• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

«Κάθε πέρσι και καλύτερα…!

February 14, 2024 653

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Από την αρχή της χρονιάς διάφορα ευτράπελα έχουν στιγματίσει τη φετινή διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Ενώ τα σωματεία δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις αγωνιστικές και οικονομικές τους υποχρεώσεις, στην ΕΠΣ πέρα βρέχει. Αυτή τη φορά θα αναφερθούμε στον ΟΡΙΣΜΟ τον δικών μας ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ και πως οι επιλογές ημερομηνιών και ωρών δυσκολεύουν σε αφάνταστο βαθμό την ενασχόληση μας με το ποδόσφαιρο. Όσον αφορά τον ορισμό των αγώνων, μέχρι τώρα στο φετινό πρωτάθλημα έχουμε αντιμετωπίσει τα εξής:

1) Ορισμός παιχνιδιού Σάββατο μεσημέρι στη Λευκίμμη. Για όσους δεν γνωρίζουν ή δεν θυμούνται το Σάββατο είναι εργάσιμη μέρα και η Λευκίμμη απέχει 40 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας. Αν το παιχνίδι οριστεί στις 15:00 προφανώς όσοι εργάζονται ή δεν προλαβαίνουν ή πάνε κομμάτια μετά τις δουλειές τους.

2) Ορισμός παιχνιδιού Τετάρτη στις 15:00 (προφανώς εκτός έδρας) ή ακόμα καλύτερα Πέμπτη βραδάκι. Αν το Σάββατο είναι μία φορά εργάσιμη τότε οι υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας τι είναι;

3) Ορισμός παιχνιδιού Τετάρτη μεσημέρι. Αυτή τη φορά θα κανονίσουμε τις δουλειές μας. Αμ δε… Η ΕΠΣ είχε άλλη άποψη και αλλάζει την ώρα του παιχνιδιού επειδή στο ίδιο γήπεδο ήταν κανονισμένο άλλο παιχνίδι. Η λογική μόλις πήδηξε από το παράθυρο.

4) Αλλαγή γηπέδου διεξαγωγής παιχνιδιού την προηγούμενη μέρα. Η αμήχανη στιγμή που η ΕΠΣ Κέρκυρας δεν τηρεί τους κανονισμούς που η ίδια έχει επιβάλλει. Πάλι για όσους δεν θυμούνται η αλλαγή γηπέδου πρέπει να κοινοποιηθεί στις ομάδες τουλάχιστον 48 ώρες πριν τον αγώνα.

5) Αναβολές παιχνιδιών χωρίς αιτιολογία! (Εντάξει αυτό δεν αφορά δικό μας παιχνίδι αλλά είναι χαρακτηριστικό δείγμα της κατάστασης)

6) Γήπεδα που κάποιες αγωνιστικές είναι κατάλληλα για παιχνίδια και κάποιες άλλες αγωνιστικές ίσως και να μην είναι τόσο κατάλληλα.

7) Αυτά δεν αφορούν μόνο τους παίχτες αλλά και τους προπονητές καθώς υποψιαζόμαστε πως οι προπονητές μας δεν ζουν από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αλλά παράλληλα έχουν μια δουλειά για να βιοπορίζονται, άρα τι κάνουν σε περίπτωση που το παιχνίδι είναι ημέρα και ώρα που δουλεύουν; Χάνουν το μεροκάματο ή αφήνουν τον πάγκο της ομάδας χωρίς οδηγίες ;

Τέλος, την τελευταία φορά που παίξαμε Πέμπτη βράδυ το επόμενο παιχνίδι μας ορίστηκε Σάββατο πρωί!!! Σε λιγότερο από 48 ώρες.

Η παραπάνω αρίθμηση είναι ενδεικτική καθώς δεν μπορούσαμε να αποφασίσουμε τι είναι χειρότερο ή τι δείχνει μεγαλύτερο βαθμό εμπαιγμού προς ερασιτέχνες αθλητές και ερασιτεχνικά σωματεία. Όταν αρχίσαμε να παίζουμε, πριν 6 χρόνια, στο αυτοοργανωμένο σωματείο της Τραβέρσο, το πρωτάθλημα διεξαγόταν σε τρεις κατηγορίες. Πλέον, οι κατηγορίες είναι δύο, οι ομάδες λιγότερες από ποτέ και χωρίς να είναι σίγουρο πως όσοι ξεκίνησαν το πρωτάθλημα τόσοι θα το τελειώσουν.

Οι τοπικοί παράγοντες αναπολούν τα περασμένα μεγαλεία αλλά αδυνατούν να καταλάβουν πως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός ζει και αναπνέει από τη συμμετοχή του κόσμου. Αυτό αφορά και τις ώρες και τις  μέρες και τα γήπεδα που παίζουμε. Όσο η στάση της ΕΠΣ Κέρκυρας διώχνει τον κόσμο από τα γήπεδα το τοπικό ποδόσφαιρο θα μαραζώνει.

ΥΓ1. Ίσως και να μετατραπεί σε πρωτάθλημα ζόμπι οπού θα συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν τα όβολα (που λέμε και στην Κέρκυρα).

ΥΓ2. Για εμάς το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι και όχι αγώνας. Είναι χαρά και διασκέδαση. Και δικαίωμα στη χαρά και στη διασκέδαση έχουν όλοι.

ΑΣ ΤΡΑΒΕΡΣΟ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search