• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Απαράδεκτη εισβολή των ΜΑΤ σε λύκειο για να συλλάβουν τους τρομοκράτες (ανήλικα παιδιά)!

February 02, 2024 1216

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας εξέδωσε ανακοίνωση για τις εισαγγελικές παρεμβάσεις στα σχολεία

Αναλυτικά:
Μετά την απαράδεκτη εισβολή των ΜΑΤ μέσα σε γενικό λύκειο της πόλης για να συλλάβουν τους τρομοκράτες! (ανήλικα παιδιά), η εισαγγελία έρχεται με νέα έγγραφα και νέες απειλές στα οποία ζητά από τους διευθυντές των σχολείων να δώσουν εξηγήσεις αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα, να μάθουν αν στα υπό κατάληψη σχολεία διενεργήθηκε τηλεκπαίδευση. Έφτασαν δε στο σημείο να καλέσουν σε απολογία τους διευθυντές των υπό κατάληψη σχολείων να δώσουν εξηγήσεις και στοιχεία μαθητών.
Την ίδια στιγμή μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς διαμαρτύρονται για την ίδρυση μη κρατικών-ιδιωτικών πανεπιστημίων, για την ελάχιστη βάση εισαγωγής που έκοψε χιλιάδες θέσεις πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για την ολοένα και μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της παιδείας. Η κυβέρνηση όμως απαντά με τρομοκρατία στα παιδιά μας και στους εκπαιδευτικούς. Ντροπή και αγανάκτηση!
Τις εισαγγελικές αρχές δεν τις είδαμε να παρεμβαίνουν όταν παιδιά που χρήζουν παράλληλης στήριξης ή σχολικού νοσηλευτή δεν πηγαίνουν σχολείο λόγω της καθυστέρησης του υπουργείου να προκηρύσσει θέσεις εκπαιδευτικών. Δεν είδαμε να παρεμβαίνουν στις σχολικές μεταφορές των παιδιών μας που από την αρχή της σχολικής χρονιάς υπάρχουν μαθητές που στερούνται μεταφοράς από και προς το σχολείο τους αφού η κυβέρνηση έχει επιλέξει να δώσει τις σχολικές μεταφορές στους ιδιώτες και έτσι συνεχώς κάποιες να βγαίνουν «άγονες». Δεν τους είδαμε να νοιάζονται για τον έλεγχο της αντισεισμικής θωράκισης των παλιών σχολείων της Κέρκυρας.
Τους απαντούμε ότι δεν θα υποκύψουμε σε καμία τρομοκρατία και καταστολή. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο. Είμαστε κοντά στα παιδιά μας και παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται μαζί με τους εκπαιδευτικούς μας ώστε θέματα που προκύπτουν να λύνονται πάντα με παιδαγωγικό τρόπο. Η τρομοκρατία είναι βία, είναι υποταγή, είναι το όπλο του ισχυρού απέναντι στο δίκαιο των πολλών. Επ’ ουδενί δεν έχει θέση μέσα στα σχολεία.
Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να πάρουν αποφάσεις στήριξης των διευθυντών που καλούνται σε απολογία στην εισαγγελία.
Να παραβρεθούμε όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας την ώρα που έχουν κληθεί για κατάθεση κάποιοι από τους Διευθυντές, από τη μία για στήριξη και συμπαράσταση, κι από την άλλη, για να καταδικάσουμε τον αυταρχισμό και την προσπάθεια εκφοβισμού, μαθητών κι εκπαιδευτικών.
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 8:30 π.μ. ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search