• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

«Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πάνε να γα@@@ούν»

January 09, 2024 946

ΠΗΓΗ:  Eksegersi.gr

Η κόντρα κυβέρνησης – Μαρινάκη είναι ιδιαίτερα οξυμένη το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την πλευρά των ερυθρόλευκων να αναβαθμίζει σταδιακά την ένταση της αντιπαράθεσης. Οταν ο Μαρινάκης κατάλαβε ότι οι ανταγωνιστές του εντός και εκτός του ποδοσφαίρου απειλούν τα επιχειρηματικά του συμφέροντα, ξέχασε τους καλούς τρόπους και την καθωσπρέπει ανατροφή του και «την έπεσε» στην κυβέρνηση του Κούλη, απαιτώντας να ικανοποιήσει τα «αιτήματά» του. 

Το πρώτο επεισόδιο, με το οποίο άρχισε ο νέος κύκλος της διαμάχης ανάμεσα σε κυβέρνηση και Μαρινάκη, ξεκίνησε την επαύριο της διακοπής του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, λόγω του τραυματισμού παίχτη των πράσινων από κροτίδα που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο. Οι ερυθρόλευκοι έριξαν τις πρώτες τροχιοδεικτικές βολές προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ατολμία της να «καθαρίσει» την ανομία στην ΕΠΟ από την κλίκα του Μελισσανίδη, που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια είχαμε τα επεισόδια ερυθρόλευκων οπαδών και μπάτσων μέσα και έξω από το «Πανθεσσαλικό» στο Βόλο, με τον Μαρινάκη να ρίχνει το γάντι στον Κούλη, ζητώντας τις παραιτήσεις του τότε υπουργού Καταστολής και Μπάτσων, Γιάννη Οικονόμου (πιστό «σκυλί» της οικογένειας) και του υφυπουργού του Γιάννη Κατσαφάδου (τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ χαρακτήριζαν τον βουλευτή Πειραιά Κατσαφάδο «ντροπή του Πειραιά»). 

Το πρώτο επεισόδιο έκλεισε με τη σύγκρουση των οπαδών του Ολυμπιακού με τα ΜΑΤ στον Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ΜΑΤατζή από ναυτική φωτοβολίδα, και με την πολύ επιθετική ανακοίνωση της διοίκησης του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, με σκληρές εκφράσεις κατά της κυβέρνησης, του υπουργείου Καταστολής και Μπάτσων και της ηγεσίας της αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία οι αποφάσεις της κυβέρνησης «θυμίζουν ξεκάθαρα, όχι απλά χούντα αλλά τακτικές αντιποίνων των ναζί».

 

Μετά από μερικές μέρες ηρεμίας, κατά τη διάρκεια των οποίων οι ερυθρόλευκοι αξιολόγησαν τις προθέσεις της κυβέρνησης και τις βρήκαν «ελλιπείς», ακολούθησε το δεύτερο επεισόδιο της σειράς. Ξεκίνησε με την παραίτηση του Μαρινάκη από την προεδρία της Super League, ο οποίος στη δήλωση παραίτησης τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να ασχοληθώ σε θεσμικό ρόλο με το ποδόσφαιρο όπως το θέλουν κάποιοι και όχι όπως εγώ το οραματίζομαι». Με την παραίτησή του ο Μαρινάκης έκανε σαφές ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο εναντίον της κυβέρνησης, αν ο Κούλης δεν ικανοποιήσει τα επιχειρηματικά του σχέδια, και  παραιτήθηκε για να έχει «λυμένα» τα χέρια του και να μην δεσμεύεται από τη θεσμική του θέση. 

Ακολούθησε η ανακοίνωση της συνεργασίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια, ο οποίος πλέον έχει θέση αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, νομικού συμβούλου της ομάδας και εκπρόσωπου των ερυθρόλευκων στο ΔΣ της Super League. Οσοι δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο απόρησαν με την απόφαση του Μαρινάκη να συνεργαστεί με τον άλλοτε «άσπονδο» εχθρό του, όμως οι μυημένοι κατάλαβαν ότι ο ερυθρόλευκος ηγέτης έχει αποφασίσει, σύμφωνα με τη λαϊκή ρήση: «να τα κάνει πουτάνα όλα». Η συνεργασία με τον Κούγια ήταν ένα ακόμη μήνυμα προς την κυβέρνηση.

