραιά: Εκλογική διακήρυξη, υποψήφιοι της Ενότητας Αντίστασης  Ανατροπής

 

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ / ΑΡΕΝ ΠΕΙΡΑΙΑ / ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 10/2/2022

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search