 

Το δεύτερο επεισόδιο ολοκληρώθηκε με την παρθενική εμφάνιση του Κούγια στη συνεδρίαση του ΔΣ της Super League. Ο ερυθρόλευκος αντιπρόεδρος πρότεινε να δηλώσει η Super League υποστήριξη κατηγορίας κατά όλων των εμπλεκομένων φυσικών προσώπων που θα κατηγορηθούν για εμπλοκή στο σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού και στημένων αγώνων και τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, όλοι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πάρουν θέση, για να αξιολογήσουν οι φίλαθλοι ποιος θέλει πραγματικά την κάθαρση του ποδοσφαίρου. Ο Κούγιας γνώριζε ότι η πρότασή του δε θα γινόταν δεκτή από το ΔΣ της Λίγκας, όμως ο στόχος του ήταν να δημιουργήσει ανακατωσούρα και εντυπώσεις και να δείξει ότι ο Μελισσανίδης και οι σύμμαχοί του στην ΕΠΟ δεν θέλουν την «κάθαρση» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Και ενώ άπαντες περίμεναν το επόμενο «χτύπημα» των ερυθρόλευκων, ο Κούλης αποφάσισε να κάνει «διορθωτικές κινήσεις» στην κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει με γοργό ρυθμό την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Για να κρύψει τις πραγματικές του προθέσεις, για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους και για να κρύψει τον πραγματικό σκοπό του ανασχηματισμού, τοποθέτησε τον Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Μπάτσων και Καταστολής, καρατομώντας τους Οικονόμου (υπουργός) και Κατσαφάδο (υφυπουργός). Τα κυβερνητικά «παπαγαλάκια» εστίασαν σύμφωνα με τις οδηγίες του Μαξίμου, στην επιστροφή του Χρυσοχοΐδη στην ηγεσία των μπάτσων, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την επιστροφή του ακροδεξιού Μπουμπούκου στο υπουργείο Υγείας.

 

Τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ εκμεταλλεύτηκαν τον ντόρο της επιστροφής Χρυσοχοΐδη και προσπάθησαν να ενισχύσουν την επικοινωνιακή εικόνα και τη δυναμική του Μαρινάκη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αποπομπή Οικονόμου – Κατσαφάδου έγινε επειδή το ζήτησαν οι ερυθρόλευκοι. Κάποιοι θεωρούσαν ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ο ανασχηματισμός για να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα στις δυο πλευρές, όμως η ζωή διέψευσε τις προσδοκίες τους. 

Πριν λαλήσει τρεις ο πετεινός, ξεκίνησε το τρίτο επεισόδιο της διαμάχης κυβέρνησης-Μαρινάκη με αφορμή τη διαιτησία στο ντέρμπι του πρωταθλήματος Ολυμπιακός – ΑΕΚ (1-2). Οι ερυθρόλευκοι έκριναν ότι τα σφυρίγματα του σλοβάκου διαιτητή, που έκριναν το αποτέλεσμα και οδήγησαν σε νέες βαθμολογικές απώλειες, ήταν «παραγγελία» με εντολή της «παράγκας». 

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, ο Κούγιας, σε μια παραληρηματική δήλωσή του, σε απευθείας μετάδοση από τα ΜΜΕ που κάλυπταν την αναμέτρηση, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν κάνει το παραμικρό για να σταματήσει τη δράση της «εγκληματικής οργάνωσης», που λυμαίνεται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και έχει σαν στόχο να καταστρέψει τον Ολυμπιακό. Κατηγόρησε σαν αρχηγό και ιθύνοντα νου της «παράγκας» τον Γιανάκκη Παπαδόπουλο, ανέφερε ότι η σημερινή εγκληματική οργάνωση είναι η μετάλλαξη της «παράγκας» του Θωμά Μητρόπουλου και «φωτογράφισε» ως ηθικούς αυτουργούς για την ανυποληψία του ελληνικού ποδοσφαίρου τον Μελισσανίδη και την ηγετική ομάδα της ΕΠΟ, τους οποίους κατηγόρησε και για μια σειρά ποινικών αδικημάτων με σκοπό τον έλεγχο των τοπικών ποδοσφαιρικών ενώσεων. 

Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά από την έναρξη της διαμάχης κυβέρνησης – ερυθρόλευκων, μπήκε στο κάδρο της αντιπαράθεσης ο Μητσοτάκης. Τόσο ο Κούγιας όσο και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ερυθρόλευκης ΠΑΕ κάλεσαν τον Κούλη να πάψει να κρύβεται πίσω από τους υπουργούς του, να βγει μπροστά και να πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, προκειμένου να ξεδιαλύνει η θολή εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου και να σταματήσει η λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης που έχει στηθεί από την ηγετική ομάδα της ΕΠΟ. 

Είναι η πρώτη φορά που οι ερυθρόλευκοι ζητούν λύσεις προσωπικά από τον Κούλη, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δε έχει πλέον την ανοχή του Ολυμπιακού. Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο έστειλαν προς τον Μητσοτάκη ένα σαφέστατο μήνυμα: «αν δεν πάρεις πρωτοβουλίες για να τελειώσεις τον Μελισσανίδη και την παρέα του από την ΕΠΟ, θα χρεωθείς όσα συμβούν από εδώ και μπρος στο ποδόσφαιρο». 

Η πρώτη αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης, από στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, φανερώνει την αμηχανία του Κούλη και της παρέας του Μαξίμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού έκανε μια γενικόλογη αναφορά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη πάταξη της αθλητικής βίας, τόνισε ότι θα πρέπει οι παράγοντες των ομάδων να μην κάνουν εμπρηστικές δηλώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες καταστάσεις και κατέληξε με την άποψη ότι «δεν πρέπει να συνδέουμε την κυβέρνηση με μια τυχόν λανθασμένη διαιτητική απόφαση»! Όπως λέει και το κατά Μάρκον (ή Ματθαίο;) Ευαγγέλιο: «παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο»…

Κος Πάπιας

ΥΓ. Η αναφορά του Αλέξη Κούγια στην «παράγκα» που είχε στήσει ο Θωμάς Μητρόπουλος στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο θεωρήθηκε από πολλούς αυτογκόλ του Κούγια. Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιότεροι, η «παράγκα» του Μητρόπουλου ήταν ο τρόπος για να ελέγχουν εκείνη την περίοδο οι ερυθρόλευκοι τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο. Ο τίτλος του άρθρου είναι ατάκα του πρώην διαιτητή Γιάννη Σπάθα, που εκείνη την εποχή ήταν ένα από τα βασικά «εργαλεία» του Μητρόπουλου για να περνάει «χειρουργείο» τους αντίπαλους του Ολυμπιακού και απεικονίζει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο το κλίμα της εποχής εκείνης. 

Οσοι θεωρούν αυτογκόλ την αναφορά του Κούγια στη δράση του Θωμά Μητρόπουλου ξεχνούν ότι τότε στην ιδιοκτησία του Ολυμπιακού ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης, με τον οποίο ο Μαρινάκης βρίσκεται στα μαχαίρια και δεν έχει ούτε καλημέρα. Ξεχνούν, επίσης, ότι ο νεότερος σε ηλικία αδελφός του Θωμά, Βίκτωρας Μητρόπουλος, έχει σχέσεις με την ηγετική ομάδα της ΕΠΟ. Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Η αναφορά στον Θωμά Μητρόπουλο είναι ένα μήνυμα κυρίως προς τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Ο Μαρινάκης έχει κηρύξει τον πόλεμο στους φανερούς και στους κρυφούς εχθρούς του Ολυμπιακού, που χρησιμοποιούν τις προσβάσεις που έχουν στο εξωαγωνιστικό ποδοσφαιρικό κύκλωμα για να κάνουν κακό στην ομάδα, και για το λόγο αυτό θα πρέπει ο κόσμος του Ολυμπιακού να σταθεί στο πλευρό του. Επιπλέον, ο Κούγιας προσπαθεί να πείσει τους οπαδούς των άλλων ομάδων ότι για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Μαρινάκης δεν διστάζει να έρθει σε ρήξη με το «κακό παρελθόν» του Ολυμπιακού, την ίδια στιγμή που ο Μελισσανίδης και η παρέα του συμμαχούν με τους συνεργάτες του Μητρόπουλου για να χειραγωγήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Προσεχώς το επόμενο ανέκδοτο με τον Τοτό.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search